Het centraal van vandaag

Het centraal van vandaag

Het is weer tijd voor een centraal. Er zijn belangrijke onderwerpen die besproken moeten worden door de bewoners.

De bewoners verzamelen zich op de banken. De hele groep zit inmiddels, alleen is het nog wachten op Cees. Als die eenmaal is aangeschoven, kan het centraal beginnen.

Rowena begint even met de uitleg omtrent het centraal tegenover de visumhouders, Karin en Marita. Victoria begint daarna met een onderwerp. De standhouders voor de komende markt zijn inmiddels rond. Er is ook het idee m naar een vrijmarkt te organiseren in Utopia. Hoe deze plaats moet vinden, is nog niet duidelijk en wordt nog over nagedacht.

Ramona vertelt dat ze samen met Karin, Romy en Gina wilt overleggen over wat ze met de beautyfarm in Utopia kunnen doen. Ze willen overleggen over hoe zij deze het best kunnen opzetten. Cemal neemt dan het woord. Hij geeft aan dat hij zichzelf wilt ontwikkelen als danser. De mensen die commentaar op hem hebben, moeten hem maar begrijpen dat hij zichzelf ontwikkelt. Voor vrouwen is het dansen een soort kick en een vorm van een verslaving. Die aandacht die hij krijgt, zorgt ervoor dat hij het blijft doen. De kosten van de danslessen van Cemal worden betaald door de inkomsten die hij verwerft met de video’s.

Gina was weer tot een vervelende ontdekking gekomen. Iemand had nogmaals de stekker uit het stopcontact getrokken, van de vriezer. Ze wilt dat de bewoners dit niet meer doen. De stekker die in de werkschuur is, mag ook niet meer uit het stopcontact getrokken worden. Die zorgt namelijk dat de koelkast en vriezer in Le Luifel kunnen functioneren. Daarnaast heeft ze nog een mooi idee, wat ze deelt met de groep. Ze wilt kaarten gaan schrijven naar bejaardenhuizen en ouderen. Deze kaarten hebben dan een lieve boodschap. Hiermee hoopt ze oudere mensen die niet altijd post krijgen, te helpen om zich minder eenzaam te voelen.

Dan krijgt Bronno het woord. Hij wilt graag erachter komen hoe hij een indeling kan maken voor kroegtopia. Hij vraagt of de bewoners een voorkeur hebben of dat hij gewoon het normale rooster moet aanhouden. De Utopianen stemmen in met het laatste en willen graag het oude rooster behouden. Cemal vindt dat Bronno niet hoeft te werken en moet genieten, omdat het zijn evenement is en omdat het waarschijnlijk zijn laatste evenement is. Bronno geeft zelf ook aan dat hij al een beetje in zijn hoofd aan het weggaan is uit Utopia. Rowena zegt dat ze met zijn alle ervoor gaan zorgen dat het een topfeest wordt.

Marita geeft aan dat ze merkt dat ze nog wat moet wennen in Utopia, ondanks dat ze het echt heel leuk vindt. Ze wilt graag wat doen, omdat ze niet van stilzitten houdt. Cees vraagt of ze misschien met hem naar de financiën wilt kijken.

Cees geeft de groeten van zijn familie en vrienden aan de bewoners van Utopia. Dat moest hij doen, omdat dat in zijn post stond. Hij is ook bezig met een markt met een Italiaans thema voor in de zomer. In juni kan deze het best plaatsvinden volgens Cees. Er is echter een probleem. De Utopianen denken dat dit de markt in gevaar brengt, die ook al in juni gepland staat. Er wordt nog even overlegd en daarna komen ze tot de conclusie dat ze de Italiaanse markt het beste in de 1e week van september kunnen houden.

Doordat Cees begon over de Italiaanse markt, ontstaat er discussie over de markt. Volgens Gert-Jan worden andere activiteiten vaak aan de kant geschoven, door de markt. Volgens Benjamin is de markt heel erg belangrijk voor Utopia, omdat deze iedere maand terugkomt. Dit is bij andere evenementen niet zo. Gert-Jan begint over zijn eigen evenementen: Cartopia. Volgens hem krijgt dat evenement niet de aandacht die het verdient, ondanks dat het een groot evenement is.
Jessie begint over de bouw van de midgetgolfbaan. Daar is hij inmiddels mee bezig en geeft dat aan. Gert-Jan begint hierna weer over zijn Cartopia. Gert-Jan is er inmiddels achter gekomen dat 8 mei ook moederdag is. Daardoor zou de kaartverkoop minder hard gaan dan verwacht. Hij wilt een speciaal iets geven aan de moeders die op die dag naar Cartopia komen. Rowena stelt voor om een pauze in te lassen voor het centraal, omdat het lang duurt. Ook heeft ze nog een idee voor Gert-Jan’s Cartopia. Misschien kunnen ze moeder gratis laten komen. Gert-Jan bedankt haar, het is een goed idee volgens hem.

Gert-Jan heeft nog een idee voor een evenement. Hij wilt met zijn alle gaan larpen. Hij is er heel enthousiast over. Hij wilt het later nog over de datum hebben van het evenement. Ramona, met haar theatrale achtergrond, vindt het ook een leuk idee en ziet het helemaal zitten.

Victoria begint dan over de kunst en cultuur. Ze zijn allemaal bezig met de promotie hiervan en Victoria heeft ondertussen contacten met mensen die grote beeldententoonstelling organiseren. Ze heeft een voorstel naar hen gestuurd en is in afwachting hiervan.

Rob wilt de groep nog informeren over de vrijwilligers. Zoals jullie weten waren deze gisteren langs geweest om te solliciteren. Rob is enthousiast over hen. Hij vindt de dames een echte toevoeging voor de groep en zij kunnen een echt onderdeel van Utopia worden.

Het centraal is afgelopen. Rowena bedankt de nieuwe visumhouders nog even en Marita wilt dan nog even wat vertellen. Ze vond het lastig om het centraal te leiden en excuseert zich als ze het niet goed deed. Er komt een groot applaus vanuit de bewoners en het centraal is afgelopen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *