Het centraal van 6 oktober

Het centraal van 6 oktober

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 6 oktober van het centraal terug.

Opening centraal & financiën
Jessie start het centraal met een overzicht van de financiën. De schuld bedraagt op dit moment ruim 5800 euro. Er staan nog een aantal rekeningen open. Het zakgeld is inmiddels ook weer terug uitgekeerd. Jessie zal vandaag zorgen dat alle rekeningen netjes worden betaald. Hij voegt er wel aan toe dat er nog 1000 euro bovenop de schuld zal komen, door het zakgeld en het cadeau voor Cees.  Victoria vraagt zich vervolgens af hoe het zit met de Diner-Show. Het gerucht ging dat de uitgaven groter waren dan de inkomsten. Jessie ontkent dit en hebben geen winst gemaakt. Maar ook geen verlies. De groep vraagt zich af of deze formule in de toekomst nog gaat werken. Ramona reageert dat ze denkt dat het zeker een succes zou kunnen worden, als de organisatie goed wordt opgepakt. Karin wil, nu Cees waarschijnlijk weggaat, een nieuwe formule bedenken om de Diner-Show tot een succes te maken.

Live in de Loods
Aanstaande maandag staat er weer een Live in de Loods gepland. Dit maal in het thema van The Next Boy/Girl Band. Rianne vertelt wat er gaat gebeuren. Potentiële bewoner Kevin heeft er zin in, hij is enthousiast over het programma en denkt dat het een leuke avond zal worden. Rianne vertelt ook enthousiast dat het supergoed gaat met de kaartverkoop voor de live in de loods met Wolter Kroes. Jacco is bezig met de aankleding van het feest.

Een nieuwe structuur
Benjamin deelt blaadjes uit met daarop een samenvatting van de nieuwe structuur, die hij vorige week heeft voorgesteld. Er zijn verantwoordelijke personen gekozen voor de bv, de samenleving en de foundation. Het doel van de nieuwe structuur is meer duidelijkheid. Overleg en samenwerking zullen de rode draad zijn. Aan Kevin en Wilmon wordt gevraagd in welke tak zij interesse hebben. De drie verschillende takken zullen deze week met elkaar overleggen en maandag in het centraal met een plan komen.

Slapen buiten de loods
Victoria neemt het woord en benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er buiten de loods geslapen wordt, bijvoorbeeld in de B&B. Uitzondering daarop zijn de caravans. Ik wil dat er meer rekening met elkaar gehouden wordt in de loods benadrukt ze. Let in de ochtend en in de avond op met herrie maken. Iedereen heeft een ander ritme en daar moet rekening mee worden gehouden. Er wordt afgesproken dat het elke woensdag vanaf 22:00 stil is.

Verwarming
Wilmon heeft het koud gehad vannacht en is niet lekker geweest, omdat de verwarming het niet doet. En wil graag dat hier iets aan gedaan wordt, want dit is voor niemand gezond. De groep is het met hem eens, er zal zo snel mogelijk iets aan gedaan worden. Victoria en Jessie gaan er achteraan.

Laat elkaar in hun waarde
Cemal kaart aan dat hij het niet fijn vindt dat er vaak discussies zijn om wie wat voor werk doet en wie hoeveel geld verdient. En benadrukt dat het belangrijk is om elkaar te respecteren. Iedereen draagt zijn steentje bij, het is geen wedstrijd.

Zakgeld
Het zakgeld is terug uitgekeerd. Jessie vraagt wat er met investeringen van het zakgeld gaat gebeuren. Bas zegt dat wanneer iemand een investering doet voor de bv, hij deze terugkrijgt zodra het geld oplevert. Iedereen is het er mee eens. Bas vertelt dat hij met zijn zakgeld een kas gaat kopen, zodat de dieren buiten het niet koud krijgen in de winter. Hij betaalt het voor de helft met zijn eigen zakgeld, de andere helft komt uit het dierenfonds. Zijn plan wordt vol enthousiasme ontvangen.

We vullen dit bericht nog aan, zien we je zo terug?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 2.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *