Lees hier de uitgebreide uitleg en belangrijke datums voor de finale van Utopia 1

Lees hier de uitgebreide uitleg en belangrijke datums voor de finale van Utopia 1

De vijf finalisten van Utopia 1 zijn bekend! Bas, Demi, Fay, Ivan en Mehmet zullen strijden voor de titel en op 1 juni 2018 zal duidelijk zijn wie zich de grote winnaar van Utopia mag noemen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Dat lees je hieronder in een uitgebreide uitleg. Daarnaast hebben we een aantal datums op een rijtje gezet die je zeker niet moet missen.

100 stemmen
In totaal zijn er 100 stemmen te verdelen, waarvan 50 door de bewoners zelf. Jij mag ook van je laten horen. De overige 50 stemmen worden namelijk bepaald door publieksstemmen, waarvan er 45 worden bepaald door telefonische stemmen en 5 door de premium paspoorthouders. De bewoner die na het bekendmaken van deze 100 stemmen de meeste stemmen heeft gekregen is de grote winnaar van Utopia.

De stemmen van de bewoners
Op vrijdag 25 mei vindt het eerste deel van de finale plaats, waarin de vijf bewoners hun stemmen uitbrengen. Elke bewoner moet tien positieve stemmen geven aan de vier andere bewoners. Dit zijn vaste stemmenaantallen, te weten 0, 1, 3 en 6. In totaal worden er dus tien stemmen per bewoner uitgebracht, wat het totaalaantal stemmen op 50 brengt. Het is hierbij niet toegestaan dat de bewoners zichzelf stemmen geven.

De publieksstemmen, premium paspoorthouders en via de telefoon
Ook jij kunt mee bepalen wie de winnaar wordt van Utopia. Dat kan op twee manieren met een premium paspoort en per telefoon. Stemmen met je premium paspoort kan van dinsdag 22 mei 15:00 uur tot maandag 28 mei 11:00 uur. Elke premium paspoorthouder kan één stem uitbrengen. In totaal zijn de stemmen van de premium paspoothouders goed voor vijf stemmen, die allen aan één bewoner worden gegeven. Heeft bewoner X de meeste stemmen gekregen van de premium paspoorthouders? Dan krijgt bewoner X vijf stemmen extra. Deze vijf stemmen worden bekend gemaakt op maandag 28 mei. Stemmen doe je door in te loggen met je premium paspoort en HIER te klikken.

De lijnen om per telefoon te stemmen zijn geopend van dinsdag 22 mei 15:00 uur tot woensdag 30 mei 10:00 uur. Stemmen per telefoon kan zo vaak als je wilt maar let op, een stem uitbrengen kost 90 cent. De telefonisch uitgebrachte stemmen zijn samen goed voor de laatste 45 stemmen, die worden verdeeld over de vijf bewoners. Deze 45 stemmen worden bekend gemaakt op vrijdag 1 juni. Stemmen per telefoon kan door de naam van jouw favoriete inwoner te sms’en naar 2580 of door je keuze te maken op telefoonnummer 0909-0303. Klik HIER voor de voorwaarden.

Alles nog eens op een rijte:

  • Dinsdag 22 mei 15:00 uur: de lijnen zijn geopend om te stemmen met je premium paspoort en per telefoon.
  • Vrijdag 25 mei: de bewoners brengen 50 stemmen uit.
  • Maandag 28 mei 11:00 uur: de lijnen om te stemmen met je premium paspoort zijn gesloten.
  • Maandag 28 mei: de vijf stemmen van de premium paspoorthouders worden bekend gemaakt.
  • Woensdag 30 mei 09:00 uur: de lijnen om te stemmen per telefoon zijn gesloten.
  • Vrijdag 1 juni 19:30 uur: de 45 per telefoon uitgebrachte stemmen worden bekend gemaakt en de grote finale van Utopia is te zien op tv.
Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *