Het centraal van 12 december in Utopia

Het centraal van 12 december in Utopia

De bewoners zitten er weer klaar voor, ze hebben weer wat te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 12 december op een rijtje. Ook kun je het centraal terug kijken in een filmpje.

Joey begint vanmorgen was hij bezig met het maken van een put met een gouden afdakje. Ik zou graag een stichting willen openen, Patrick merkte op dat ik daar te voortvarend mee zou zijn. Dat klopt maar ik heb een tijdje rondgelopen met het feit wat the f*ck zijn we hier aan het doen. We kunnen best wel een tandje beter plannen en inzichtelijker maken. En alles doelbewuster gaan zitten. Ik ben toen met Ivan en LauraB gaan zitten om alles een uit te tekenen. Wat we hier zouden doen en kunnen beginnen. Wat we kunnen gaan bouwen en uiteindelijk het Utopia 2015 plan wordt. We hebben gemerkt dat het in d2014 van de hak op de tak moest. Nu hebben we de kans om het zo in te richten wat wanneer, hoe en met wie. Ik wilde de live in de loodsen alvast inplannen. Vast leggen en dan is het minder springerig en weet je waar je aan toe bent. Daarnaast was het idee om naast Utopia BV een stichting te openen omdat we best veel voor goede doelen doen. Het is eigenlijk best lastig om belasting af te dragen en daardoor niet alles kunnen schenken zoals Energy4All. Het zou leuk zijn om bij alle relaties van Utopia gouden potjes neer te zetten waar mensen een donatie achter kunnen laten. Daarnaast is er een mood board waar alle plannen en ideeën opstaan, deze mag altijd bijgevuld worden. Het zal altijd in overleg gaan aldus Joey. Het plannen is wel handig zodat je altijd een rode draad heb waar je doorheen komt. Patrick merkt wel op dat er dan een extra boekhouding zou komen. Mark antwoordt appeltje eitje, ook Colinda zal wel kunnen helpen ze heeft ook een stichting.

Joey is gisteren ook gaan typen en heeft geïnventariseerd wat de knelpunten zijn. Zodat je daadwerkelijk een richting kan kiezen waar je met zijn allen heen wil. Ook heb ik op aanraden van Ivan geïnventariseerd wat er aangepakt moet worden en een termijn, en kosten erbij. Je kunt voor de komende 6 maanden al een planning maken. Joey vertelt vervolgens zijn ideeën, zo legt hij een nieuwe indeling voor. Of het goed is geen idee, maar dat kunnen we dan samen voorleggen en aan werken. LauraB vindt het ook leuk om te kijken hoe vooruit te gaan in Utopia 2015. Andere bewoners vinden het top waar Joey mee bezig geweest is. Vanessa zou het logisch vinden om groepen te maken waar ze goed in zijn, zo zijn er mensen die altijd geld verdienen. Mensen die goed kunnen bouwen en een financieel groepje. Als je die groepen bij elkaar zet dan zal het ook sneller gaan. Buit de mensen uit op hun kwaliteiten, zoals Naomi met haar fotoshoots. Dat is iets wat misschien veel geld binnen kan brengen. Laura denkt dat het voor de buitenwereld ook wel goed is als ze weten wat er gaat gebeuren in Utopia. Charlotte merkt op dat organiseren met zijn tweeën ook makkelijker gaat, zo was dat bij Gio en Nicoline ook goed te zien. Joey wil nu al contact op gaan nemen met de relaties voor de live in de loods en gaan plannen. Dan staat dat vast, de markt zal 1 keer in de maand op zondag zijn. Het is nu gewoon ideeën spuien om te weten waar we precies heen gaan!

Er worden verschillende ideeën geopperd die mogelijk in Utopia 2015 ingevoerd zouden worden, die te zien zijn in onderstaande filmpjes. Uiteindelijk wordt er voor gestemd voor “Stichting de gouden pot”. Er zal een hele grote gouden pot komen, deze komt in een huisje te staan en daar kan gedoneerd kunnen worden.

Gio vertelt over de 3D poppetjes, het is nogal uitgelopen de bedoeling was namelijk dat deze tijdens de kerstmarkt verkocht zouden worden. Gio wil gerust de poppetjes nog afnemen, maar dan moet hij wel te gemoed komen in de prijs.

Dan eindigd het centraal, Nicoline staat namelijk te popelen om de loods op te ruimen. Vanavond is er namelijk een ballet voorstelling in Utopia.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *