Rienk wil ondanks de kou gewoon buiten slapen

Rienk wil ondanks de kou gewoon buiten slapen

Madilia zit samen met Rienk in de keuken. Ze bereidt de tapas voor voor vanavond en Rienk helpt haar een handje mee. Dan vertelt hij dat hij, ondanks de hevige kou, vanavond weer buiten wil gaan slapen. Madilia reageert geshockt. Ze vindt het geen verstandige keuze en benadrukt hem de gevaren. Ze wil dat hij pas weer buiten slaapt als het weer wat warmer is. Dat kan ik in mijn dagelijkse leven ook niet doen reageert Rienk op zijn beurt. Ik wil laten zien wie ik ben en hoe ik leef benadrukt hij. Madilia vindt dat het nu een ander geval is en wil afspreken dat hij vanavond gewoon in de loods slaapt. Ondanks de goede bedoelingen, slaat Rienk het aanbod af. Als Ivan de keuken inloopt en het verhaal aanhoort, laat hij weten dat hij veel respect heeft voor Rienk. De wereld zou veel mooier zijn als er meer zoals Rienk zijn zegt hij. Rienk vindt dit zo’n mooi compliment dat hij een traantje weg moet vegen. Je mag wel huilen bij mij hoor stelt Ivan hem aan het einde van het gesprek gerust.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 2.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
  1. mechel at 14:58

    Mooi compliment van Ivan naar Rienk Ook Ivan heeft het goed voor met iedereen maar omdat hij soms hard uit de hoek kan komen vergeten we dat een beetje en richten we ons naar dat kleine moment waarin hij een strenge uitspraak doet. Maar streng en rechtvaardigheid liggen bij liefde en liefde is ook streng zijn want als we niets meer zeggen streng of aardig dan word het pas gevaarlijk want dan is er geen liefde meer want dan maakt het voor diegene niet meer uit wat je doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *