Het centraal van 29 augustus

Het centraal van 29 augustus

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om wat te bespreken. Hier lees je alle besproken punten terug.

Opening centraal
Bas opent het centraal en zegt dat het referendum online is. Vanaf nu kan er gestemd worden. Vervolgens neemt Jessie het woord over. En vertelt de bewoners over de financiën. Er is een grote factuur binnen gekomen voor het verwijderen van de astbest uit de caravan van Ruud. De bewoners balen hiervan. In totaal hebben de bewoners 14.500 euro schuld. Dit is inclusief de opbrengst van de markt…

Ruud aan het woord
Ruud wil graag even wat zeggen. En zegt dat zijn mede bewoners dat hij zichzelf altijd in de spiegel kon aankijken, wetende dat hij geen geld verdient voor Utopia. Nu het zo slecht gaat wil hij ook zijn steentje bijdragen. En vertelt dat hij met een nieuw product bezig is. Wat dat precies is, houdt hij nog even voor zichzelf. Ook wil hij de bewoners eraan herrineren dat hij Billy terug heeft gehaald en dat zij een grote kostwinnaar is. Indirect draag ik dus wel degerlijk mijn steentje bij voegt hij eraan toe.

Waar is iedereen mee bezig?
De bewoners houden een rondje om te vertellen waar ze mee bezig zijn. Iedereen vertelt hoe hij of zij aan de slag gaat om geld te verdienen voor de bv. Zo vertelt Jacco over kroegtopia, vertelt Gina over het 1000 dagenfeest en worden er nog veel meer ideeën besproken. Do geeft aan dat ze een deel van het dierenfonds aan de bv wil geven maar Bas is het hier totaal niet mee eens.

Het atelier
Do en Billy willen beiden het atelier in gebruik nemen. Do zegt dat ze het moeilijk vindt om Billy weg te sturen omdat zij veel geld verdient met wat ze daar maakt. Maar Do vindt ook dat zij recht heeft op de ruimte omdat zij deze samen met Bas heeft gemaakt. De bewoners willen samen een oplossing bedenken die geen geld kost. Uiteindelijk komen ze op de oplossing dat Billy weg gaat uit het atelier en dan haar werk verricht in de bouwsschuur. Maar niet iedereen is het hier mee eens omdat Billy geld verdient voor de bv en Do niet. Bas komt voor Do op. En geeft als argument dat hij en Do het atelier zelf hebben gebouwd. Jessie oppert op dat moment om hen uit te kopen maar dit willen de twee niet.

Discussie
Door het gedoe van het atelier ontstaat er een discussie over het dierenfonds. Do heeft aangeboden om een bedrag van het dierenfonds aan de bv te schenken. Bas is het hier niet mee eens maar Jessie vindt dat ze dit moeten doen.Uiteindelijk komen ze met het idee dat Do sommige meubels voor het dierenfonds maakt en sommige voor de bv. Maar dan gooit Bas weer olie op het vuur door te zeggen dat dit bij de andere producten ook niet zo gaat. Er ontstaat een flinke discussie. Do beeindigt deze door te zeggen dat Billy het atelier voorlopig mag houden om geld te verdienen met haar broeken.

Boek zonder inhoud
Bas en Do vertellen daarna vol trots hun nieuwe idee. Ze gaan een boek zonder inhoud verkopen. Dit moet een receptenboek worden. Bas en Do gaan samen gerechten uitproberen en deze gaan ze dan verkopen.

Filterkoffie
Omdat de bewonre in de schuldsanering zitten zoals zij het zelf noemen besluiten ze over te gaan op filterkoffie. Enige tijd geleden is ook al besloten geen frisdrank meer te drinken. Vervolgens bespreken de inwoners de huishoudelijke taken. Ramona wil meer waardering voor het feit dat ze bijna iedere dag voor de groep kookt. Victoria geeft aan dat iedereen zijn eigen troep moet gaan opruimen. Als dat nu nog niet gebeurt stopt ze helemaal met schoonmaken.

Einde centraal
De bewoners ronden af. Cees die niet bij het cenraal aanwezig was, komt aanlopen en neemt een bak koffie. Gina wijst hem erop dat ze vanaf heden alleen filterkoffie drinken maar Cees geeft hier geen gehoor aan.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 23    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *