Het centraal van 9 mei

Het centraal van 9 mei

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander  te bespreken. Hier vindt je alle besproken punten van het centraal van 9 mei terug.

Opening centraal
Dit is het eerste centraal van Ruud na 28 maanden. De bewoners zitten weer bij elkaar en Rowena start deze keer. Ze legt hem uit dat het de bedoeling is dat iedereen netjes zijn vinger opsteekt. Dat vindt Ruud maar raar. Iedereen kan elkaar toch laten uitpraten merkt hij op. Volgens Rowena is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Cees is vandaag de procesbegeleider en zal de vergadering in goede banen leiden.

Utopia markt
Rob krijgt het woord. En zegt dat de volgende markt zondag 29 mei zal plaatsvinden. De marktcommissie is druk bezit het vergaren van standhouders. Rob vraagt of iemand nog suggesties heeft. Rowena wil graag herenkleding terugzien in het assortiment. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de mannelijke bewoners.

Geldzaken
Vervolgens is het tijd om de financiën te bespreken.  Jessie begint erover, hij legt uit dat Cees niet langer de contante betalingen onder zijn hoede wil nemen. Gert-Jan zal deze taak op zich nemen wanneer het om de boodschappen gaat. Cees zal nog steeds de girale facturen voor zijn rekening nemen. Verder wil Jessie ook een  clean desk policy. Het bureau in het kantoor ziet er volgens hem namelijk geregeld verwaarloosd uit. Daarom wil hij de bewoners er even op wijzen om het schoon te houden.

Rob richt zich op de foundation
Rob vertelt dat hij de BV zal verlaten en een overstap maakt naar de foundation samen met Benjamin. Zijn verhuizing zal geen gevolgen hebben, want Rob is van mening dat er genoeg goede mensen in de BV zitten. Rob wil zichzelf echter richten op andere zaken.

Wie heeft er geld gepakt?
Gert-Jan blikt samen met de bewoners terug op Cartopia. Hij vond het een geslaagd evenement. En wil Ruud ook nog even bedanken. Op het moment toen de auto’s gas gaven schrokken de koeien en Ruud heeft de dieren in bedwang gehouden. Gina heeft nog wel een belangrijk punt. Zij heeft namelijk de kassa van Le Luifel twee keer geteld. Even later telde Jessie de kassa nogmaals en het geldbedrag kwam niet overeen. Dat betekent dat iemand geld uit de kassa heeft gepakt, maar wie? Niemand steekt zijn vinger omhoog en daar is Victoria klaar mee. Degene die het heeft gedaan weet het namelijk heel goed. Ze wil dat er een einde komt aan dit soort vreemde praktijken.

Nieuwe werknemers voor Le Luifel
Gina is nog niet klaar, ze begint over Le Luifel. Dit doet zij samen met Benjamin maar de komende maand dus niet meer. We willen even iets anders doen legt ze uit. Benjamin weet nog niet of hij na deze maand wil terugkeren, maar ik wel gaat ze verder. Dit omdat het tenslotte de frietkraam is van Mark. En waarom doen ze dit? Gina legt uit dat ze andere bewoners ook wil laten zien hoeveel werk het is om Le Luifel te runnen. De bewoners hebben tot donderdag de tijd om te bepalen wie per direct in Le Luifel zal gaan werken. Op deze manier hoopt Gina om meer waardering te krijgen. Ik hebt op drukke dagen niet eens de tijd om te eten of om naar het toilet te gaan benadrukt ze. Ook laat ze weten dat er in haar ogen een aantal bewoners zijn die niks uitvoeren. Benjamin wil hier aan toevoegen dat de vrijwilligers dit ook hebben opgemerkt. Ruud voelt zich al snel aangesproken omdat hij zijn naam hoort vallen. Hij vindt het gek dat hij niet eens persoonlijk is aangesproken door de bewoners. Daarnaast is hij op verschillende plekken actief geweest en heeft hij veel met bezoekers gepraat.

Nog meer geldzaken
Jessie laat via een presentatie aan de groep zien hoeveel er nog moet worden betaalt. Gert-Jan en Jessie zijn van mening om de inkomsten en uitgaven visueel te maken. Zo kwam Jessie de factuur van het kickboksgala nog steeds open staat. Verder gaan de bewoners in discussie over items die ze eventueel willen aanschaffen. Zo wil Karin het liefst een grasmaaier, aangezien de koeien en Sasha niet genoeg weg grazen. Ook besluiten ze straks achter de investeringen de namen van bewoners te schrijven, om zo een beter overzicht te krijgen in wie er wil investeren in de B.V.

Victoria in tranen
Victoria vertelt dat ze net als Rob zich aan wil sluiten bij de foundation binnen Utopia. Ze is geraakt door wat ze op Lesbos heeft gezien en wil graag iets doen voor haar medemens. Terwijl ze erover praat horen de bewoners dat Victoria geëmotioneerd is. Victoria vertelt dat ze gedeeltelijk nog met haar hoofd in Griekenland zit. En vult aan dat ze zowel in Nederland als in andere delen van de wereld wil helpen vanuit Utopia. Daarom vraagt ze de bewoners om even in hun kast te kijken of zij misschien kleding hebben dat kan worden gedoneerd aan de vluchtelingen op Lesbos.

De uitvaart & einde centraal
Jessie wil het over een eventuele uitvaart in Utopia hebben. Het is namelijk alweer even geleden dat de bewoners het er over hebben gehad. Ruud weet niet of er mensen zijn die dat überhaupt willen. Maar de groep wil wel de gelegenheid bieden als er eventueel iemand is die het wel wil. Mocht een uitvaart daadwerkelijk gaan plaatsvinden, dan willen Do, Karin en Romy daar liever niet bij aanwezig zijn. Zij zijn er emotioneel namelijk niet sterk genoeg voor. Benjamin vindt dat hij in dit geval niet toe kan stemmen. Hij vindt het absurd om bewoners weg te sturen. Van ja ga maar even in de gym staan gaat hij verder. Kortom hij heeft er geen goed gevoel over. Dit is ons huis benadrukt hij. De wensen van de bewoners staan, met alle respect bovenaan.

Gert-Jan probeert de meningen van de bewoners samen te vatten. Hij denkt dat enkele bewoners liever geen kist het terrein op zien komen, maar een herdenking of een receptie is prima. Ondertussen lopen er verschillende bewoners weg die het zat zijn om te discussiëren. Volgens hen duurt het te lang en laat niemand elkaar uitpraten. Er moet gestemd worden, maar daar komt het niet meer van. Het merendeel van de groep staat boos op en loopt weg. Einde centraal!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 27    Gemiddelde: 3.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. anneke at 13:01

  Dat het meren deel weg loopt zegt genoeg
  En hoeveel krijgen ze dan.
  Zelf zal ik zeggen niet doen, op deze mannier verpliggen ze de mensen die niet willen.
  Sinds die 2 erin zijn vallen er groepjes die wel en niet stemmen

 2. Harlequin at 12:44

  Do kan het emotioneel niet aan als er een uitvaart op het terrein van Utopia zal plaatsvinden. Maar ze wilde wel naar Lesbos? Dat lijkt me emotioneler dan een uitvaart. Ach Do is Do en die wil altijd in het middelpunt staan.

  • Wil at 13:50

   Helemaal mee eens, dat moet eens vezegt worden door de andere daar,ze zijn toch niet blind????
   Het is puur in de belangstelling willen staan
   Dat is Do
   Een schop onder dr kont en ………..weg

  • Boesta at 15:45

   ???

   Jij kan toch niet voor iemand anders gaan bepalen wat zij precies (moeten) voelen bij een uitvaart of welke andere gebeurtenis dan ook..?

   Gevoelens zijn voor iedereen persoonlijk!! Ieder mens is uniek, ook in zijn/haar gevoelens…

   Laat mensen gewoon in hun waarde, dat is toch niet zo heel erg moeilijk…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *