Er komt geen uitvaart in Utopia

Er komt geen uitvaart in Utopia

We schreven al over het centraal van vandaag dit eindigde niet geheel lekker toen het over een mogelijke uitvaart binnen Utopia ging. De vraag of er een uitvaart in Utopia moet komen resulteerde in een discussie. Verschillende bewoners stonden toen op en verlieten de bespreking. Van een stemming is het dus niet gekomen. Jessie wil toch wat duidelijk en besluit de groep wederom bijeen te roepen. Komt er nu wel of geen uitvaart in Utopia?

Jessie vertelt de groep dat er meer duidelijkheid moet komen. Is er in Utopia de mogelijkheid om een uitvaart plaats te laten vinden ja of nee? Victoria neemt het woord over en benadrukt dat iedereen in zijn of haar eigen belang moet denken. Zij stemt dan ook voor. Benjamin geeft aan een dubbel gevoel te hebben. Het lijkt hem bijzonder als iemand de wens heeft om een dienst in Utopia te houden. Maar als ik kijk naar de geluiden van de groep, dan stem ik voor de roedel voegt hij eraan toe. Ik wil niet het risico lopen dat mijn mede bewoners zich rot voelen nadat een eventuele uitvaart heeft plaatsgevonden.Vervolgens komt Ruud aan het woord. Hij wil zich er niet mee bemoeien, omdat hij pas weer terug is in Utopia. Romy dan, zij stemt voor maar op één voorwaarde zonder kist. Ze is er tegen als er wel een kist met daarin een overleden persoon aanwezig is. Ramona sluit zich aan bij Benjamin. Als Do en Karin het niet willen, dan vraag ik me af of het moet gebeuren voegt ze eraan toe. Ik wil het alleen als Karin en Do er vrede mee hebben benadrukt ze. Ik stem dus onder voorbehoud. Gina sluit zich erbij aan. Dan is Do aan het woord, ze zegt dat zij niemand iets wil onthouden, maar zij wil niets meekrijgen van een eventuele uitvaart. Ik ga wel sporten in de gym met Karin zegt ze. Ik stem neutraal, maar de anderen gaan ervan uit dat dit een stem tegen is. Bas slaat even over en Rowena komt aan het woord.  Zij vindt het een lastige kwestie, maar ze wil niemand zijn of haar wens onthouden. Uiteindelijk stemt ze tegen, in het belang van de andere bewoners. Een herdenking vindt ze wel prima, zonder kist. Cemal sluit zich hierbij aan. Vervolgens komt Karin aan het woord. Zij heeft het er zwaar mee en stemt ook neutraal. Cees is er echter vol op tegen. Ik heb in mijn leven veel mensen verloren en wil hier liever niet mee geconfronteerd worden legt hij uit. De beurt gaat naar Gert-Jan. Hij zegt dat hij er vertrouwen in heeft om bijzondere levensgebeurtenissen in Utopia te laten plaatsvinden. Een bruiloft , een bevalling én een uitvaart. Hij zou het bijzonder vinden als hij hier iemand mee kan helpen. Ik stem dus voor, met de kanttekening dat iedereen zich erin kan vinden. Dan komt mede bedenker Jessie aan het woord, hij zegt dat hij zijn keuze niet hoeft te motiveren. Ik heb de groep immers bij elkaar geroepen. En stem dus voor. Als laatste komt Bas weer aan het woord. Hij legt uit dat verdriet iets is wat de Utopianen altijd bij elkaar brengt. Dat is het enige wat ik wil zeggen en verder hoef ik niet te stemmen.

Uiteindelijk komen de bewoners tot de conclusie dat een uitvaart in Utopia niet verantwoord is. Te veel bewoners hebben er namelijk een dubbel gevoel bij. Een herdenking of receptie zien ze wel zitten, maar zonder kist. Vervolgens staan de meeste bewoners op en verlaten ze het de bijeenkomst. Cees blijft verslagen op de bank achter. Het onderwerp wekt namelijk veel emoties bij hem op. Verschillende bewoners verzamelen zich om hem heen en bieden troost.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 23    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Elly at 17:59

    Wat een comedianten…hoort toch bij t leven…. de dood…. het zijn toch niet de emoties waar ze last van hebben….want ze hebben geen band met de dode… maar in hun Utopia hoort geen dood…

  2. Boesta at 16:22

    Nou nu maar afwachten waar die Jessie nu mee gaat komen..

    Een Utopia incasso c.q. deurwaarderskantoor…?

    pppffffff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *