Verkiezingstijd komt er weer aan, dit zijn de belangrijke datums

Verkiezingstijd komt er weer aan, dit zijn de belangrijke datums

De verkiezingstijd in Utopia komt er weer aan! We hebben dan ook voor de maand april alle belangrijke datums op een rijtje gezet zodat je zeker niets hoeft te missen! Zaterdag 16 april begint de verkiezingstijd weer en duurt tot 25 april. Noteer het dus allemaal in je agenda!
Zaterdag 16 april 2016
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie nieuwe kandidaten. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app tot dinsdagavond 19 april om 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een Utopia visum en zullen zij woensdag 20 april Utopia betreden.

Maandag 18 april 2016
Er is 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopianen de Elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste stemmen krijgen dinsdag 19 april een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen gaat via de website of in de app.

Dinsdag 19 april 2016
De nominatie dag in Utopia, om 09:00 uur sluiten de lijnen voor jou en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan de nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen. De stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Bovendien wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners blijkbaar de minst populaire zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineerden. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 24 april wordt gekozen door de groep.

Woensdag 20 april 2016
Terug naar het stemmen op de nieuwe potentiële bewoners. Alle positieve stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen aan de andere bewoners laten zien wat ze kunnen en wat ze waard zijn. Op de laatste dag blijft er slechts één visumhouder over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 24 april 2016
De dag dat één van de potentiële bewoners zijn visum moet inleveren. De vaste bewoners zullen rond zonsondergang beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. De blijvende visumhouder wordt vaste bewoner. Hij of zij is vanaf nu een echte Utopiaan. De blijvende visumhouder beslist de volgende dag namelijk over het lot van de twee genomineerden.

Maandag 25 april 2016
De eliminatie dag. Wie van de genomineerden moet Utopia definitief verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner een beslissing nemen. De eliminatie vindt rond zonsondergang plaats. Na deze drukke tijd begint over acht weken de hele verkiezingsperiode weer van vooraf aan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 2.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *