Ruzie tussen Rowena en Jessie

Ruzie tussen Rowena en Jessie

De flinke ruzie in de ochtend, is nog steeds aanwezig. De Utopianen zijn er druk mee bezig.

Na de ruzie, waar vooral Cees het mikpunt was, zijn de anderen van de samenleving nog blijven zitten. Victoria, Jessie, Rowena en Ramona praten er nog over door. Jessie neemt het op voor Cees. De andere bewoners proberen aan Jessie uit te leggen waarom ze Cees als irritant en respectloos ervaren.

Jessie en Rowena zijn het niet met elkaar eens. Jessie valt Rowena verbaal aan. Hij vindt dat Rowena provoceert richting Cees. Rowena vindt dat ze gewoon respect heeft voor Cees. Jessie vindt dat ze dat dan moet laten zien. Hij vindt dat ze op haar minst geen opmerkingen moet maken als ze wegloopt. Hiermee blikt hij terug naar de avond hiervoor. Rowena is gepikeerd en spreekt Jessie erg aan. Ze pikt het gedrag van Cees niet. Ze vindt ook dat Jessie door moet hebben tegen wie hij deze dingen zegt. Ze pikt het niet wat hij zegt. Ze wordt echt boos als hij doorgaat. Ze loopt weg en zegt dat hij moet weten wat zijn plek is.

Jessie loopt achter Rowena aan. Volgens Rowena moet Jessie in de spiegel kijken. Rowena vindt dat Jessie ook wat mag doen en niet alleen naar anderen moet kijken, maar ook naar zichzelf. Jessie blijft doorgaan over Rowena. De twee lopen uiteindelijk boos weg bij elkaar. Jessie vindt het ongelooflijk. Rowena vindt dat er kansloze mensen zijn in Utopia.

Wie vinden jullie dat er gelijk heeft in deze kwestie?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Koos at 20:40

  Het is simpel. Rowena heeft sterallures en gedraagt zich als een diva. Ook haar zogenaamde oprechtheid mbt free a girl is nep. Het straalt van haar gezicht af. Ook is zij al beïnvloed door de sekteachtigte optredens van Victoria. Maar helaas zijn al meerdere bewoners hierdoor beïnvloed (Rob, Benjamin, Gina, Ramona, Romy, Cemal, en ook Jessie loopt al te vaak naar haar toe om advies te krijgen. Zorgwekkend!!!!
  Cees kan soms bloedirritant zijn en is een nogal conservatieve man. Hij wil respect vanwege zijn leeftijd. En dat is de grootste misvatting die bestaat. Ik hoor het mensen vaak zeggen, ieder mens, ongeacht zijn leeftijd, moet normaal gesproken respect krijgen. Dat heeft niets met leeftijd te maken. Daarbij gedraagt Cees zich als een stokoude man, terwijl hij nog in de bloei van zijn leven zou moeten zijn.

  • Jojanneke at 15:04

   Ik ben het gedeeltelijk met je eens…. Victoria is inderdaad zeer gevaarlijk en ik hoop dan ook dat ze naar huis wordt gestuurd, maar ben bang dat ze te weinig stemmen zal krijgen.
   Daarbij lopen ze allemaal stuk voor stuk zelf naar Victoria toe om advies, terwijl er eigenlijk geen zinnig woord uitkomt. Net zoals dat hele dictatorschap. Iedereen die een beetje na denkt wil zoiets toch helemaal niet? Landen die een dictator hebben hebben ook geen enkele vrijheid op een enkel land na.
   Cees in de bloei van zijn leven? Ik ken onderhandelt mijn vader van 74 die veel jonger oogt en doet dan Cees…. Cees is een oude man, een zeur en bemoeial. Aan de andere kant is het nou echt zo moeilijk om je eigen spullen op te ruimen? Mijn kinderen zijn 15 en 17 en brengen hun eigen vieze spullen naar de keuken en zetten het in de afwasmachine. En misschien ligt daar wel het probleem want die wordt niet gebruikt onder Cees zijn leiding. Net als de wasmachine maar een half uur op 30* gewassen mag worden… Ronduit smerig, zeker voor beddengoed, handdoeken en sokken.
   Bouwen aan een samenleving doe je samen dat zie je in Utopia 1.0. Ruzie, onenigheid zul je altijd wel hebben omdat iedereen een andere visie heeft.
   Op dit moment zijn er een aantal mensen die vooruit willen.. GJ, Jessie, Dominique,bas, Cemal, Romy en Gina, Ruud?. En een aantal die luieren en vakantie vieren, Rob, Benji, vic, ramona en Rowena. Cees en Karin een beetje midden in.. (Cees wil wel vooruit en denkt ook aan de financiën werkt op zijn eigen manier hard, maar blijft hangen).
   Dat zal niet samen gaan, je moet het met zijn allen doen en vooruit willen, op dit moment is Rob de grootste lamzak die er in zit en naar mijn idee zijn Rob en Vic de grootste stoorzenders.
   Ze staan in de min, maar dat maakt ze eigenlijk niet zoveel uit… Daarbij lopen de markten qua bezoekers achteruit. Toch zul je moeten eten, maar ook ervoor zorgen dat er voor de volgende bewoners ook nog genoeg geld is. Je kan nou eenmaal niet luieren en zuipen, er moet ook geld komen voor eten, gas/licht/water, ect, maar dat schijnen Rob, Rowena, Vic en Benji maar niet te begrijpen.
   Vic heeft het maar over groepsgevoel en roddelt over Do dat ze dat niet heeft, als er buiten gewerkt moet worden bv met onkruid is Vic nergens te bekennen, ja op de vide aan het roddelen. Hoezo groepsgevoel? Ze zorgt juist voor 2 deling binnen de groep.
   Natuurlijk mogen ze Cees irritant vinden en dit uitspreken naar hem, maar hem continue aanvallen is wat anders en daar heeft Jessie wel een punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *