Ramona is er helemaal klaar mee

Ramona is er helemaal klaar mee

Het centraal van vandaag is net afgelopen. De emoties zitten hoog bij Ramona en ze uit haar ongenoegen.

Na het centraal is Ramona zichtbaar aangeslagen, ze is boos. Ze is zo boos, doordat Jessie kritiek op haar had omdat ze eerder weg was gelopen bij het centraal. Ramona vindt dat de kritiek van Jessie niet terecht is. Volgens haar lopen er veel meer bewoners regelmatig weg tijdens een centraal, als voorbeeld noemt ze Ruud. Benjamin probeert Ramona kalm te krijgen en praat met haar erover. Beiden hebben ze frustraties. Ze hebben beiden wat aan te merken op Bas en Jessie. Ramona geeft aan dat ze er nu klaar mee is. Benjamin begrijpt haar en toont begrip. Ramona zegt dat ze er geen zin meer in heeft. Benjamin en Ramona knuffelen elkaar. Benjamin begrijpt precies wat Ramona bedoelt.

Ramona gaat weer verder. Ze zegt dat ze geen deelneemt aan de spelletjes. Dat kan ze niet, ze komt van de straat, aldus Ramona. Ze is nog steeds woest en uit haar frustraties. Ze is niet blij met het gedrag van een aantal bewoners. Benjamin moet lachen om de uitspraak van Ramona. Hij probeert haar verder op te vrolijken door te zeggen dat dat haar zo siert. Alleen moet Ramona zich volgens Benjamin focussen op de dingen, die haar blij maken. Volgens Benjamin mag Ramona best een keer zeggen dat ze schijt aan iemand heeft en dat een ander kan optyfen.

Ramona heeft ook wat frustraties omtrent de markt. Ze zit bij de markt commissie omdat ze inziet dat de Utopianen geld moeten verdienen. Nu heeft ze daar geen zin meer in. Volegns haar probeert Jessie alle eer op te strijken en dat is niet eerlijk volgens haar. Ze geeft ook nog eens aan dat ze niet bang wordt omdat de stemming er volgende week weer is. Volgens Ramona mogen de andere bewoners best op haar stemmen, ze heeft “schijt”.

Ruud voegt zich even later bij het gesprek. Ramona zegt tegen Ruud dat ze sommige mensen even niet meer kan zien. Ze zegt nogmaals dat ze hard is en van de straat komt. Ze moet zich ontzettend inhouden, vindt ze zelf. Ramona is aan het trillen. Ze werkt ontzettend hard in Utopia en wordt er emotioneel door. Volgens haar gaat het onredelijk binnen Utopia en daardoor is ze woest. Romy is inmiddels ook aanwezig bij het gesprek. Benjamin en Romy proberen beiden om Ramona op te vrolijken, maar het lijkt niet echt te lukken.

Nog een bewoner sluit zich aan bij het gesprek, dit keer is het Cees. Hij vindt net als Ramona dat sommige bewoners alles kunnen maken, terwijl anderen kei en keihard moeten werken. Jessie is ook bij het gesprek inmiddels. Hij vindt niet dat het klopt wat Ramona over hem vertelt . Hij probeert wel uit te leggen waarom hij Ramona aansprak op het feit dat ze wegliep tijdens het centraal. Jessie zegt dat iedereen weet dat Ruud niet naar anderen luistert en zijn eigen ding doet. Ruud zegt dat hij niet mee wilt doen aan het presidentschap en daarom niet luistert naar mensen. Hij doet toch niet wat anderen zeggen.

Ramona sluit het gesprek. Ze is er inmiddels wel klaar mee. Ze wordt er echt schijtziek van. Ze loopt weg bij de bewoners. Ze is in de groene kamer en zegt nogmaals dat ze er echt helemaal klaar mee is. Ze sluit door te zeggen dat zij naar huis gestemd mag worden.

Wat vinden jullie van Ramona? Heeft ze gelijk?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. maria at 18:44

    Ramona moet zich eens een spiegel voor houden.Was te voor zien dat ze niet lang in de markt commissie zou zitten. Is teveel werk en dat doet ze liever niet. Het enige wat ze graag doet is bed liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *