Cemal en Karin vinden Jessie’s idee absurd

Cemal en Karin vinden Jessie’s idee absurd

We hadden technische problemen, daarom was er na 27 juni niets meer te lezen. En het duurde even voordat we erachter kwamen. Inmiddels is alles opgelost, en nee we hebben niet gestaakt. We hebben elke dag al het Utopia nieuws netjes omschreven 🙂 Kijk dus gerust even rond op je gemak. Zojuist schreven we over Jessie die zijn idee presenteerde. Een rechtbank in Utopia om bewoners te bestraffen als ze de regels niet naleven. Jessie kreeg meer kritiek dan positiviteit over zich heen. Ook hebben steeds meer bewoners spijt van het presidentschap en willen terug naar een democratie. Cemal en Karin liepen tijdens de presentatie weg. Ze vinden het idee te absurd voor woorden.

Na de presentatie van Jessie krijgen de inwoners de mogelijkheid om vragen te stellen en hun mening te geven. Veel bewoners zijn het niet met Jessie eens, zo ook Cemal. Cemal stak daarom zijn hand op om zijn mening te delen. Ik denk dat ik namens de groep spreek. Wij zijn hier allemaal met een doel binnengekomen, met vrijheid om te doen wat je wil en te laten wat je wil. Wij laten ons niets verbieden hier. Zelfs niet door een referendum benadrukt hij. Cees reageert dat hij moet uitkijken met het zeggen dat hij namens de groep spreekt. Je spreekt niet namens mij vervolgd hij. Ook niet namens mij voegt Gert-Jan eraan toe. En verdedigt vervolgens Jessie door uit te leggen waarom de Utopiaanse rechtbank een goed idee is. Als Gert-Jan is uitgepraat antwoordt Cemal dat hij dan bij deze zijn rug naar het referendum en naar het idee van Jessie toekeert. Ik laat mij door niemand wat verbieden zegt hij terwijl hij weg loopt. Karin volgt haar mede bewoner vrij snel. Ook zij vind het helemaal niets. Buiten praten de twee verder over hoe belachelijk ze het idee van Jessie wel niet vinden.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 11:48

    Cemal begint al meer van zich af te bijten, soms in zijn nadeel wat ik erg jammer vindt.
    Als Romy het niet eens is met iets heeft Cemal het ook opeens.
    En die rechtbank wat een onzin, zo krijg je ruzie wat helemaal niet nodig is.
    Kijk eens hoe het het eerste jaar ging wat betreft markten, volgens mij waren er in het eerste 2 jaar meer markten per maand en was er niet zo veel ruzie daarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *