Discussie in Utopia over het eten van vlees

Discussie in Utopia over het eten van vlees

Afgelopen avond vond er een discussie plaats in Utopia. Want wordt er nou te veel of te weinig vlees gegeten in de mini samenleving?

Jessie confronteert Bas met iets wat hem dwars zit. Hij laat weten het gevoel te krijgen dat hij erop wordt aangekeken als hij een stukje vlees eet. Het voelt voor mij alsof ik verantwoording moet afleggen voegt hij eraan toe. Bas vindt het not done als iemand vlees eet, maar Jessie vindt dat Bas hier echt te ver in gaat. Bas reageert dat hij Jessie zijn eetpatroon niet zal afkeuren, maar wel als iemand beloofd heeft om twee weken vegan te zijn en vervolgens wel een stuk vlees eet. Bas gaat verder over het dierenleed wat vlees eters veroorzaken. Jessie antwoordt dat hij al veel minder vlees eet dan hij thuis deed. Billy mengt zich in de discussie en laat tegenover Bas weten dat Bas niet kan verwachten dat iedereen nu geen vlees meer zal eten. Jessie irriteert zich aan de houding van Bas. De twee komen er maar niet uit en ook Billy laat weten dat ze vlees eet als ze dat wil. Ook Do mengt zich nu in het gesprek. De discussie gaat verder en er worden veel verwijten heen en weer gemaakt. Uiteindelijk besluit het groepje om het bestellen van de boodschappen nu met z’n drieën te gaan doen. Er zullen afspraken gemaakt moeten worden.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *