De verkiezingsperiode van september en oktober gaat bijna van start!

De verkiezingsperiode van september en oktober gaat bijna van start!

Over vijf dagen begint de verkiezingsperiode weer. Maar hoe werkt het ook alweer en welke datums moet je niet vergeten?

Zaterdag 30 september
De verkiezingstijd start. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie nieuwe potentiële bewoners. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app tot dinsdagavond 3 oktober 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een tijdelijk Utopia paspoort en zullen zij woensdag 4 oktober Utopia betreden.

Maandag 2 oktober
Je hebt 24 uur de tijd om de bewoner te nomineren die van jou Utopia mag verlaten. Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle premium paspoorthouders stemmen op één van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopia fans, de Elite weegt drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen de volgende dag, dinsdag 3 oktober een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 3 oktober
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Iedere bewoner mag dan drie stemmen uitbrengen. De stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 3 publieksstemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineersen. Dit zijn er minimaal drie maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 8 oktober wordt gekozen door de groep.

Woensdag 4 oktober
Alle positieve stemmen voor de potentiële bewoners worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten zich de aankomende vier dagen bewijzen in de groep. Op de laatste dag blijft er slechts één potentiële over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 8 oktober
De dag dat één van de potentiële bewoners zijn paspoort moet inleveren. De bewoners moeten beslissen welke kandidaat mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is vanaf dan voorbij. De blijvende potentiële bewoner wordt dan vaste bewoner van de groep. Hij of zij beslist de volgende dag over het lot van de drie genomineerden bewoners.

Maandag 9 oktober
De eliminatie dag. Wie moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner zijn beslissing bekend maken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *