Het centraal van 6 november

Het centraal van 6 november

De bewoners hebben alweer van alles besproken in een centraal. Je leest hier de belangrijkste punten van 6 november terug.

Baldr neemt als eerst het woord en laat weten dat hij voortaan ook zal meehelpen met de boekhouding. José heeft besloten er helemaal mee te stoppen en daarom zal Baldr deze plek innemen. Hij zal de boekhouding voortaan op zich nemen en zal hier hulp bij krijgen van Johan. Linda blijft wel nog gewoon bij de finance en houdt overzicht over het zakgeld, takengeld en boodschappengeld. Linda legt daarna uit dat ze afgelopen avond hebben besloten om het takengeld weg te laten. Daarnaast hebben ze het gehad over het geld verdienen bij evenementen. Ze hebben nog niks definitiefs besloten qua verdeelsleutel, maar in ieder geval zal dus het takengeld worden afgeschaft en zal honderd procent van de inkomsten van evenementen naar de bv gaan.

Dan laat Chipp aan de groep weten dat hij al een aantal maanden nadenkt over een bepaald idee. Hij wil zich met een aantal bewoners graag afscheiden van de rest. Dit  groepje zal een andere pinpas krijgen en een eigen verdeelsleutel hebben. Het zal dus ervoor zorgen dat de groep eigenlijk in tweeën wordt gesplitst. Ik zie er veel voordelen in. Om het financieel makkelijker en overzichtelijker te maken legt hij verder uit. Billy vraagt wat het verschil tussen de twee groepen zal zijn. Vooral de mentaliteit reageert Chipp. De groep stelt een aantal vragen en Romy wil ook graag weten wat het verschil is tussen de twee groepen. Al eerder is Utopia in tweeën opgesplitst, namelijk met de minimalisten en de ondernemers en ze wil graag weten wat er aan dit idee anders is. Maar Chipp legt uit dat het niet gaat om geld verdienen, het gaat om het hebben van dezelfde ideeën en visies. En vertelt aan de groep dat hij het graag wilde laten weten en nog verder uit moet werken. De groep reageert vrijwel allemaal positief en zien er wel de voordelen van in om voor een kleiner groepje de financiën te regelen.

Baldr stelt daarna voor om een expert uit te nodigen in Utopia, namelijk een belastingadviseur. Deze adviseur kan dan analyseren wat er allemaal mis gaat en wat ze zouden moeten veranderen. Hier stemt de groep mee in.

Nadat René heeft laten weten hoe de salsa avond is verlopen en hoeveel geld hij er mee heeft verdiend, wil Fay daat iets over kwijt. Ze laat weten dat zij en Demi het jammer vonden dat plotseling een deel van het podium in de winkel stond.  We verdienen geld met de winkel en deze moet dus altijd open zijn benadrukt ze. Demi vult aan dat er gewoon over gecommuniceerd moet worden, dan is alles mogelijk.

De bewoners gaan de tafel rond en een aantal laten weten waar ze over nadenken of waar ze mee bezig zijn. Zo komen kachels, oliebollen, kersttruien en het hout ter sprake. En daarna eindigt het centraal.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *