Het centraal van 3 juli

Het centraal van 3 juli

De bewoners hebben ook al een centraal gehad vandaag. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten terug van 3 juli.

René leidt dit keer het centraal. En geeft een financiële update. Er is momenteel 1.110 euro omzet behaald. Bas mag zichzelf bestverkopende bewoner noemen. Billy laat weten dat ze zich toch zorgen maakt vanwege de crisis in de loods. Ik wil precies weten wat er op dagelijkse basis behaald kan worden en vindt dat de groep elkaar strenger moet aanspreken als dat niet lukt. Ik wil zo snel mogelijk uit de crisis komen en dat kan alleen als er goede ideeën worden bedacht voegt ze eraan toe. Dan gaat het over de evenementen. Over twee weken start de hippiemarkt. Kaartverkoop verloopt goed, 70% van de kaarten is al verkocht. Er zijn al zeker 22 standhouders, maar er is ruimte voor nog veel meer. Het lijkt Romy leuk om een kledingkraam aan de hippiemarkt toe te voegen, ze denkt aan dezelfde kraam als tijdens de vintagemarkt. De kaarten voor Utopia Valley lopen ook boven verwachting goed. Er is al 40% verkocht. Jacco is druk bezig met de line-up. Er komen bekende artiesten uit Amsterdam, maar ook BN’ers zoals Vinzzent. Karin zal Utopia Valley presenteren en iedereen is er enthousiast over.

Billy vindt dat er nu al nagedacht moet worden over de evenementen in augustus. Hoe eerder ze erbij zijn, hoe beter de evenementen worden denkt ze. Cemal heeft een goed idee ik wil een evenement maken van mijn bruiloft met Romy. De rest van de groep is wat minder enthousiast. Het is volgens hen een beetje raar om te betalen voor een bruiloft. Romy gaat er vanuit dat iedereen haar in een trouwjurk wil aanschouwen maar geeft de groep toch maar gelijk. Jacco wil graag een creatief, groot evenement in augustus. Hij wil iets zomers, bijvoorbeeld een strandfeest. Billy komt met het idee van een zomercarnaval. Ze ziet al voor zich hoe Ramona even terugkeert voor een dans in een Braziliaans kostuum. Ook willen ze een klein evenement, Karin denkt aan een open loods met een barbecue. René laat daarna nog even een fantasie horen. Hij vraagt zich af hoe het zou zijn als de ouders van de bewoners een week in de loods zaten. Mijn moeder zou niet meer weg willen zegt Billy. René denkt dat zijn moeder de hele loods meteen een grote schoonmaak zou geven.

Daarna begint Billy al snel over de webshop, ze vindt dat er momenteel te veel producten op staan en deze worden niet verkocht. Ik wil de webshop opschonen en onderzoeken wat de goedlopende producten zijn legt ze uit. Jessie begrijpt het op zijn beurt niet helemaal. Dus dat heb je onderzocht vraagt hij.  Billy zucht alleen maar. Ja gaat Jessie verder. Je brengt het nu alsof je al research hebt gedaan. Billy begrijpt niet waarom Jessie tegen hem in gaat en geeft hem gelijk, zodat hij verder zijn mond houdt. Jessie loopt weg om koffie te halen. Is ze weer persoonlijk aangevallen mompelt hij in zichzelf. De rest van het centraal worden er chagrijnige blikken naar elkaar gewisseld. Ondanks Billy’s ergernis aan Jessie blijft ze positief. Ze stelt voor om 1 of 2 keer per week ’s avonds iets te ondernemen met de hele groep. Ik verveel me elke avond, ik zit te wachten tot ik naar bed kan laat ze weten. De rest is enthousiast en er wordt gedacht aan een spelletjesavond of volleybaltoernooi. Jacco sluit het centraal af met de mededeling dat hij het fijn vindt dat zo goed loopt tijdens het centraal. Er is geen ruzie gemaakt en er zijn geen communicatieproblemen. Jeroen meldt nukkig dat dit waarschijnlijk komt omdat iedereen kapot is. Hier wordt niet op ingegaan en hiermee wordt het centraal vreedzaam afgesloten. Wat is er toch gebeurd dat het ineens zo goed gaat? grapt Billy.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 50    Gemiddelde: 1.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *