Cees roept iedereen bijeen voor een alcoholvrij Utopia

Cees roept iedereen bijeen voor een alcoholvrij Utopia

We schreven eerder al over Cees die een drooglegging wil in Utopia. Kortom niemand mag meer alcohol drinken. Zojuist heeft hij de bewoners bijeen geroepen om een bijeenkomst te houden over een alcoholvrij Utopia.

Zodra iedereen zit zegt Cees dat hij graag een alcoholvrij Utopia wil. En wil graag weten wie er voor en tegen zijn. Ramona vraagt zich af of de drank dan helemaal verbannen wordt. Cees zegt dat er tijdens evenementen wel alcohol genuttigd mag worden maar verder niet. Dan volgt de stemming, de groep stemt grotendeels tegen het alcoholverbod dus gebruikt Cees zijn joker en komt er een referendum. Wel laat hij nog even wat cijvers zien over alcohol. Er zijn namelijk 79.000 zware drinkers in Nederland. Een zware drinker is iemand die één keer per week zes glazen drank drinkt, dit geldt voor mannen. Bij vrouwen gaat het om vier glazen. Vanaf maandag kan er gestemd worden en vrijdag wordt de uitslag bekend. Als eruit komt dat er gedronken mag blijven worden dan zal Cees niet meer beginnen over het drankgebruik in Utopia. Ramona vraagt zich af waarom de groep dit verbod krijgt terwijl er enkele zijn die elke dag drinken. De groep ervaart de consequenties door het gedrag van een ander. Dat is zo volgens Cees, dat is zo met veel dingen in het leven. Grenzen worden overschreden en daarom ontstaan er regels. Gina vind het op haar beurt niet gepast om nu tegen Cees in te gaan. Dit is zijn mening en het is zijn volrecht om zijn joker hiervoor te gebruiken. Volgende week vrijdag weet de groep wat er staat te gebeuren of ze het nu leuk vinden of niet. Hoewel enkele bewoners zouden willen dat ook bezoekers geen alcohol meer krijgen, gaat dat niet gebeuren benadrukt Cees. Het is zijn referendum en dit is wat het is. Ik  weet dat het tegenstrijdig is, maar de we moeten ergens beginnen en dit is een stap in de juiste richting. Als er geen alcohol meer gedronken mag worden is dit voor de gehele Utopia tijd. Een referendum kan alleen opgeheven worden met een referendum. Maar volgens Ramona ben je gek om je joker daarvoor in te zetten. Mochten de mensen thuis voor het referendum stemmen wordt er geen drank meer gedronken door alle bewoners. Ben jij het met Cees eens? Zal er een totale drooglegging volgen?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Margaretha at 00:43

  Ik ben die Cees een beetje beu met altijd zijn klagende dingen en ik vind deze referendum eigenlijk ook nergens opslaan want als hij geen shaggie mag roken dan is Utopia voor hem te klein want daar mag niemand aan komen want wat hij zelf wel leuk of lekker vind vind daar is hij falikant op tegen maar nu het over alcohol gaat dat wil die nu gaan verbannen voor zijn mede bewoners en dat vind ik niet kunnen dus ik vind laat iedereen gewoon zijn biertje of wijntje gewoon laten drinken je leeft in Utopia met 15 bewoners en daar kan Cees niemand iets opleggen dat ze geen drankje meer mogen nuttigen dat is echt van de zotte want ik ga me ook steeds meer aan die Cees ergeren want zoiets doet hij altijd na de stemming en vind dat hij eerst maar eens naar zijn eigen ik ik moet kijken als naar zijn mede bewoners dus ik stem tegen een alcohol verbod laat ze lekker bij hun eten of in de avond een wijntje of biertje nemen want dat doet de meeste mensen thuis ook en dat is de bewoners hun thuis nu dus dat kan je de bewoners van Utopia niet ook nog afpakken dus mede bewoners van Utopia neem maar een wijntje of biertje en Ik stem dus TEGEN EEN ALCOHOL VERBOD

 2. Houwer at 19:13

  Hoi! Ik ben een kankerpatiënt en loop me vreselijk te ergeren aan cees met zijn alcohol verbod. Hij heeft volkomen gelijk als er echt misbruik wordt gemaakt. Maar hij rookt de hele dag door waar ook andere personen bij staan die niet roken en dat dan in ademen. Hoe slecht is dat?! Dan zegt hij ook nog dat mensen heel erg veranderen als ze alcohol gebruiken en dat is ook zo maar als hij geen sigaretten meer mag zal ook hij veranderen. Het zijn 2 verslavingen alcohol en tabak. Cees heeft last van de alcohol ik, in verband met me kanker van tabak. Ik kan niet op b.v een terras gaan zitten waar wordt gerookt daar krijg ik het benauwd van. Ik heb borstkanker die nu zijn uitgezaaid naar de longen. Ik hoop dat er een oplossing voor de problemen komen maar een geheel alcohol verbod voor utopia vind ik echt belachelijk.

 3. Frans at 22:57

  Cees komt met iets
  Elke keer is Utopia in het klein zoals ons Nederland is, wederom een minderheid die toch de meerderheid iets op wil leggen, drankverbod . Tjonge tjonge, kan ook anders toch, alcohol vrije ruimtes, tijden, budget voor inkopen alcohol zodat ook wat anders gekocht kan worden.
  Cees met zijn berekening dat het de gemeenschap 2,5 miljard euro kost is te eenzijdig want wie verdiend eraan. Zoal de overheid met accijnzen en BTW, dan de producenten, de mensen die daar werken, winkels en de verkopers, ook de transporteurs en de cafe’s, deze mensen komen allemaal op straat en daar staat een flink prijskaartje tegenover.
  Voor de zoveelste keer komt de minderheid met cijfers die maar van een kant wordt belicht en alleen vanuit zijn eigen visie wordt ondersteund.
  Straks mogen we helemaal niets meer als zulke minderheden toch alles door blijft drukken.
  Frans

 4. anneke at 11:53

  Er hoeft geen drankverbod te komen, laat ze hun drank zelf kopen dan laten ze het wel.
  Ik denk ook dat de grootste afnemer al weg is.
  Wel drank dan ook fruit, fruit is gezonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *