Jessie gaat niet werken onder het regime van Victoria

Jessie gaat niet werken onder het regime van Victoria

Nog meer Utopia nieuws van afgelopen avond, zo werd er nog gesproken over het dictataorschap tussen Jessie, Bas en Do. Jessie wil werken, maar niet onder het regime van Victoria mocht zij dictator worden.

Het stel lag bij Baas Beach en bespreken het eventuele dictatorschap. Weet je wat het is begint Jessie zijn verhaal. Onder het regime Vic ga ik niet werken. Terwijl ik een ondernemer ben die wil werken voegt hij eraan toe. Daar heb je alleen jezelf mee. Je wordt doodongelukkig als je niks doet is het antwoordt van Bas. Iemand die altijd alleen maar liefde roept en daarna vraagt voor stemmen voor een dictatorschap, die heeft bij mij al het vertrouwen verloren. Alles gaat Jessie verder. Een dictatuur heeft helemaal niks met liefde te maken. Dat kan toch niet aldus Jessie. Dan gaat hij verder over zijn campagne en presentatie. Verliezen is voor mij not done benadrukt hij. Maar als ik Ruud en jullie niet mee krijg dan heeft het geen zin. Dan heb ik alleen Cees, Gert-Jan en Cemal. Dat zijn er drie en zelfs als ik Ramona en Romy kan overtuigen is dat niet genoeg. Stel je wint het niet? Zou je daar dan kapot van zijn? vraagt Do nieuwsgierig. Ja antwoordt Jessie kort maar kraachtig. Do snapt niet waarom en Jessie zegt dat het een gevoel is wat hij niet uit kan leggen. Omdat jij niet dezelfde denkwijze hebt als ik voegt hij eraan toe. Ik verlies niet. Het enige wat ik mijn leven heb verloren, is die uitvaart. Maar als je de slag verliest, verlies je nog niet de oorlog reageert Bas. Jessie legt uit dat hij niet zijn joker wil gebruiken om alsnog dictator te kunnen worden. Die wil ik voor mooiere dingen gebruiken voegt hij eraan toe. Daarna gaat hij weer richting de loods en blijven Do en Bas achter. Soms schrik ik echt van zijn uitspraken zegt Do tegen Bas. Bas denkt dat hij misschien wel eens verloren heeft, maar dat simpelweg niet kan erkennen. In een ideale samenleving gaat het er toch om dat je iedereen hetzelfde behandelt volgens Do. En dan breng je geen stemmen uit. Ik kan daar niks mee.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Niek at 09:26

    Ben het niet eens met Jessie. Een dictatuurschap hoeft niet alleen ellende te betekenen. Neem de dictatuurschap in de oliestaat Brunei. De dictator van het land verdeeld zijn geld over de bevolking. In dit land is school gratis, over het arbeidsloon worden geen accijns geheft en de ingevoerde sharia wetgeving geldt alleen voor de Moslims (niet voor de Christenen en Boeddisten in het land). Dus waarom zou een dictatuurschap alleen staan voor narigheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *