Het centraal van 18 september

Het centraal van 18 september

Een nieuwe dag is aangebroken en de bewoners hebben alweer van alles besproken in een centraal. De belangrijkste punten van 18 september lees je hier terug.

René beginy met de financiën. De bewoners hebben daar om gevraagd. René laat weten dat de administratie op tafel ligt en hij stopt met zijn taak. Ik stop ermee, iemand mag het stokje overnemen voegt hij eraan toe. Billy snapt dat hij ermee stopt, het is een moeilijke taak die niet gewaardeerd wordt. René hoopt dat er vandaag iemand opstaat die zijn taken gaat waarnemen. Ik stop met pijn in mijn hart, want ik vind het echt heel leuk. Maar ik ben het gezeik echt enorm zat benadrukt hij. En geeft nog één keer de financiële update en dan zit zijn taak als man van de boekhouder erop. Noah laat daarna aarzelend weten dat hij het best wil overnemen maar wel als René hem de komende tijd wil ondersteunen. Daar moet ik over nadenken, ik kom daar later op terug antwoordt René. Deze opmerking roept veel weerstand op in de groep en er wordt flink gediscussieerd. Om 14:00 uur komt de groep bijeen om te beslissen wie de financiën gaat doen.

Beau begint vervolgens over de Utopia markt die aankomende zondag al is. Daar moet nog even hard aan gewerkt worden, er zijn namelijk niet zoveel kaarten verkocht. Vorige keer is er afgesproken dat er een boete staat op het drinken van de bv tijdens de markt. Er wordt besloten dat de boete 100 euro bedraagt. Alle bewoners krijgen vier consumpties om daar drankjes en eten van te kopen, dat lijkt iedereen een mooie compromis. Daarna begint ze over een gevoelig. Een geluidsinstallatie is te duur om te huren, dus is er besloten om Jacco niet te laten zingen. In plaats daarvan gaat Noah akoestisch liedjes zingen. Er ontstaat weerstand vanuit de groep omdat de bewoners vinden dat Jacco moet zingen, hij is immers de zanger. Uiteraard wordt ook de Ladies Night besproken. Cemal heeft een aantal leuke ideeën en daar wordt enthousiast op gereageerd door de groep.

Romy heeft vervolgens nog eenheugelijke mededeling, haar put is al een tijdje open en daar hoort een feestelijke opening bij. Vanavond na het eten zal de wensput geopend worden door middel van het knippen van een lintje. De Beauhut loopt ook voorspoedig, binnenkort kan er hopelijk hout worden besteld en kan de bouw echt beginnen. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. annelies at 11:29

    zo billie je hebt het voor elkaar met je gestook, ik geef rene groot gelijk niemand weet van boekhouden af maar zij hebben alleen maar komentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *