Het centraal van 9 januari

Het centraal van 9 januari

De bewoners zijn alweer op tijd bijeen gekomen om het een en het ander te  bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 9 januari terug.

Opening met financiën
Jessie opent het centraal met een financieel overzicht. Ik zal voortaan elke maandag een update geven volgens het nieuwe systeem, waarin de scheiding is tussen minimalisten en ondernemers. Ook zal ik daarin delen hoeveel geld er vanuit de winst naar de minimalisten en ondernemers gaat. Kevin en Ramona nemen daarna het woord. Ze vertellen dat er enkele nieuwe producten op de markt worden gebracht door de bewoners en dat daarin ook geld geïnvesteerd zal worden.

De Utopia markt
Do vertelt daarna dat er deze week iemand zal langskomen die de bewoners zal ondersteunen bij de markt. Samen met mij zal hij kijken naar de manier waarop de markten op dit moment georganiseerd worden en hoe het eventueel beter kan. Ramona vraagt hoe het zit met de Streetwear winkel op de markt, want zij wil graag weten waar ze aan toe is. Do reageert dat ze vindt dat de winkel op de markt gewoon binnen moet blijven, dit om solidair te zijn met andere standhouders. De winkel zal een ruimte in de loods worden waar mensen hun producten kunnen kopen. Kleinere producten, zoals de Billy Jeans en de truien van Boyd en Jessie, kunnen op een kraam worden verkocht buiten de loods.

Vervanger voor Le Luifel
Gina vertelt de groep dat zij op markten en evenementen niet meer in Le Luifel zal staan. Ik wil het langzaamaan overgeven aan Cemal, omdat hij dit werk erg leuk vindt. Er zullen naast Cemal minimaal twee vaste krachten bij moeten komen om de boel draaiende te houden gaat Gina verder. Niemand lijkt echt enthousiast over dit plan, dus er wordt gekeken naar een roulatieschema. Een aantal bewoners, waaronder Billy, geeft aan liever bij hun eigen producten te staan op de markt. Jacco biedt aan om de volgende markt te helpen in Utopia’s frietkraam. 

Eten op de markt
Jessie heeft de vorige markt gemerkt dat er een aantal bezoekers met honger naar huis gingen. En wil daarom meer eten aanbieden. Zo zouden er bijvoorbeeld broodjes kunnen worden verkocht in Le Luifel of bij de bar.

Komende evenementen
De bewoners bespreken vervolgens de aankomende evenementen, waaronder Utopia’s eerste après ski feest. 20 januari zal er weer Kroegtopia plaatsvinden, maar dit zal een speciale editie zijn. Op deze avond wordt namelijk ook de Streetwear winkel feestelijk geopend.

De Streetwear winkel
Ramona vertelt daarna dat de winkel steeds meer vorm begint te krijgen en bijna af is. Er moeten nog een paar dingen gebeuren. Zo moeten er twee krukjes worden gemaakt voor in de pashokjes. Ze vraagt Cemal of hij dit op zich wil nemen.

Nieuwe merchandise
Romy neemt daarna het woord en vertelt dat ze vandaag de eerste hoeden van haar hoedenlijn binnenkrijgt. Ik ga het eerste exemplaar maken en zal dat vanavond presenteren. Gina en Victoria hebben ook iets nieuws bedacht, als reactie op de splitsing tussen de ondernemers en de minimalisten. Victoria vertelt dat het vooral gezien moet worden als een grote knipoog en dat het de bedoeling is dat de bewoners naast de splitsing nog steeds iets hebben wat ze verbindt. De dames zullen kleine spaarvarkentjes op de markt brengen.

De roosters
Ramona geeft aan dat ze de afgelopen tijd heel veel heeft gekookt voor iedereen. Ik wil daarin iets gaan minderen, en nog maar twee keer in de week koken voor de groep. En vraagt daarom de overige bewoners om hulp. Iedereen reageert positief en Ramona zal wekelijks mensen aanwijzen die zullen koken. Na Ramona neemt Kevin het woord. Hij begint over het schoonmaakrooster, waar iedereen zich aan moet houden. Vorige week is dit niet goed nageleefd, en drukt iedereen op het hart om zich echt aan dit rooster te houden.

Ramona’s rijbewijs & einde centraal
Ramona is vorige week begonnen met haar rijlessen. En merkte dat er door sommige mensen vreemd naar gekeken werd en hierom wil ze uitleg geven. De rijlessen betaal ik uit eigen zak, van mijn eigen verdiende geld. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *