Een centraal over het presidentschap

Een centraal over het presidentschap

De bewoners zijn weer bijeen gekomen voor een centraal. Vandaag wordt onder andere het presidentschap besproken. Wel of geen presidentschap meer in Utopia? Verder worden er nog meer dingen besproken en dat kun je hier allemaal terug lezen.

Opening centraal
Jessie opent het centraal, hij begint over de discussie rondom de rechtbank. Hij geeft nogmaals duidelijk aan dat het niet de bedoeling was om mensen iets te verdienen maar puur is bedoeld om de stem van de kijker te waarborgen.  Vervolgens vraagt hij wie van de bewoners hem het liefst ziet aftreden als president, omdat hij verschillende signalen van de bewoners heeft opgevangen. Gina reageert als eerste. Ze zegt dat het niets persoonlijks is, maar ze heeft in het algemeen liever een democratie dan een presidentschap.

Het presidentschap
Jessie neemt vervolgens het woord en zegt graag het presidentschap te willen houden. Rowena antwoordt dat ze het met Gina eens is. Ik ben van mening dat een presidentschap niet thuis hoort in Utopia. En ze vind het apart dat Jessie zich in eerste instantie verkiesbaar heeft gesteld, maar nu niet meer wil aftreden. Ook vraagt ze zich af in hoeverre dit binnen de vrijheid van Utopia past. Gina haakt hierop in en legt uit dat elke Utopiaan de stemmen van de mensen thuis wil waarborgen. Maar ook dat er van de vijftien bewoners, er dertien tegen een dictatuur hebben gestemd. Mensen buiten weten niet hoe het is om in Utopia te zijn. Daarom moeten volgens haar soms de plannen die door de mensen van buiten zijn goedgekeurd terug worden gedraaid. Zeker als het niet werkt.

Do vind op haar beurt de vraagstelling van Jessie vreemd. Het is niet dat ik Jessie geen goede president vindt, maar om mijn hand op te steken wanneer hij vraagt wie hem het liefste ziet aftreden vind ik ook wat krom. Als Jessie in plaats daarvan had gevraagd wie er liever een democratie had gezien, dan had ze zeker haar hand opgestoken voegt ze eraan toe. Jessie legt uit dat de groep hoe dan ook nog drie weken met de president zal moeten doen en hij gelooft er heilig in dat er nog veel progressie geboekt kan worden. Do benadrukt nogmaals dat ze het Jessie prima vind doen als president en snapt dan ook dat hij de stem van de kijker wil waarborgen.Wel is ze van mening  dat het tijd wordt dat de groep bewoners op nummer één komt te staan in plaats van de mensen thuis. Het zijn namelijk de bewoners die met de consequenties moeten leven en als iets niet werkt of bevalt, zoals nu het geval is met het presidentschap. Daarom vind ik dat de bewoners het hoogste woord moeten hebben. Het presidentschap zal dus nog moeten blijven zoals Jessie gezegd heeft. Hierna wordt er een kleine pauze ingelast.

In de plus
Als de pauze erop zit begint Jessie over de financiën. Na alle kosten staan de bewoners op dit moment  250 euro in de plus. De bewoners reageren hier positief op omdat ze voor de eerste keer sinds lange tijd weer in de positieve cijfers zitten.

De hippiemarkt
Do begint over de aankomende markt, de hippiemarkt. De groep komt op het idee om deze markt over twee dagen te verspreiden en ondanks wat kritiek van Jessie besluit de groep om voor de twee dagen te gaan. Als alles rondkomt zal de markt dus op zaterdag als zondag te bezoeken zijn. Wel zijn de tijden deze markt anders dan normaal. De hippiemarkt is te bezoeken van 1 uur tot 7 uur en daarna zal er nog een afterparty zijn na de markt op zondag.

Een discussie over broodjes
Niet veel later ontstaat er een discussie. Een discussie over broodjes, Gina wil niet weg uit Le Luifel en is het helemaal zat dat er altijd gezeur is over de boordjes. Vervolgens laat Rianne ook nog eens weten dat ze niet bij de broodjes wil staan omdat ze anders niks mee krijgt van de markt. Dit maakt Gina kwaad, ze merkt op dat ze altijd in Le Luifel staat en dan ook niets mee krijgt van de markt. Terwijl Rianne nog meer commentaar geeft op haar plek van de markt staat Gina op en loopt naar boven om haar make-up te doen, ze is helemaal klaar met de andere bewoners. En daarmee lijkt het centraal van vandaag er weer op te zitten. Mocht er een video van het centraal beschikbaar zijn zullen we deze in dit bericht toevoegen.

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *