Advies van Cees aan Jessie

Advies van Cees aan Jessie

Jessie en Cees bevinden zich in het kantoor en zijn met elkaar in gesprek. Het gesprek gaat over de dagelijkse gang van zaken binnen Utopia. Cees wilt Jessie wat bij brengen en advies geven.

Cees geeft aan dat hij gek wordt van de rommel in het kantoor. Jessie snapt dat Cees hierover geïrriteerd is. Jessie belooft aan Cees dat hij voortaan zijn spullen op zal bergen en zijn notities in zijn kamer zal leggen.

Het onderwerp van gesprek gaat over naar de BV. Cees ziet dat Jessie met Gert-Jan de BV aan het overnemen is. Cees wilt Jessie adviseren om niet te snel van stapel te lopen. Het te snel over willen nemen van de BV, kan tegen hem gaan werken. Jessie knikt en snapt wat Cees hem wilt zeggen.

Cees geeft aan dat hij veel nieuwe bewoners heeft zien komen en dat zij allen heel enthousiast zijn op het begin zijn en er vol voor willen gaan. Later komen zij zichzelf tegen en stoten hun hoofd. Dat is ook bij Cees overkomen, vertelt hij.

Jessie geeft aan dat hij snapt wat Cees hem duidelijk wilt maken. Echter is hij als ondernemer altijd al gewend geweest om zelf te bepalen wat er gebeurd. Hij voegt daaraan toe dat het dan lastig is om op een plek te komen, waar veel mensen niet eens verandering willen zien en het willen houden hoe het is. Dat is lastig volgens Jessie.

Cees probeert Jessie gerust te stellen. Volgens Cees moet je in Utopia vooral veel geduld hebben en haalt weer een schoonmaakpunt aan. Sommige mensen zijn zelfs te lui om hun eigen ontbijt op te ruimen. Cees geeft Jessie nog een laatst advies. Jessie moet volgens hem rustig beginnen. Niet gelijk volle bak willen gaan, maar eerst even de kat uit de boom kijken. Zo kan hij zich later beter profileren binnen Utopia. Hij zegt dat Jessie vooral moet laten zien wij hij is, waardoor de bewoners van Utopia vanzelf vertrouwen zullen krijgen in Jessie.

Wat vinden jullie van de woorden van Cees? Vinden jullie het wijze woorden of onzin, wat Cees verkondigt?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *