Bijeenkomst over een Utopiaanse rechtbank

Bijeenkomst over een Utopiaanse rechtbank

We hadden technische problemen, daarom was er na 27 juni niets meer te lezen. En het duurde even voordat we erachter kwamen. Inmiddels is alles opgelost, en nee we hebben niet gestaakt. We hebben elke dag al het Utopia nieuws netjes omschreven 🙂 Kijk dus gerust even rond op je gemak. Wat gebeurd er momenteel in Utopia? Zojuist is er een bijeenkomst geweest waarin Jessie zijn idee, een Utopiaanse rechtbank presenteert. Maar komt er nu een rechtbank? Dat lees je hier!

Na wat voorbereidingen voor zijn presentatie roept Jessie iedereen bijeen. Als dan eindelijk iedereen zit begint hij te vertellen. Hij zegt dat zijn presentatie deels ook te maken heeft met het alcohol referendum van Cees. En vertelt dat hij een rechtbank in het leven wil  roepen om de bewoners die de regels, die door een referendum zijn opgesteld, overtreden te bestraffen. Er zal een aanklager komen indien er iemand is die een overtreding gemaakt heeft. Ook zal er een rechter zijn legt hij verder uit. En voegt eraan toe dat hij dat graag wil doen. Ook mag de persoon die een overtreding heeft gemaakt een advocaat in de hand nemen. Als Jessie dit vertelt begint de groep te lachen. Ze lijken hem niet serieus te nemen. Karin is er nu al klaar mee. Ze zegt dat ze weg wil lopen. Maar Jessie vertelt verder. En legt uit dat er bij een overtreding ook getuigen zullen worden gehoord. Er is ook een mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.  Dan begint hij over regels, die hij vervolgens doorleest. Ook hier wordt hard om gelachen. Cemal roept dat hij niet mee doet aan deze onzin. Ook Karin geeft aan dat ze het er totaal niet mee eens is. De volgende regels zijn besproken:

  • Iedere bewoner dient zowel bij de zitting als bij het hoger beroep aanwezig te zijn.
  • Iedere verdachte is verplicht een advocaat te nemen.
  • Iedere bewoner heeft meldingsplicht, anders medeplichtig.
  • Zakgeld van de verdachte wordt tot het einde van de sanctie in bewaring genomen.
  • Verdachte moet voor de sitting op de foto.
  • Bij zwijgen van de verdachte overgaan op financiële sanctie.
  • Bij zwijgen van getuigen ook een straf.
  • Uitspraak wordt een poster in de loods opgehangen.


Jessie heeft de straffen die kunnen worden opgelegd ook nog eens opgedeeld in verschillende klasse. Terwijl hij deze voorleest kijken de bewoners hem vol ongeloof aan. Daarna is Jessie klaar met zijn presentatie. En is het tijd voor een vragenronde. De eerste vraag komt van Benjamin. Hij vraagt zich af wat er gebeurt als de rechter een regel overtreed. Jessie antwoordt dat hij geen regels zal overtreden. Als hij dit toch doet, zal er een andere rechter aangesteld worden. Tijdens het beantwoorden van de vragen loopt Cemal weg. Hij kan er niet meer tegen. Hij is het totaal niet eens met dit beleid. Ook Karin loopt weg. Verder krijgt Jessie veel commentaar van de rest. Do en Bas zijn heel fel tegen Jessie. Ze vinden dat hij toen hij president werd, verkeerde beloftes heeft gedaan. Romy zegt dat Jessie zijn eigen glazen ingooit. Ook Rowena heeft commentaar hem. Cees staat wel achter Jessie. Hij begrijpt zijn maatregel om een rechtbank in het leven te roepen omdat de bewoners zich niet aan de afspraken houden. Vervolgens ontstaat er een discussie, iedereen schreeuwt door elkaar, het is een chaos. Meerdere bewoners geven aan dat ze spijt hebben dat ze op Jessie als president hebben gestemd. Als Ramona haar ongenoegen uitspreekt zegt Cees dat ze lekker naar huis moet gaan. Rianne probeert de boel de sussen maar ze komt er niet tussen. En uiteindelijk gaat de groep uit elkaar. Er wordt geen knoop doorgehakt en het is ons nog een beetje onduidelijk of de rechtbank er nou echt komt.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *