Maken Joey en Ivan een stemafspraak?

Maken Joey en Ivan een stemafspraak?

Joey en Ivan staan buiten te praten, ze hebben het over het stemmen. De verkiezing waarvan de uitslag ervan zal uitmaken wie Utopiaan van het jaar is. Aangezien de stemmen van de bewoners voor 45% mee telt wil Ivan het wel even bespreken.

Ivan is erg benieuwd of Joey al weet op wie hij zal gaan stemmen. Joey antwoordt wel een idee te hebben, maar vraagt of dat vanavond besproken moet worden. Wat jij wilt zegt Ivan, het is wel iets waaraan we moeten denken. Als je wilt dat iemand het wordt hoe we het dan gaan aanpakken. Wij hebben 45% van de stemmen. Hoe moet je dan stemmen? Joey antwoordt je moet kijken, waarschijnlijk zal het een groot Gio en Vanessa feest worden qua stemmen hier. De elite en paspoorthouders zullen allemaal voor Gio gaan, omdat Isabella dat gevraagd heeft. Daar zal niet veel veranderd zijn en die 50% thuis zullen dat ook doen. Je weet natuurlijk niet hoe zij gaan stemmen concludeert Ivan. Nee zegt Joey maar je kunt het wel een beetje inschatten. Vanessa is veel te schreeuw bekkerig, Nicoline is veel te zweverig en traag, Charlotte heeft een te gehaaide bek. Je weet niet wat die mensen thuis gaan doen. En als jij denkt van joh je hebt iemand nodig en wilt dat iemand wint. Dan kun je met een blok iemand over de streep heen duwen. Als iemand hier al met 18 stemmen weg loopt dat betekend al dat diegene al 32% de thuis kijkende stemmer zal moeten hebben. Nu is het kijken van wie gun je het of iets in die richting. Ik vind eigenlijk dat iemand die blijft sowieso, iemand die wat langer zit. Dat de mensen die hier lang gezeten hebben beloond worden voor wat ze hier gedaan hebben. Daar valt het halve jaar onder, dus de mensen die er wat langer zitten. Maar wie gaat er wat nuttigs mee doen? Vanessa heeft een redelijke schuld dus die zou het kunnen gebruiken. Maar als je een schuld hebt en hoorde hoe ze leefde dan heb je dat niet voor niks. Gio zou ervan gaan verhuizen naar Amsterdam wat ik vernomen heb. En Lotje heeft de mogelijkheid om Shably uit te breiden. Maar de rest van de opbrengst zal naar Smirnoff gaan. Ik geef ze liever aan de mensen waarvan ik weet dat ze hier nog zitten, het kunnen gebruiken en goed dingen hebben gedaan. Dat is mijn persoonlijke overweging. Goede beredenering zegt Ivan.

Joey vertelt dat hij erg zat te denken aan Laura, LauraB en jou. Laura omdat ik daar de tattooshop mee verder ga doen. Jou omdat je de webshop op je hebt genomen en er niet meer vanaf bent gestapt, en mijn steun en toeverlaat bent. En Laupie omdat ze lekker bezig is en volgend jaar gaat knallen. Ik kan wel op Vanessa gaan, omdat ze alles heeft weg gecijferd en gedaan. Maar je betaald in de buitenwereld ook de schoonmaker niet als directeur. Ivan vraagt zich af wat Joey bereid met verspreiden van stemmen. Help je iemand dan wel? Wie zou je willen helpen vraagt Joey zich af. Ivan antwoordt ik weet het niet. Zeg het maar mij interesseert het niet antwoordt Joey. Ik wil graag winnen en als ik iemand help om over de streep te duwen ben je ook gek. Dan ga je tegen jezelf stemmen. Ivan antwoordt daarom dat bedoel ik dus. Je moet dat juist niet doen. Tenzij diegene jou over de streep kan helpen. Ivan geeft aan dat Wilco eerder een pol heeft gedaan, het klopte niet helemaal maar er zat wel een rode draad in. Als je dan kijkt naar de grote kanshebbers dan denk ik van oke daar komt het mee goed. Maar dan heb je nog een aantal die net buiten de boot vallen. Maar nog steeds kans hebben. Ik denk dat Vanessa, Gio en Nicoline veel stemmen van het publiek zullen krijgen. Ja zegt Joey alleen die 3 dingen wat ik net gezegd heb zijn leidend in het verhaal. En ik denk dat Gio de echte kanshebber is gezien de tv kijker. Maar de zaken die veelbesproken zijn krijg je wellicht ook aanspraak van. Ik durf het met Lotje niet aan. Ik hoef het ook niet met die andere aan antwoordt Ivan. Ik praat nu met jou. Drie op drie vraagt Joey, plus al een plan. Top man, deal. Ik doe het ook zegt Ivan, 3 op 3. Ik ben hier volgend jaar om nog iets met jou te leren. Dan weet je ook gelijk wie ik ben. Ja toch zegt Joey dat is toch lachen? Ik geef er 3 op Ivan omdat ik op het lijstje van Wilco gezien heb dat hij maar 6 stemmen kreeg net als ik. Dus Ivan 9 alsjeblieft! Joey denkt dat het lijstje nog wel gaat veranderen. Ik denk dat veel mensen nu ook tactisch gaan denken. Wat de heren daadwerkelijk zullen gaan doen is natuurlijk even afwachten, zal de stemafspraak door gaan?

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. toke at 23:07

    Die Joey, die Joey, wat ’n minku.kel. En hij is zo verliefd (proest) naar LauraB. Gerwoon ziel.ig om te zien , die LauraB. Ze wordt van alle kanten gebruikt door Joey. Loopt ze maar aan z’n arm en hij geeft er echt geen ene donder om. Maar o, o hij wil zo graag winnen, wat heeft hij gepresteerd? Nada. Hij is gewoon ziek en misselijk van het idee dat hij niet gaat winnen, hoe zielig kun je zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *