Utopia wordt gemanipuleerd volgens Rienk

Utopia wordt gemanipuleerd volgens Rienk

Eerder waren er al vermoedens dat Utopia nep zou zijn. En daar gooit Rienk nog een schepje bovenop… Het realityprogramma zou gemanipuleerd worden zo is te lezen in het AD. We hebben Rienk om een reactie gevraagd en komen hier hopelijk nog op terug!

Om de kijkcijfers op te krikken zet de redactie van tv-programma Utopia de inwoners aan tot ruzies. Dat zegt Rienk Kroese, die acht maanden in het SBS6-programma zat, tegen Het Nederlands Dagblad.

,,Soms adviseren ze: je moet dat of dat even zeggen, want dat past beter bij de verhaallijn. En ze sturen af en toe op ruzie aan”, zegt Kroese, volgens de krant ‘een christelijke zwerver met de uitgesproken mening’.  

Kroese vindt het niet erg dat het programma gemanipuleerd wordt, maar wel dat de programmamakers claimen dat Utopia ‘honderd procent echt’ is. ,,Het hoort erbij, ze moeten tv maken. Dat begrijp ik heel goed. Je moet de dingen alleen niet ontkennen. Als het zo is, zeg het dan. Niemand trapt er toch in.”  

SBS6 houdt in een reactie vol dat de gebeurtenissen in het programma niet gestuurd worden.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 164    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 12 reacties op dit artikel
 1. Marian Peeneman at 13:58

  Ach dat weten we toch allang. Je kunt aan reacties van bewoners zien dat het soms gespeeld is. Komt een beetje nep over en dat zie je meteen. Het is een soort GTST met soms gespeelde en soms natuurlijke reacties. Het begon mij op te vallen hoe vaak bewoners die alleen in de kamer zijn of over het terrein lopen toch hardop praten. Beetje onnatuurlijk voor zulke jonge mensen vindt ik. Mijn moeder van 97 doet dat nog niet eens ;-).
  Het is allemaal niet zo erg, maar kom daar dan voor uit. Het is een beetje minachting van de kijker om gewoon vol te houden dat alles puur natuur is.

 2. Lili at 00:43

  Het is echt geen nep hoor! Ze zullen wel wat advisen hebben gekregen om wat reuring te maken, maar dat is het. Die enge Patrick is echt gestoord en dat is heus niet gespeeld. Ze zullen ook niet hebben gezegd van Chris je moet een steen door de vooruit gooien. Nee, dat is ook echt, uit hemzelf gekomen. Die Chris is ook gevaarlijke gek. Die hadden ze wel direkt daarna eruit moeten gooien en onder zware psychische behandeling moeten stellen. Wilco idemdito, is ook een vreselijk geval, gewoon echt en niet gespeeld. En dat Rienk, Ruud en Isabelle het er zo moeilijk mee hadden toen ze eruit werden gegooid, naar huis gestuurd, is ook echt, geen nep! Hadden ook graag tot het einde jaar door willen gaan en winnen! Ruud had het ook moeten winnen, 2de plaats Rienk, 3de Billy, 4de Nicoline. 5de Isabella en 6de Vanessa. De rest is niks!

 3. Debbie at 20:03

  Eindelijk een bevestiging. Rienk bedankt, jij durft tenminste de waarheid naar voren te brengen. Ik had zelf al een sterk vermoeden dat Utopia een grote nepbende is, de meeste die er zitten zijn neppers. Isabella was voor mij de Utopiaan van het jaar geworden, nu gun ik het alleen Nicoline of Giorgio, want die komen het minst nep over. De anderen gun ik het niet eens. Zo zie je maar weer, dat we constant voor de gek werden gehouden. En wie wordt er rijker van…jaja de heer J de M.. nu aan mij verdienen jullie geen cent meer, zal verder niet meer op iets reageren. Bedank wel de webmaster. want eerlijk is eerlijk, je houdt alles goed bij van Neputopia. Hoop dat dit programma volgend jaar naar zijn nulpunt zakt van kijkdichtheid.

 4. GerdaM at 14:15

  Ik denk vanaf het moment dat Wilco binnenkwam, dat hij is ingehuurd, om volgend jaar de veranderingen te gaan leiden. Hij zei al meteen dat hij de komende 14 maanden bleef en dat er een kasteel van gemaakt gaat worden.
  Rienk vertelt mij echt niets nieuws, ik begrijp dan ook absoluut niet hoe en waarom mensen op de chat van de streams zich zo druk en kwaad maken of als een blind paard achter een ex-bewoonster aanhollen. Dat is niets meer of minder dan massahysterie, nog opgeklopt door “achter”.
  Ik volg Utopia zoals ik ook naar de kluchten van John Lanting’s theater van de lach keek.

 5. Ruud at 13:27

  Patrick wordt dus steeds naar binnen geroepen om weer eens ruzie te maken in Utopia ……En de mensen hier buiten Utopia denken dat hij de gek is …..NEE DUS hij moet zo spelen

  • joost at 07:07

   Patrick is net als Andrea een ongeleid projectiel, Chris kreeg fiat regie om de steen te gooien
   Geweld tegen mensen of moedwillig slopen bezit van medebewoners kan exit betekenen. Natuurlijk hebben de streams invloed, dat maakt ’t meer BB en/of gouden kooi

 6. Rejan at 13:19

  DAT is al vanaf dag 1 bekend. Volgens mij wordt er soms NIET gestuurd, maar zo was het bij als die reality soaps, maar ik den niet hij dat gezegd heeft, want ze mogen de eerste jaren niks loslaten over het programma. Omdat het allemaal zo ECHT is zeker???? Een nep vertoning, dit toneelstukje.

 7. anneke at 11:28

  Hoop voor hem er nu geen boete tegen over staat nu hij dit bekend heeft gemaakt.
  Joke wat bedoel je met roken en praten op het bankje mag niet

  • Joke at 12:14

   als ze buiten op het bankje zitten mogen ze niet roken en praten tegelijk, let maar eens op. Als er twee op het bankje zitten te praten dan gaan ze van het bankje af om te roken.

   • anneke at 12:50

    Is me nog nooit op gevallen maar ik kijk niet zoveel meer , ik lees een meeste verhalen hier en dan erger ik mijn eigen al aan war sommige mensen uit vreten tegen over andere om maar goed over te komen

 8. Joke at 10:53

  Volgens mij is dat al heel lang bekend hoor, het is allemaal nep. Zelfs roken en praten op het bankje buiten is verboden………………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *