Wie zitten er in de gevarenzone na de nominatie van 7 mei?

Wie zitten er in de gevarenzone na de nominatie van 7 mei?

Met nog acht bewoners komt de grote finale van Utopia steeds dichterbij. Ook vandaag staan de nominaties weer op het programma en zullen er twee bewoners in de gevarenzone belanden. Morgen moet één van hen Utopia verlaten. Omdat Linda vorige week immuniteit heeft gekregen van de groep, zal zij vandaag niet mee stemmen. Haar drie stemmen heeft zij weg moeten geven aan een andere inwoner, waardoor Ivan vandaag zes stemmen mag uitdelen. Als alle bewoners zich verzameld hebben in de loods en is het tijd om te beginnen. Voordat de nominaties beginnen, neemt Rienk het woord. Voordat het stemmen van start gaat wil ik wat zeggen begint hij. En vertelt dat hij een hele poos te gast is geweest in Utopia en dat hij daar de bewoners voor wil bedanken. In de eerste weken van de finale heeft hij niet heel veel tijd gehad om naar de bewoners te kijken maar de laatste weken heeft hij dat wel gedaan. “En ik vind dat jullie het heel erg goed doen. Mijn complimenten daarvoor. Dat wilde ik even zeggen besluit hij.

Na het woordje van Rienk, neemt Linda het woord over. En zegt dat ze het heel spannend vindt dat zij niet mag stemmen vandaag en legt uit dat Ivan haar stemmen heeft gekregen. Hij is vrij om te doen wat hij wil legt ze uit. Na haar uitleg is het tijd om te beginnen. Cemal is de eerste die mag stemmen en hij vertelt dat hij niet ver zal afwijken van wat hij vorige week heeft gestemd. Daarom geeft hij drie stemmen aan Fay. Mehmet is de volgende. Hij geeft drie stemmen aan Bas omdat hij vindt dat Bas tegenvalt. Naar mijn mening verdien jij het niet om te winnen legt hij uit, waarna hij drie streepjes zet bij Bas. Bas is de volgende. Ik vind het mooi dat je kan incasseren, dus deze mag je van mij incasseren zegt hij tegen Mehmet.

Na Bas is Ivan aan de beurt. Hij mag vandaag zes stemmen mag uitdelen. Hij vertelt dat hij lang heeft getwijfeld over wat hij moet doen. En heeft het gevoel dat niet iedereen even eerlijk is de laatste tijd en heeft daarom zijn verhaal op papier gezet. Rustig begint hij voor te lezen. In de brief staat hoe hij tegen de groep aankijkt. Volgens hem wordt het spel al maanden gespeeld en zijn er eerder mensen weggestuurd die als concurrent werden gezien. Er wordt gepretendeerd dat het spel niet wordt gespeeld maar we doen het allemaal gaat hij verder. De personen die het hardst roepen het spel niet te spelen, spelen het het hardst zegt hij indringend tegen de groep. Dan is het tijd om zijn stemmen uit te delen. Eén, omdat ik vind dat die persoon een wolf is in schaapskleren. Mijn tweede stem omdat ik vind dat diegene verbondjes maakt met anderen. Mijn derde stem omdat diegene argwaan creëert tussen vrienden. Mijn vierde stem omdat diegene niet op de man af vertelt wat hij van iemand vindt. Mijn vijfde stem omdat als je tegen diegene vertelt dat je iets van plan bent je toegejuicht wordt maar als je het aan de groep vertelt dit niet meer zo is. Mijn zesde stem omdat die persoon in de schoenen wil treden van een oud bewoner maar dit niet verdient legt Ivan uit. Na zijn lange speech is het tijd voor het verlossende woord. Nothing personal, it’s just life vervolgd hij. Cemal, jij krijgt mijn zes stemmen besluit Ivan resoluut.

Na het lange verhaal van Ivan is Romy de eerste vrouw die mag stemmen. Als ze de tranen uit haar ogen heeft geveegd begint ze. En vertelt dat ze twee jaar geleden in Utopia kwam wonen, niet wetende dat ze het spel zou moeten spelen. Ze heeft het hier erg moeilijk mee en weet dan ook niet goed wat ze moet doen. Ik kan mezelf in de spiegel aankijken omdat ik het spel niet speel gaat ze verder. Ze vertelt dat ze bij zichzelf blijft en naar Utopia kijkt terwijl ze zich richt tot Ivan. Twee van Romy haar stemmen zijn voor Fay, één van Demi. Demi is de volgende die aan de beurt is. Ze vertelt dat er veel is gebeurd de afgelopen tijd, wat haar tot haar keuze heeft bewogen. Het is altijd in mijn achterhoofd gebleven wat mij is verteld en jij krijgt daarom mijn drie stemmen zegt ze zich, terwijl ze naar Romy kijkt. Fay is de laatste die mag stemmen en zij sluit zich aan bij het verhaal van Demi. Er is zo veel gebeurd de laatste tijd en daarom krijgt Romy mijn drie stemmen besluit ze. Als iedereen is geweest neemt Linda het woord. Romy en Cemal zitten in de gevarenzone besluit ze, terwijl de groep muisstil toekijkt.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 73    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Ruud at 14:56

    Mooi zo Romy pak je kistje maar in cemal jij mag gewoon nog blijven ivan is erg bang voor je omdat je gewilt bent buiten Utopia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *