Victoria is op Lesbos gearriveerd

Victoria is op Lesbos gearriveerd

Gisteren schreven we er al over, Victoria is vier dagen naar Lesbos vertrokken om daar vluchtelingen te helpen. Na het vertrek van gisteren gaf ze nog een interview.

Victoria vertelt dat ze geschrokken was van de mail die donderdag ontvangen is. Dit omdat dit iets is wat in Utopia nog nooit is voorgekomen. Ik dacht al meteen dat dit over mij ging gaat ze verder. Mijn hart ging ook sneller kloppen en ik heb meteen iedereen bij elkaar geroepen. Dit was het moment van de waarheid en toen kon er iemand naar Lesbos om hulp te bieden. Het is ook heel bijzonder om te zien dat meerdere mensen deze kans wilde grijpen om hulp te bieden op Lesbos. En dat de groep unaniem voor mij kiest zegt heel veel voor mij. Door de woorden die zijn uitgesproken en waarvoor ik naar Utopia ben gekomen zie je dat dat zijn vruchten heeft afwerpt. Daar ben ik ook erg dankbaar voor. Benjamin was naast mij ook een hele goede geweest om te gaan. Maar wij zijn zo één dat hij samen met mij mee reist. Het is gek dat ik Utopia mag verlaten en weer terug zal komen. Maar deze mogelijkheid moet ook passend zijn bij Utopia. Dit is namelijk wat Utopia is. Mijn Utopiaanse gedachte is alleen maar liefde en dat is wat ik daar ook ga brengen. Dat heeft de wereld nodig en zeker op Lesbos. Ik probeer zo weinig mogelijk verwachtingen te scheppen. Ik hou gewoon rekening met alles. Ik verwacht wel mooie dingen mee te maken maar ook veel verdriet van mensen te voelen. Maar mijn liefde zal de boventoon voeren en daar hou ik me ook aan vast. Liefde hebben de mensen daar nodig ook als je kijkt hoe er binnen Nederland alleen al gereageerd wordt op het concept vluchtelingen. Want dat zijn ze inmiddels geworden, gewoon een concept en geen mensen meer. Ik denk dat de liefde die ik geef hun zal helpen. Om ze het gevoel te geven dat ze er niet alleen in staan. Het vertrek uit Utopia was wel moeilijk maar ik heb vertrouwen in de groep dat ze het ook zullen redden zonder mij. Ik hoop dat ik in Lesbos het geen kan geven wat ik hier ook geef. En mijn ervaringen mee kan geven aan de Utopianen. Dat we blij mogen zijn wat wij al hebben.

Inmiddels is Victoria gearriveerd op Lesbos waar ze de komende dagen vluchtelingen zal helpen. Momenteel is ze op het Kara Tepe Square. Mochten er verdere ontwikkelingen zijn rondom haar huis dan komen we er uiteraard met een nieuw nieuwsbericht op terug. Niets meer missen van wat er in Utopia gebeurd? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. voortzetting at 15:13

    Ik zou het wel leuk vinden als ze totaal ergens anders beginnen. Ergens op een verlaten weerstation op Antartica ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *