Het centraal van 23 juni

Het centraal van 23 juni

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken. In dit bericht lees je de alle belangrijkste besproken punten terug.

Cemal begint het centraal met de financiën. Op dit moment staat de groep op 7313,01 euro omzet. Hier moet nog wel de inkoop vanaf gehaald worden en dit zorgt ervoor dat de ondernemers 3554 euro winst behaald hebben. Daarnaast vertelt hij dat de groep nog 6000 euro op de bank heeft en 2800 euro cash heeft. Dit is volgens Cemal wat aan de lage kant aangezien de markt over drie weken is en hier nog veel facturen voor binnenkomen. Ook staan er nog wat andere facturen open die betaald moeten worden. Daarnaast hoor ik dat er veel klachten zijn over René gaat hij verder. En voegt eraan toe dat hij nu alle foutjes zal herstellen en zodra René terug is, gaat hij het gesprek met hem aan. Hij is te verstrooid om dit te doen vult Jessie zijn mede bewoner aan aan. Maar Cemal benadrukt dat René het goed doet en dat hij hem alleen wil helpen. Romy neemt het woord over de boodschappen. Er is wat onduidelijkheid over het boodschappengeld. Ze heeft Cemal en Jessie horen zeggen dat iedere bewoner 100 euro krijgt en hiermee mag doen wat hij of zij wil. Volgens haar was de afspraak dat iedere bewoner 75 euro boodschappengeld zou krijgen, waarmee eenieder zijn eigen boodschappen doet en dat er daarnaast voor de groep een basispakket aan boodschappen gekocht zou worden. Er ontstaat weer een discussie. Er heerst onduidelijkheid en verdeeldheid in de groep. Zo vindt Cemal het beter dat de groep weer als groep boodschappen gaat doen. Het is gewoon te veel werk gaat hij verder. Een lange discussie volgt over het bedrag voor de boodschappen en de producten die in het basispakket horen. Uiteindelijk na veel irritaties, besluit de groep om terug te gaan naar de oude boodschappen structuur. Vanavond is de Lip Sync Battle, een evenement van de Demi, Fay en Romy. De bewoners hebben hier veel zin in en ondanks dat het druk belooft te worden, zegt Cemal dat met dit evenement niet genoeg geld verdiend zal worden om uit de zorgen te komen. Vervolgens bespreekt Beau de komende Utopia markt. Na de Lip Sync Battle is de Amerikaanse Avond het eerstvolgende evenement. Jeroen vertelt dat hij alles al geregeld heeft voor deze bijzondere avond. Op de vraag of er patat wordt verkocht die avond, ontstaat er wederom een discussie. Want gaan ze voor voorgesneden of niet voorgesneden patat? Na een lange discussie hakt Billy de knoop voor. We gaan voor voorgesneden patat en kopen veel in, klaar. Al gauw is het tijd voor de volgende discussie. Jeroen wil tijdens zijn evenement een bandje, een rodeostier en nog een aantal andere dingen. Volgens Billy heeft hij hier nog niet genoeg geld voor verdiend. Volgens Jeroen gaat hij, door deze dingen aan te schaffen, juist geld verdienen omdat bezoekers dan langer blijven en meer geld uitgeven. Dat is gokken Jeroen roept Billy. Ze vindt dat het niet mogelijk is om geld uit te geven wat door middel van kaartverkoop nog niet is terugverdiend. We moeten op safe spelen op safe spelen.  Jessie laat weten dat hij de stekker uit het evenement zal trekken als de kaartverkoop niet omhoog gaat. Na de lange discussie over het evenement van Jeroen is het tijd om de merchandise te bespreken. Opvallend is dat de groep hier weinig over te zeggen heeft. Romy geeft Karin een compliment over de winkel. Fay vertelt vervolgens over een nieuw idee genaamd Couple Goals hierover vertellen zij later meer. Billy spreekt de groep daarna nogmaals toe. Ze ziet graag dat iedere bewoner zich richt op zijn eigen doel of product. Op dit moment verkopen we de massa gaat ze verder. Maar ik zie graag dat er meer passie in de producten zit. Daarom stelt ik voor dat iedere bewoner maar drie producten mag verkopen, om zo gerichter te verkopen en het overzicht te bewaren. De groep vindt dit goed en besluit om dit twee weken te proberen. Na een lang en onrustig centraal gaat de groep uit elkaar en kan de dag beginnen. Een stuurloos schip noemt Billy het als ze vol frustratie wegloopt.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 50    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. Zomaar een lezer at 06:50

  Jessie en Billy “regeren” inderdaad. Ik snap echt niet waarom de overige bewoners dit accepteren ondanks dat ze onder elkaar konkelen dat ze het shit vinden dat Jessie en Billy alles lijken te beslissen.
  Je gaat echt steeds meer denken dat dit van “bovenaf” geïnstrueerde scrips zijn.

 2. Bert at 13:14

  Wie is jessie dan wel om ergens de stekker uit te trekken wat een walgelijke persoon .
  Het kijken gaat steeds meer tegenstaan dat is ook wel te zien aan de kijkcijfers.
  Dus jessie eruit en laat hij Billy meenemen dan wordt het weer aantrekkelijk om naar te kijken

 3. jolanda at 12:12

  Billy en Jessie lopen ook constant samen te konkelen samen op dat balkon van dat penthouse. Volgens mij hebben ze het daar ook laatst weer samen “gedaan”.

 4. Teerak at 11:45

  John de Mol, red je programma. Gooi die lelijke billie en die lelijke jessie uit utopia. Iedereen, buiten eigen familie, walgt van hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *