Het centraal van 3 oktober

Het centraal van 3 oktober

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om wat te bespreken. Uiteraard gebeurde dit wat eerder vandaag, maar we hebben door prive omstandigheden niet de tijd gehad eerder te schrijven. Enfin, hier lees je alle besproken punten van het centraal van 3 oktober terug.

Opening centraal
Het centraal wordt geopend met de financiën. Nog  steeds zijn niet alle facturen van het 1000 dagen feest binnen. Vandaar dat de bv waarschijnlijk 5.000 euro in de min zal staan zo vertelt Jessie. Hij vertelt daarna dat er over het zakgeld gepraat moet worden. Ik heb het er met Victoria over gehad dat iemand dingen heeft gekocht van haar zakgeld, terwijl dit anders is dan we hebben afgesproken. Ik denk er over na om zakgeld terug te geven. Maar niet iedereen is het hiermee eens. Jessie stelt dat het niet eerlijk is dat sommigen nog dingen kopen van het ingeleverde zakgeld. Het blijkt Gina te zijn, die iets heeft besteld. Gina legt uit dat ze het oneerlijk vindt dat Cees en Rianne spullen mogen kopen van het zakgeld en ze wil graag ook haar eigen zakgeld terug.Ramona vraagt  zich vervolgens af wat er nu gaat gebeuren met het ingeleverde zakgeld, omdat het stil ligt. Jessie reageert dat niemand met een plan is gekomen om het zakgeld te investeren. Billy stelt vervolgens voor dat de bewoners voor urgente persoonlijke dingen een aanspraak kunnen doen bij Jessie, zodat besproken kan worden waar het zakgeld aan besteed wordt. Victoria wil op haar  beurt dat er gezamenlijke ideeën komen om dagelijks geld te gaan verdienen, om sneller 5.000 in de plus te komen, zodat het zakgeld teruggekeerd kan worden. Ze wil meer mensen bezig zien met het verdienen van geld voor de bv. Er volgt een discussie over het ingeleverde zakgeld en het nu het ervan. Er wordt gestemd en de meerderheid stemt dat het zakgeld terug wordt gegeven.

De Utopia markt
Do heeft een live painter benaderd en ook andere kunstenaars die werken met verschillende kunstvormen zijn benaderd. Er zal een photobooth aanwezig zijn. Ramona is bezig met dansacts en muziek. Zij en Do denken na over anderen acts waarmee de markt kan worden aangevuld. Jessie stelt zich beschikbaar als Runner voor de markt.

Pesten
Daarna begint Do over  haar strijd die ze door wil zetten tegen pesten. En kondigt de week tegen pesten aan, deze zal in november plaatsvinden. Drie avonden achter elkaar, zullen er activiteiten plaatsvinden in het kader van pesten. Victoria geeft aan dat als Do hulp nodig heeft dat ze het wel moet aangeven. Do wordt dan emotioneel omdat niet iedereen luistert naar het emotionele en persoonlijke verhaal van Do.

Nieuwe structuur
Benjamin begint daarna over de nieuwe structuur uit die hij eerder opperde. Het draait om drie takken in deze structuur: de bv, Foundation. Hij schrijft op wat onder elke tak valt, met hulp van de andere bewoners. Benjamin vindt dat alle punten die bij centraal besproken worden niet nodig, omdat veel dingen op elkaar overlopen. Cees haakt hierop in en vindt dat bij centraal alleen besluiten kunnen worden genomen, in plaats van mede te delen wat je bezig houdt.

De BV
Benjamin vraagt wie het leuk vindt om zich met de tak “bv” te bemoeien. Gina, Victoria, Billy, Cees, Jessie en Rianne melden zich hiervoor aan.

Samenleving
Deze tak draait om koken, schoonmaken,  wassen, buiten/dieren, boodschappen, sfeer en activiteiten. Rowena, Gina, Jacco, Ramona, Cemal, Karin en Victoria zullen deze tak vertegenwoordigen.

Foundation
Jessie laat weten dat Do en Bas zich niet perse ergens hoeven aan te sluiten. Doordat ze beide druk bezig zijn met de foundation en de dieren en ze hier al verantwoordelijkheid voor nemen.
Onder deze tak vallen de Babyface foundation, de Utopia foundation en de kunst/cultuurfonds.

Hoofd communicatie
Victoria stelt voor dat er één persoon het overzicht houdt bij de evenementen en de agenda beheert. Zodat op logistiek gebied alles klopt. De groep vindt dit een goed idee en Victoria wordt gekozen als hoofd Communicatie.

Alle takken zullen deze week samenkomen en een planning etc. maken. Elke tak zal voortaan één keer per week samen komen en dingen bespreken. Als ze een plan hebben gemaakt, zal dit plan gemeld worden aan de bv tak. bewoners kunnen in meerdere takken zitten. En daarmee eindigt het centraal.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *