Het centraal van 11 september

Het centraal van 11 september

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken in een centraal. Hier lees je de meest belangrijke besproken punten van 11 september terug.

René opent het centraal met de financiën. En laat weten dat er winst is gedraaid tijdens Twintopia, er wordt flink gejuicht door Demi en Fay. Daarna is er wat gesteggel over de verdeling van de winst van het evenement wat zaterdag plaatsvond. Iedereen doet zijn zegje over de verdeling en er wordt lang over gesproken. De regel voor evenementen is nu dat er een 70/30 verdeling is, maar een aantal bewoners vinden dit oneerlijk. Uiteindelijk wordt er besloten dat de 70/30 verdeling van kracht blijft en alle winst van de producten naar de bv gaan.

Dan begint René over het strohuis. De dames die dit graag willen bouwen zitten er verkleed als stromeisjes of vogelverschrikkers bij. Met de actie willen ze aandacht vragen voor de bouw van het huisje. Linda neemt het woord over en vertelt de groep dat er op de website een pre-order staat voor een overnachting in het Strohuis. Als wij tien overnachtingen pre-order hebben, zijn we uit de kosten voor het bouwen van het strohuis voegt ze eraan toe. En vraagt of de gehele winst van de tien eerste overnachtingen naar haar en Madilia mag gaan en dat daarna de 70/30 regeling van kracht gaat. Niemand vindt dat een probleem.

Daarna begint over iets anders. Ze vraagt of zij van de 75 euro boodschappengeld ook sokken mag kopen. Hier is niemand het met elkaar eens, de één wil namelijk sigaretten, de ander een jurkje en weer een ander sokken. Billy besluit dat er een stemming moet plaatsvinden. Uit de stemming komt dat het boodschappengeld van 75 euro uitgegeven mag worden aan alles. Billy laat haar irritatie blijken en wil graag snel door met het centraal.

René gaat verder met de financiën, totdat hij onderbroken wordt door Beau. Ze zegt dat iedereen transparant moet zijn naar de groep toe. Zo heeft René bouwtekeningen besteld van zijn eigen zakgeld, zonder dat iemand dit wist.  Dat kan echt niet roept Billy. Cemal neemt het op voor René en merkt op dat iedereen de helft van zijn zakgeld mag uitgeven aan investeringen. Toch zijn Billy, Beau en Chipp het niet eens met deze uitgave van René en het feit dat het niet is gecommuniceerd. Er ontstaat weer een discussie binnen de groep en de bewoners beginnen door elkaar heen te praten. Billy besluit een einde aan de discussie te maken. René dit is een schoonheidsfoutje. Volgende keer eerst zeggen, dan pas doen, dat is pas transparantie. En begint daarna over het volgende punt wat besproken moet worden.
Billy laat weten dat ze vandaag het bord van de wedstrijd gaat bijwerken. José doet het erg goed en het is me opgevallen dat iedereen meer geld binnenharkt dan normaal voegt ze eraan toe. Verder willen de bewoners Pillow Fight annuleren en een Out Of The Loods gaan organiseren. Beau, Madilia en Linda gaan zich hiermee bezighouden. Ze denken dat hier meer mensen op afkomen dan de Pillow Fight. Noah en Jacco openen deze week officieel hun winkel bloem & bollen. Daar wordt enthousiast op gereageerd door de groep. Billy laat weten dat zij haar Billy Jeans opnieuw leven in gaat blazen. Demi en Fay  willen een nieuwe vlogserie gaan opnemen Ranking de Utopianen. En de twee leggen het spel even uit en ook daar reageert iedereen leuk op. Dan is het weer tijd voor de bewoners om hun eigen weg te gaan, het centraal zit erop.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *