Ruzie tijdens het centraal

Ruzie tijdens het centraal

De vergadering voor de samenleving is compleet uit de hand gelopen vandaag.

Iets na 10 uur komt de samenleving weer bij elkaar. Er staat een vergadering geplant vandaag. Ruud en Cees zijn er al. Ruud vraagt aan Cees of hij fijn geslapen heeft. Cees heeft vannacht apart geslapen en heeft daardoor een goede nacht gehad en lekker geslapen. Hij vond het nog steeds niet zoals hij het hoopt te doen, maar het was in elk geval wel beter dan normaal. Hij werd ook vrolijk wakker.

Ondertussen zijn alle mensen die in het samenlevingsbewind zitten, aangeschoven en de vergadering kan dus van start gaan. Ruud weet niet hoe snel hij weg moet gaan bij deze vergadering. Hij wilt niet bij deze vergadering zijn. De andere bewoners kunnen hier wel om lachen. Cees is ondertussen ook weer weg gelopen en de groep moet dus weer wachten op Cees. Dit zorgt voor de nodige irritaties.

Cees vindt het niet erg om het begin niet bij te wonen. De anderen mogen van hem al beginnen, hij wilt zelf nog even koffie pakken. Romy zegt dat ze wel even wachten op hem. Rowena is ook geïrriteerd door Cees en zegt op een sarcastische toon dat hij vooral de tijd moet nemen, want zij wachten toch wel. Ze vindt dat er elke keer weer gezeik is. Ramona vindt dat Cees boos wordt als ze hem iets niet vraagt, maar nu komt dit weer.

Cees vindt dat hij best even de tijd mag nemen. Gisteren was het bewind ook een uur later dan gepland begonnen. Terwijl de andere bewoners nog aan het wachten zijn op hem, is hij rustig een sigaret gaan roken. Hij vindt dat de rest relaxt moet doen. Jessie is ook kwaad. Hij zegt dat de vergadering dan gesloten is en loopt weg. Hij vindt het ongelooflijk. Hij vindt dat het wel goed is met Cees. Het is altijd wat met hem, het kan nooit goed voor hem zijn.

Rowena is bij Jessie gaan staan in de keuken. Jessie vraagt aan Rowena wat er is. Ze is in de veronderstelling dat Jessie dat wel weet. Ze vindt dat er niet zo te leven is, met Cees.

Jessie en Rowena gaan weer terug op de banken zitten in de woonkamer. Cees en andere bewoners zijn in een discussie. Jessie neemt dan het woord over. De vergadering is eindelijk van start gegaan en er kan vergaderd worden over de samenleving. Het 1e onderwerp is het gedrag van Cees. Jessie zegt dat Cees soms dingen op een andere manier naar de rest moet brengen, maar dat Cees af en toe volledig gelijk heeft. Hij wilt dat de groep respect opbrengt naar Cees.

Rowena vindt dat je respect moet verdienen. Ze hebben het over de avond daarvoor. Rowena voelt zich betrokken, omdat dit over Cees en haar gaat. Uiteindelijk vindt Cees dat iedereen zijn eigen troep moet opruimen.

Dan neemt Ramona het over, zij heeft ook wat te zeggen over Cees. Ze heeft respect voor Cees, maar ze vond het ontzettend irritant wat hij voor de vergadering deed. Cees is geïrriteerd. Hij zegt dat hij ermee stopt. Cees wordt persoonlijk en zegt dat Ramona één van de gene is die nooit wat opruimen. Romy mengt zich en zegt dat Cees even normaal moet doen. Cees reageert zich dan af op Romy. Zij is ook een grote rotzooi maker volgens Cees. Romy is daar boos over en loopt weg. Ze zegt dat ze het maar uit mogen zoeken.

Ramona zegt als reactie weer dat ze wel weet waar haar stemmen volgende week heen gaan. Ramona is aan het schreeuwen en schreeuwt dat Cees altijd maar negatief is. Cees heeft daar ook weer een reactie op en schreeuwt ook naar haar. De twee maken opmerkingen over en weer. Cees schreeuwt dat Ramona haar mond moet houden. Ramona zegt dat ze haar 3 stemmen aan Cees gaat geven en dat ze hoopt dat hij naar huis gaat.

Cees vindt Ramona respectloos en zegt dat ze een snotaap is. De ruzie verloopt nog even door. De andere bewoners willen Cees niet meer zien. Cees vertelt nogmaals dat hij uit het team van de samenleving stapt.

Wie vinden jullie dat er gelijk heeft?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 22    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *