Het centraal van 9 december

Het centraal van 9 december

De bewoners hebben op deze nieuwe dag van alles besproken in een centraal. Je leest hier de belangrijkste punten van 11 december terug.

Mehmet begint met de financiën. Er moet nog bijna 9000 euro aan openstaande bedragen worden betaald. Zoveel komt er op dit moment nog niet binnen vertelt hij. De bewonets hebben ook een vordering van de belastingdienst gekregen, rond de 3500 euro. Op dit moment staat de groep 6000 euro in de min. Met alles wat er binnenkomt moeten we gelijk de urgente zaken betalen gaat Mehmet verder. Billy laat weten dat ze schrikt van het negatieve saldo. Volgens haar moet de groep het gat dat geslagen is nadat Demi, Fay en Chipp zich hebben afgescheiden van de bv worden opgevuld. Iedereen moet een tandje bijzetten vindt José. Er wordt vervolgens gesproken over kleinschaligere evenementen, die de groep wat vaker kan organiseren. Er wordt afgesproken dat iedereen vrijdag een plan moet hebben om extra geld te verdienen. We moeten ook gaan nadenken over ons budget voor de feestdagen vult Billy aan.

Billy vraagt daarna of de groep de sneeuwmachine die ze hebben gehuurd voor de markt van komend weekend moet afzeggen, omdat de sneeuw misschien wel blijft liggen. De groep vindt dat ze dit niet moet doen. Het gaat dooien zegt Senna. Billy neemt opnieuw het woord en vertelt wat er zondag allemaal gaat gebeuren en wie wat nog moet doen voor die tijd. Na de markt wordt ook de kookwedstrijd besproken.

Fay vertelt dat ze heel graag evenementen wil organiseren, zoals het eindfeest. Ze heeft gehoord dat Johan hiermee bezig was, daarom heeft ze bij hem gesolliciteerd. Nu ik hem daar ga helpen en daar heb ik heel veel zin in vervolgd ze enthousiast. Billy haakt direct in. Mag de groep wel inspraak hebben vraagt ze. Volgens Fay zullen zij en Johan natuurlijk niet alles bedenken. We moeten doen wat het publiek leuk vindt vult Chipp aan. Billy vindt op haar beurt dat iedereen daar zijn wensen voor mag doorgeven. Het moet een eindfeest zijn voor álle bewoners zegt ze. Fay antwoordt dat dat zo is. Wij zullen de knopen doorhakken en de mails versturen maar het is een feest van iedereen benadrukt ze.

Linda zegt dat ze het vervelend vindt dat al is besloten dat Johan en Fay dit feest zullen organiseren. Volgens haar wisten een hoop mensen er niets van. Ik had verwacht dat we dit centraal zouden bespreken voegt ze eraan toe. Johan is het hier niet mee eens dit omdat hij en Fay bij iedereen langs willen gaan om ze erbij te betrekken. Maar dat is achterstevoren aldus Linda. Maar ook dit veegt Johan van tafel. Het duurt nog f*cking vijf maanden vervolgd hij fel. Linda en Madilia houden echter voet bij stuk. Je doet weer alles in je eentje roept Madilia boos. Snap je dat dan niet voegt ze er schreeuwend aan toe. Er ontstaat een flinke discussie over de manier waarop is bepaald wie het eindfeest gaan organiseren, waarin iedereen zijn of haar mening laat horen. Johan legt nogmaals uit dat hij bij iedereen langs wilde gaan maar dat hij de mogelijk nog niet eens heeft gehad. Dat valt dan weer verkeerd bij José. Stel je niet zo aan verwijt ze hem. Je doet alsof je een slachtoffer bent.  De discussie laait weer op en het onderwerp lijkt iedereen behoorlijk dwars te zitten. Er wordt afgesproken dat de personen die graag mee willen hebben met organiseren zich melden bij Johan.

Wanneer René begint over het organiseren van salsalessen, loopt Demi boos weg. Toen ik de vorige keer begon over een lip-sync battle mocht het niet. Ik heb hier geen zin in zegt ze boos. Ik wil hier even niet zijn nu snauwt ze waarna ze wegloopt.

Vanwege haar drukke schema meldt José dat ze wil stoppen met het kookrooster. Nou ja reageert Billy. Hoezo val je mij ineens aan vraagt José haar. Volgens Billy was de nou ja bedoeld omdat ze het jammer vindt dat José stopt met koken. Wat ben jij defensief! Wat ben je aan het doen? vraagt Billy gefrustreerd aan José. Beau biedt José aan dat de groep haar wil helpen met haar schilderijen. Dat heb ik ook wel vaker gezegd maar je vraagt nooit om hulp gaat ze verder. De groep geeft aan dat ze het jammer vinden dat José wil stoppen met koken. Ik heb het nu voor de kerst gewoon even te druk. Maar als het wel gewaardeerd wordt dan wil ik het wel weer doen als het rustiger is zegt José.

Romy zegt dat zij en Linda vandaag willen gaan opruimen. Kijk even om je heen roept ze de groep op. Volgens haar is het hard nodig dat de boel voor de feestdagen aan kant wordt gemaakt. Voor iedereen die zich geroepen voelt, ik zou het heel fijn vinden als je meehelpt. Na nog wat overige zaken wordt er een eind gemaakt aan het centraal en beginnen de bewoners aan hun dag. Het centraal zit erop!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *