Sollicitatie externe boekhouder

Sollicitatie externe boekhouder

We blikken nog even terug op gisterenavond, toen was er namelijk een belangrijke bijeenkomst. Of beter gezegd een sollictatie van een externe boekhouder. Dit omdat Cees met de boekhouding van Utopia niet verder wil en het natuurlijk wel moet gebeuren.

Bij deze sollicitatie zijn de boekhouder, Rob, Jessie, Gert-Jan en natuurlijk Cees aanwezig. Er wordt lang gesproken over cijfertjes. Zo laten de bewoners weten wat er allemaal gebeurd en hoe Utopia BV eruit ziet. De externe boekhouder hoort alles aan en begint te praten. Bij midden en klein bedrijven, daar spelen dingen zoals dit ook. Ook benadrukt de boekhouder dat hij, of een collega, de bewoners ook coacht. Wij komen naast dat roer staan, om jullie te helpen voegt hij eraan toe. Daarna gaat het gezelschap richting het kantoor om achter de computer te kruipen. Dat is immers de plek waar alle cijfers bijeen komen. De boekhouder duikt samen met Cees in de cijfers. Er worden vanuit de externe boekhouder verschillende voorstellen gedaan. Ook komt zijn uurloon besproken. En niet geheel onbelangrijk de tijd die de boekhouder nodig heeft, maar concreet wordt het niet. De bewoners hebben uiteindelijk een indruk van de boekhouder en wat hij voor de hen kan betekenen. Er zal in het centraal besproken worden wat de slimste zet is. We zijn benieuwd of er een externe boekhouder komt. Wat denk jij hiervan?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. anneke at 11:34

  Waarom een boekhouder laten komen ,en dan zeggen we overleggen het in het centraal.
  Had meteen de hele bups geroepen en gevraagd doen we het te ja of te nee , dan weet hij meteen of hij nodig is.
  En wat ik helemaal vreemd vind Marita kan boekhouden laat haar bewijzen dat ze erin kan blijven laat haar kijken, kost jullie helemaal niks .
  Of ze moeten voor Karin gaan.
  Ze zijn daar liever lui dan dat ze wat doen ,kijk maar naar het uit besteden van alles .
  Als er mensen zijn di met jullie praten willen kan je dar even vrij voor maken.

 2. maria at 11:02

  De bewoners passen zich al helemaal aan. En dan bedoel ik de gemeente Laren. Nog even en dan laten ze zich de voeten ook nog wassen.WAAR is het Utopia van 2014????? Daar lijkt het totaal niet meer op. Personeel voor de dingen waar ze zelf genoeg tijd voor hebben, maar gewoon niet WILLEN doen.Logisch dat men daar wil blijven! Geen onkosten thuis, en ze kunnen nog vakantie houden ook.Maar ja we weten dat het nu helemaal een SOAP is!!!

  • anneke at 11:38

   In het eerste jaar deden ze alles nog zelf omdat het nieuw was ,maar nu denken ze daar echt dat alles van zelf gaat .
   Geld komt er wel als z geen geld hebben , krijgen ze het wel van J de Mol die stopt ze wel wat toe anders is zijn programma af gelopen.

   • Boesta at 13:41

    Dat vind ik zulke onzin! Kun je het op enige manier hard maken dat JdM dat doet, of zijn dat zoals altijd gewoon weer leugenachtige berichten…

 3. Boesta at 10:10

  Vreemd!

  Het is tot nu toe altijd door de bewoners zelf gedaan. Dus deze bewoners vinden dat zij zelf niet capabel genoeg zijn om de administratie te doen…? Zelfkennis….?

  Vrijwilligers voor de schoonmaak..? Ik dacht dat het verboden was om mensen van buitenaf dingen gratis te laten doen. Dus die regel is nu ook al gesneuveld….

 4. caroll at 08:57

  Een boekhouder, vrijwilligers om het vuile werk op te knappen? Nu nog een kok een schoonmaker enz. Mooi toch kunnen de meeste Utopiaen verder gaan met bedliggen drinken, niets doen en lekker genieten van de zon. O ja vergeet niet ook nog een tuinman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *