Gio is Utopiaan van het jaar

Gio is Utopiaan van het jaar

Eindelijk is het dan zover, het moment waar we één jaar op hebben gewacht! De Utopiaan van het jaar 2014 wordt gekozen. Maar natuurlijk moet er eerst nog gestemd worden voordat de winnaar bekend wordt…

Als iedereen er klaar voor is vertelt Joey nog even hoe de Utopiaan van het jaar verkiezing werkt. Hij vertelt dat het om de laatste stemming van dit jaar zal zijn. En vertelt hoe Utopia is opgebouwd, we kunnen met zijn allen trots zijn wat we hebben neergezet, er volgt een applausje. Daarna vertelt Joey verder. We stemmen nu positief, en iedereen kan 3 stemmen geven. De paspoorthouders hebben gestemd en komen 5 namen uit, deze komen als laatst. Ook de tv kijker mocht stemmen en heeft 50 stemmen opgeleverd, diegene met de meeste punten zal Utopiaan van het jaar zijn en wordt de bokaal overhandigd.

Nicoline begint, het voelt als een heel andere stemming. Utopiaan van het jaar is iets  geks, we proberen een ideale samenleving te organiseren wat moeilijk is. Iemand aanwijzen is moeilijk te doen. Niemand had iets kunnen bereiken zonder de rest. Ik heb besloten om op idealen te stemmen, hoe iemand is als mens. Drie idealen zijn belangrijk voor mij, altruïsme zelfreflectie en een persoonlijke groei doormaken. Gio 1 stem, je hebt nooit iemand ellendig laten voelen. Zelfreflectie, is bij Ivan goed te zien. En het bereiken van idealen is een plan voor Joey. Je bent een echte zakenman.

LauraB sluit zich helemaal aan, iedereen draagt zijn steentje bij. Ik heb mijn stemmen verdeeld. Een aantal dingen zijn belangrijk voor me: altruïsme past bij jou Nicoline, 1 stem naar jou. Mijn 2e stem gaat naar Ivan, een vechter en knokker. Geeft zijn fouten toe, is lief  en zorgzaam. Joey jij doet het ook goed, je groeit ontzettend en bent lief voor anderen. Je wilt met je zakelijk instinct ook wat neerzetten, 1 stem.

Colinda leest het netjes voor, jullie ogen vertellen mij veel. Hoe een reis verloopt en anderen inspireert. Twee mensen hebben mij overtuigd met zienswijze en daadkracht. Ze kunnen zonder ego de samenleving leven. Kracht om groep de motiveren en visie vast te houden. Haar eerste stem is voor Chris en twee stemmen zijn voor Ivan, ik vertrouw jou het meest. Ik zie in jou profetische krachten en machten.

Vanessa, is vanaf dag 1 binnen gestapt en heeft van alles mee gemaakt. Een ideale samenleving is voor iedereen anders. Ik heb 3 stemmen, de eerste stem is pure vriendschap. Die stem gaat naar Laura. Vertrouwen en eerlijkheid is voor mij erg belangrijk, zonder dat kun je naar buiten stappen. Ook die stem gaat naar Laura, ik heb je niet op een leugen kunnen betrappen. En dan heb ik er nog één en die is ook voor Laura, jij kunt het geld gebruiken en gun het dat jij wint.

Charlotte, heeft meerdere groepen zien gaan en komen. Een paar zitten er al een tijdje in. Ik had bedacht mijn stemmen te verdelen en wist niet welke kant het op zou gaan. Maar ik stem op Vanessa, ze is de moeder van de groep. Door haar structuur en steunen van iedereen hebben veel mensen hun dromen waar kunnen maken. En ze is mijn vriendin en wie ik het gun, ze kan het bedrag ook gebruiken. Drie stemmen voor Vanessa.

Laura, vindt het een leuke stemming, Utopiaan van het jaar. Eerlijkheid, vriendschap, wegcijferen en zorgzaamheid zijn belangrijk. Vanessa dat ben jij, jij krijgt 3 stemmen. Je hebt dag en nacht voor mij klaar gestaan. Je bent voor mij de Utopiaan van het jaar, je kunt het het beste van iedereen gebruiken.

Naomi, vond het heel moeilijk. Ze kent iedereen nog niet zo lang. Iedereen was lief voor mij maar er zijn 3 dames die mij super hebben behandeld. Ik was blij dat jullie er waren voor mij. Ik wilde eerst mijn stemmen verdelen. Maar als ik deze op één zet is het duidelijker. 3 stemmen voor Vanessa.

Nicole, is ook nog niet heel lang binnen. Ze wil iedereen super bedanken hoe ze binnen kwam. Ze heeft het gevoel met iedereen op te kunnen schieten, dat is fantastisch. Ik ga mijn stemmen verdelen, de Utopiaan uit het verleden is Gio. De mentaliteit die jij hebt zouden anderen een puntje aan kunnen zuigen. Je verdient er echt een. Mijn Utopiaan van het heden, Chris. Jij verdient er ook echt een omdat je zoveel doet. Utopiaan van de toekomst gaat naar Wilco, ik heb je nodig om mijn droom waar te maken. Jij bent een keiharde werker.

Gio, bedankt diegene die hem een stem gegeven hebben. We hebben een super jaar gehad. Joey jij kwam binnen, ik dacht aardige kerel maar weinig potentie. Maar nu ben je heel erg gegroeid. Je krijgt 1 stem. Mijn 2e stem gaat naar iemand die het voor mij makkelijker gemaakt heeft. Iemand die mijn droom werkelijkheid heeft gemaakt. De tweede stem gaat dus naar Ivan. De laatste stem gaat naar de Utopiaan van het jaar. Een jonge dame die veel bereikt heeft, niet alleen op educatie en geld verdienen en voor iedereen klaar staan. Nicoline voor mij ben je Utopiaan 2014,  jij hebt mijn dooie hersencellen een beetje kracht gegeven. Ik gun je het van harte, Nicoline huilt van deze lieve woorden.

Patrick, is nu 2,5 maand hier. Hij heeft lang nagedacht over Utopia. Ik ben gaan schrijven en heeft een aantal velletjes waar zijn verhaal op staat. Deze begint hij vervolgens voor te lezen en uiteindelijk komt eruit op wie Patrick stemt. Hij geeft 2 mensen met alle liefde een stem. Patrick geeft 2 stemmen aan Gio en 1 stem gaat naar Colinda.

Chris, zijn stemmen gaan naar diegene die wat creëren. Diegene die mij daarmee geholpen heeft is Wilco, mijn eerste stem. Mark heeft ook meegeholpen om de omgeving te creëren wat voor mij mijn Utopia is, één stem. Mijn laatste stem gaat naar Nicole, haar Utopia moet nog komen en wil haar graag een steuntje geven.

Mark, had een mooi speech maar doet hij toch maar niet. To the point, mijn criteria hard werken. Dat is Chris, maar het gaat natuurlijk over Utopiaan 2014. Ik ben hier de dweil koning geworden en schoon is een criteria van mij. En de gun factor is belangrijk en dat er weinig spelletjes gespeeld worden. Er komt voor mij maar één winnaar uit, drie stemmen naar Vanessa.

Ivan, vindt 3 stemmen niet genoeg voor de Utopiaan van het jaar. Er is niet één persoon die Utopia kan maken, iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Ik vond het lastig om stemmen te geven, en heb besloten aan 1 persoon te geven. Ik hoop dat diegene blijft en samen met mij gaat knallen. Mijn stemmen gaan naar Joey.

Wilco, heeft zijn speech voorbereid op een wc rol. Iedereen is Utopiaan en winnaar. Ik kan met Chris goed werken, 1 voor hem. En de tweede gaat naar Nicole, ik kan goed met haar levellen. En de laatste gaat naar Vanessa, liefde gaat door de maag.

Joey, heeft een mooi jaar gehad. Er zijn bijna 50 mensen die hadden mogen winnen. Veel mensen hebben hier een verhaal, en ik heb dat gelukkig niet. Zoals Ivan, die uit Irak hier kwam en weinig kansen had. Hij heeft dingen gedaan die niet horen, is gaan studeren en is nu te vertrouwen. Oprecht en iemand waar je iets aan hebt. Ik heb mijn 3 stemmen voor jou bewaard.

Tijd voor de tussenstand Joey somt het even op:

Eerste plaats Vanessa: 13 stemmen
Tweede plaats Ivan: 8 stemmen
Derde plaats Joey: 6 stemmen
Vierde plaats Gio: 4 stemmen

Nu wordt het tijd voor de stemmen van de paspoorthouders. Een stem gaat naar Chris, de tweede gaat naar Vanessa. De derde gaat naar Charlotte, de vierde stem gaat naar Nicoline en de allerlaatste gaat naar Gio. Daarna zegt Joey dat het even tijd is voor 5 minuten pauze.

Gehele tussenstand na 50 stemmen:
14 stemmen: Vanessa
8 stemmen: Ivan
6 stemmen: Joey
5 stemmen: Giorgio
4 stemmen: Chris
3 stemmen: Laura
3 stemmen: Nicoline
2 stemmen: Nicole
2 stemmen: Wilco
1 stem: Mark
1 stem: Colinda
1 stem: Charlotte
0 stem: Patrick
0 stem: Naomi
0 stem: LauraB

Nicoline heeft het er moeilijk mee er zou niet eerlijk gestemd zijn. Ze vindt het niet eerlijk voor Gio, zijn “vrienden” zouden op hem stemmen. Dan is de pauze voorbij en heeft Joey de stemmen van de kijkjers thuis. Ze hebben 50 stemmen te veerdelen en zijn opgedeeld in honderdste. Joey zal de score onder de bewoners schrijven, hier komt een uiteindelijk een definitieve score uit.

TV-Kijker:
0.15 – Naomi
0.25 – Colinda
0.60 – Ivan
0.55 – Joey
3.25 – Laura
0.70 – Laura B
0.30 – Mark
0.65 – Nicole
0.10 – Patrick
0.20 – Wilco
0.50 – Chris
13.50 – Nicoline
3.00 – Charlotte
18.25 – Giorgio
8 – Vanessa

De definitieve uitslag:
01) Giorgio – 23.25
02) Vanessa – 22
03) Nicoline – 16.50
04) Ivan – 8.60
05) Joey – 6.55
06) Laura – 6.25
07) Chris – 4.50
08) Charlotte – 4
09) Nicole – 2.65
10) Wilco – 2.20
11) Mark – 1.30
12) Colinda – 1.25
13) Laura B – 0.70
14) Naomi – 0.15
15) Patrick – 0.10

Nadat de score opgeschreven is is de winnaar duidelijk. Gio mag zich Utopiaan van het jaar 2014 noemen! En ontvangt de bokaal van het Utopia jaar 2014. Namens Utopia tv show van harte gefeliciteerd Gio!

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 2.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 25 reacties op dit artikel
 1. Nelly at 20:54

  Eigenlijk vind ik dat ze het stemmen helemaal verkeerd hebben gedaan ze hadden gewoon een doos moeten zetten met een gleuf erin daar al de stemmen in doen tellen en niemand weet wie op wie heeft gestemd, maar voor al degene die Vanessa niet mogen wat zullen ze haar gaan missen Gio jij bent voor mij ook een terechte winnaar maar er lopen er nog meer rond die het ook hadden verdient.

 2. Denise at 13:18

  Tevens (vindt het hier wel bij passen)wens ik iedereen op deze webside,een hele goeie jaarwisseling,en alvast een heel gelukkig en gezondheid in 2015!…Daarbij wil ik met name thom kraakman bedanken voor alles,wat hij dit jaar heeft gedaan voor ons alle,omdit optezette!!BEDANK THOM.VOOR JOUW OOK VEEL GELUK EN GEZONDHEID IN 2015…Uiteraad ook voor gio nicoline isa en emiel veel geluk in 2015..Jullie alle vier waren voor mij,de echte utopiane van het hele spul wat daar tot nu toe heeft gezeten.HOERA HOERA XXXXEn mensen daar nemen we allemaal een borrel op vanaff..PROOST OP ALLE.GR DENISE

 3. Denise at 23:11

  Terechte winnaar.Van hartelijk gefeliciteerd gio!Maar wat een naaiers zijn het daar .Bah Bah.Heb zelf op gio en nicoline gestempt..En dat zijn voor mij de toppers van heel utopia!!Zomooi ook om tezien dat nicoline helemaal met gio 1waren.Dat noem ik nu vrienden!! En bepaalde andere echte neppers!!Die zullen je nog naaien,waar jezelf bijstaat!!!

  • Ronald at 02:59

   Denise ben het met ieder woord eens de terechte winnaar.
   Hoe mooi zou het zijn als Isabella morgen als eerste de poort binnen mag lopen om haar vriendje waar ze zo lang mee heeft samen gewoond te kunnen feliciteren, tenslotte heeft ook zij een klein aandeel in zijn overwinning, en niet te vergeten moeten we de andere dames die het hem lastig hebben gemaakt wel gesprekstof geven! anders verschieten ze misschien van kleur?

   • Denise at 12:49

    prezies ronald.zal zekers mooi zijn,en tuurlijk nicoline erbij.wat zullen ze jaloers zijn.Zal zeggen proost op alle drie…Neem er een biertje op.

 4. Elly at 22:09

  Wat gaaaaaaaf….geweldigggggg….. terechte winnaar…. leukkkkk… is hem enorm gegund…..
  Lange neus naar alle complotstemmers in Utopia….hihi…. wat een ideale samenleving. …laat me niet lachen.

 5. jeroen at 21:43

  Vanes n.v.t nu lekker naar huis
  met 0.0 was beter voor je
  lot och ja werd niet eens genoemd papie komt je wel halen
  Rest n.v.t

  Nog een keer verdient volgens kijkers
  1e gio 2e nocolien

 6. Frieda Sengers at 21:10

  Gio is de terechte winnaar en wil hem ook van harte feliciteren.
  Hij is de enige die voor iedereen klaar stond en altijd bezig was zonder op de voorgrond te treden. Af en toe kon i hem wel achter het behang plakken met zijn eeuwige geschreeuw en pesten(plagen) maar daar is hij jong voor.

 7. anneke at 20:29

  Een goede winnaar alleen ik had Nicolien wel op 2 verwacht maar die was niet geliefd bij der mede bewooners ondanks ze heel wat binnen bracht en op 3 had ik wel Chris verwacht na wat hij in korste keer heeft gedaan met de tuin en bestraating heeft wel hulp gehad van meer bewooners maar hij is toch we gene die begonnen is.
  Een mooie troffee is er gemaakt

 8. Ruud at 19:59

  Heerlijk dat Giorgio heeft gewonnen en dat Barones Vanessa nog tweede is geworden komt door de potafdeling en de andere overlopers Hahaha Jammer voor jullie dat zei het terecht niet geworden is en die Dorina met haar domen tekst Jammer geen 1ste plek.maar toch blij met de 2de plek. Goed gedaan Die stoort ook niet ………………………………….HOPPA een terechte winnaar gewoon

  • dorina at 22:05

   Ruud jij spoort niet ieder zijn mening sommige mensen binnen utopia doen niet veel onder de mensen buiten utopia. Vooral hier. Dat geroddel en taal gebruik. Nog veel kijk plezier whahaha

  • jeroen at 23:24

   Haaaaaaagggggg nee spoort zeker niet
   Hhhooooooopa en de drank naar vanessa kijk ze eens terug reageren lekker zielig
   moet je niet reageren dorina

   En Let op oogje dicht en snaveltjes toe
   Of …………

 9. ricky at 19:36

  Gio…PROFICIAT !!!!!! JE HEBT HET VERDIEND !!!!!!
  Het zag er nog even naar uit dat Vanessa zou gaan winnen, maar gelukkig de samenzweerders van de groene kamer kregen ditniet voor elkaar…… Goed zo!!!! Als er zo op die manier iemand zou winnen zou het totaal onterecht zijn!! Ik heb op Gio en Nicoline gestemd omdat ik vind harde werkers,
  geen eigen belang en dit wilde ze ook nooit bevestigd krijgen…… was normaliteit voor hun.
  teken van integriteit !!!!!! CHAPEAU !!!!!!!! Voor jullie twee.
  En heel Holland heeft genoeg gezien hoor…. ik heb geen live stream, maar kijk dagelijks vele vele uren via internet en dan hoor en zie je genoeg…
  door mijn ernstig ziek zijn had ik veel afleiding door utopia….. dank je hiervoor!!

 10. David Brigham at 18:06

  Wel een goeie zet van ‘Groen’, zo bleef het nog iets spannend (wat zal er gegild zijn in de huiskamers toen Vanessa voorstond, hehehe, en niet van geluk). Ben wel teleurgesteld dat Nicoline het niet is geworden. Je ziet toch wel veel laffe stemmen in de groep (vooral dat Ivan en Joey hun zogenaamde maatje Gio zo lieten vallen + de “nieuwkomers” hebben vooral op “nieuwkomers” gestemd, in de gedachte ‘daar moeten we mee door’. Wilco, Nicole, Ivan, als Utopiaan2014, wat een absurd idee!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *