Goed nieuws voor Cemal, met een lelijk tintje

Goed nieuws voor Cemal, met een lelijk tintje

Cemal heeft opnieuw een brief van zijn vader mogen ontvangen. Zijn vader bevindt zich momenteel uit Turkije. Cees heeft de brief gevonden en gaat het goede nieuws aan Cemal vertellen.

Cees loopt naar buiten toe. Hij heeft de brief in zijn handen en verbergt deze achter zijn rug. Als hij bij Cemal is aangekomen, vraagt hij aan Cemal of hij even meeloopt met hem. Cemal vindt dat goed en is benieuwd. De Utopianen lopen samen naar de slaapkamer van Cees, zodat ze even rustig kunnen praten.

De brief wordt geopend en ze lezen hem door. De brief begint met een vriendelijke groet van Cemal zijn vader. De vader van Cemal wilt niets liever dan zijn zoon zien en hem in zijn armen sluiten. Volgens zijn vader was het heel erg moeilijk om Cemal achter te laten, maar gelukkig leven ze beiden nog. De vader van Cemal geeft aan dat ze elkaar nog altijd kunnen zien, maar dat hij dat niet over Cemal zijn zusje kan zeggen. Zij is inmiddels omgekomen bij een auto ongeluk, schrijft zijn vader.

Dit nieuws komt bij Cemal enorm hard aan. Zijn vader vertelt dat hij veel steun heeft gehad van Cemal zijn oudere broer, welke dezelfde naam heeft als Cemal. Verder verneemt Cemal nog meer informatie. Hij zou nog een zusje hebben, die bij zijn vader in Turkije woonachtig is. Het gaat goed met dat zusje. Cemal zijn vader maakt duidelijk in de brief dat hij maar al te graag wilt dat Cemal bij hem langskomt. De deur staat altijd voor hem open. Hij belooft tevens dat hij alles zal uitleggen wat er in het verleden is gebeurd en hem bij te praten.

Uit de brief blijkt ook dat Cemal’s oudste broer hem erg graag wilt zien en dat Cemal ook bij hem terecht kan als hij ergens hulp voor nodig heeft. De brief wordt afgesloten door een quote, welke Cemal heel goed doet, namelijk: “Ik ga mijn uiterste best doen om zo snel mogelijk langs te komen, ik hou van je zoon. Liefs, je vader”. Nadat Cemal deze brief heeft gelezen, verschijnt er een grote glimlach op Cemal’s gezicht.

Bij de brief zitten ook een aantal foto’s van zijn broers en zussen, ook van de omgekomen zus. Cees probeert Cemal op te vrolijken door te zeggen dat hij een broer heeft, een zus en een vader. Cees zegt ook dat zijn vader vast onzettend blij moest zijn geweest doordat hij op het ene moment een kind verliest, maar op een ander moment er weer een krijgt. Hij vraagt aan Cemal of hij daar bij stil heeft gestaan en voegt daaraan toe dat zijn vader hem nooit vergeten is.

Cemal is ontzettend stil. Je kunt zien dat hij over een hoop nadenkt. Hij is erg onder de indruk van de brief. Even later wordt ook Romy erbij gehaald, waarmee het nieuws snel gedeeld wordt. Cemal vertelt over de brief.

Wanneer denken jullie dat Cemal zijn vader gaat ontmoeten?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 3.1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *