Utopiaan van het jaar pitch van bewoners

Utopiaan van het jaar pitch van bewoners

Charlotte had eerder al het idee om een pitch te houden. Alle bewoners kunnen zichzelf dan promoten en campagne voeren voor de Utopiaan van het jaar verkiezing. Iedereen werd dan ook gisteren avond bij elkaar geroepen, tijd voor de pitches! We zullen even kort omschrijven wie wat gezegd heeft. In onderstaande filmpjes kun je alles uitgebreid terug krijgen.

Charlotte begint, mijn criteria voor de Utopiaan van het jaar is iemand die steun biedt. Behulpzaam is en een luisterend oor, vriendschap, zorgzaam, doorzettingsvermogen en iemand die zichzelf kan blijven. Mijn hoogtepunt in dit jaar wil ik ook delen, het vastleggen van de Shably naam. Ontvangst van het eerste shirt, de armbandjes die ik heb gemaakt. De eerste kitchen party en het eerste feestje. Uiteraard het nummer opnemen met Yes-R. Dat ik Laura heb ontmoet en met velen vriendschap opgebouwd heb. Ik heb ook kunnen oefenen met creativiteit. En somt nog wat meerdere hoogtepunten. Charlotte benoemd dat ze het bijzonder en heftig om Utopia mee te maken. Ik heb in verschillende groepen gewoond en geleefd en gelachen en gehuild. Dank jullie wel daarvoor en ook de ex Utopianen. Geloof in je dromen en dat  deed ik, ik voel me een winnaar en ik denk dat we ons allemaal kunnen voelen.

Patrick, heeft een pitch over evenwicht. Evenwicht heb je overal, alles is in evenwicht. Als dat uit balans is ontstaan er allerlei problemen. Evenwicht is cruciaal voor een samenleving. In de grote samenleving is evenwicht niet controleerbaar. Hier in Utopia leven we met 15en en zonder enige moeite vormt er evenwicht. Het mooie is dat deze samenleving niet al te groot is, waardoor eventuele problemen niet lang blijven leven. Balans keert keer op keer weer terug. Deze pitch gaat tevens ook over mijn producten, balans de wens en het aanbond. Speelplezier mag niet verstoord worden. Het wordt wel verstoord als dingen stuk gaan en niet passen. Ik heb dat verwerkt in speel tegels en ontwikkeld. De eerste prototype wordt gemaakt en aan de perfectionering wordt gewerkt. Begin 2015 wordt de start gemaakt van de lancering. Ik wil een duurzaam stuk speelgoed creëren in Utopia 2015. Het gaat click zo heten.

LauraB wil beginnen met politiek correcte dingen. Iedereen levert hier in Utopia zijn eigen bijdrage. En vullen elkaar aan zodat iedereen kan doen wat hij of zij wil. Ik zie de Utopiaan van het jaar als iemand die naar idealen streeft. Out of the box kan denken. We zijn hier om de ideale samenleving op te bouwen. Ik ben hier naar Utopia gekomen om aan bepaalde zaken te werken, die naar mijn mening buiten zeker nog niet ideaal zijn. Daarnaast moet de Utopiaan van het jaar oog hebben voor de medebewoners.

Gio, zonder elk individu had het nooit zo’n succes kunnen worden. Althans in mijn ogen. Vroeger was het al een droom van mij om vanuit niets iets op te bouwen, zien te overleven. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mee mogen maken. En dat heb ik gerealiseerd in Utopia, voor de een is het een spel en experiment. Voor mij was Utopia een grote droom en wie weet hoe lang het nog gaat duren. Wat we ons ook moeten realiseren dat we zonder de bezoekers geen inkomsten hadden gegenereerd en niet neer kunnen zetten wat er nu staat. Samen staan we sterk en dat is belangrijk. Ik heb genoten en doe  dat nog steeds elke dag.

Nicoline, de idealen binnen Utopia zijn heel verschillend dus de ideale mens is voor iedereen ook iets anders. Er was eens een bezoeker en die vertelde dat ze Utopia gebruikte als pedagogisch hulpmiddel. En vroeg haar kinderen op wie ze zou willen lijken en welk gedrag fout was. Dat ga ik nu ook bij iedereen doen, ik ga iedereen af. En noem op wat ik bewonder van diegene. Dit kun je allemaal terug zien in het filmpje. We zijn allemaal niet een ideale mens, succes met het stemmen!

Wilco, zegt dat Utopia 2.0 gigantisch en spetterend wordt dankzij 1.0. We kunnen dromen vervullen, ik zou willen dat mensen aan de poort staan van ik wil hier ook komen. Dat kinderen zoiets hebben van yes de Efteling is niets bij dit. Zo moeten we het hebben en daar gaan we naar toe!

Chris, Hoi ik ben Chris en stem op mij. Ik ben hier met een doel en dat is om er een paradijsje van te maken. Een zelfvoorzienend paradijsje. Ik ben een persoon die zijn werk beschermd, ik ben een trots iemand van binnen. Een paar weken geleden ben ik te ver gegaan. Wat heeft geresulteerd in het klinker incident. Achteraf heb ik hier veel spijt van, ik wilde niemand in gevaar brengen. Gelukkig is het goed afgelopen en wil iedereen oproepen om zich nooit te laten inspireren hierdoor. Het was een ondoordachte actie die verkeerd had uit kunnen pakken. Ik ben een vredelievend hardwerkend persoon met positieve inzichten die niet waardevol zijn binnen en buiten Utopia. Ik ben iemand die zegt wat hij doet. Het is nog steeds hard werken! Chris zou graag een kwekerij opzetten, een paradijs waar een moestuin is vol verrassingen. Na mijn werkzaamheden wil ik bezig houden met het voedsel produceren. Ook zou hij meer lichaamsbeweging willen, zoals Yoga. Het voorkomt een hoop leed.

Laura, tijdens de stemming zou ik de volgende criteria toepassen die voor mij belangrijk zijn. Eerlijkheid, vriendschap, een luisterend oor en mensen die zichzelf kunnen weg cijferen voor een ander. Er is voor mij één persoon die zich 100% heeft weg kunnen cijferen. En dat ben jij Vanessa, jij voldoet aan mijn criteria. Je bent een echte vriendin van mij en in mij heeft geloofd. De hoogtepunten dit jaar, ik heb gevochten om mijn boosheid onder controle te krijgen. Ik kreeg een spiegel voor mijn neus en de groep hielp me om te veranderen. Na 11 maanden kan ik zeggen dat ik geslaagd ben in mijn doel. Rienk en Emil wil ik daar erg voor bedanken. De andere doelen zijn de B&B en mutsenlijn die ik inmiddels behaald heb. Mijn Utopia is hard werken en geld verdienen ook belangrijk. Ook bedankt ze Charlotte nog een keer. Utopia zit in jezelf, je kansen en dromen pakken doe je zelf, zolang je het maar zelf wilt.

Vanessa, heeft 3 bladzijdes geschreven en kapot gescheurd. Elke dag veranderd het hier. Het positieve stemmen heb ik altijd al moeite mee gehad, nu weer. Er verdienen meer mensen een positieve stem. Iedereen weet inmiddels hoe ik ben, en wat ik verlang en hoe dat zij het doen en hoe ik behandel wil worden. Als ik iets doe voor een ander dan mag je er ook wel iets van terug verwachten, zonder dat je het hoeft te vragen. Iedereen moet hier tot zijn recht komen, dromen uit laten komen. Maar we moeten ook niet vergeten dat we in de groep leven. Kijk ook naar een ander en help elkaar. Zorg en luister naar elkaar. Er wordt de laatste tijd alleen maar gepraat over elkaar. Je hoeft in de laatste week geen campagne mee te voeren. Laat je niet beïnvloeden door een ander.

Mark, heeft niets voorbereid. Ik vind belangrijk dat iedereen zich in het jaar door bewezen heeft. Door hard te werken of door inkomsten. Ik hou van schoon, de was doen en eten koken en wil Vanessa daarvoor in het zonnetje zetten. We hebben sinds een korte tijd weer de bedden aan elkaar, ik vind je een top meid. Als ik het een iemand gun om Utopiaan van het jaar te worden dan ben jij het. Je krijgt er dan ook 3 stemmen van mij, ik hoop je hier nog langer te bewonderen.

Ivan heeft ook niets voorbereid. Hij zou ook niet weten wie Utopiaan van het jaar zou zijn. Ik vind niet dat er één persoon is die dat kan zijn, je hebt daar iedereen voor nodig. Wat ik wel belangrijke kwaliteiten vind voor de Utopiaan van het jaar is: idealisme, hard werken, en onzelfzuchtig inzetten voor de Utopianen. That’s it.

Joey, noemt op wat hij zoal heeft meegemaakt. Zijn relatie verloren door Charlotte, het avontuur met Gio, en het plasincident. Daarnaast ben ik wel verantwoordelijk geweest voor de obstakel run, en de opstart van de webshop. Ik heb voor mijn intrede discipline gehad en 40 kg afgevallen. Wat ik zeker mee neem is dat deze vaardigheden passen in elke setting. Wie nog dromen of doelen heeft kan dat hier verwezenlijken. Wat ik wel gemist heb is diepgang, ook door mijn toe doen. Ik lijk me een onwaarschijnlijke winnaar. De plannen voor Utopia 2015 liggen klaar, ik ga met Laura tatoeëren, stichting de gouden pot wordt een succes, en Thomas Rou komt kijken naar onze bedrijfsvoering. Maar blijf ik wel? Lieve Noel, Willem, Mam en Pap. Ik hou van jullie maar ik kom nog even niet naar huis. Daar zou ik spijt van krijgen. Wij gaan namelijk zorgen dat Utopia een plek wordt waar je niet meer weg wil. Daar wil ik een onderdeel van zijn. Ik laat 7500 euro in Utopia als ik zou winnen. De rest gaat niet naar vakantie maar naar mijn Utopia hier buiten. En bedankt alle bewoners nog eens een keer.

Colinda, wil met de woorden beginnen waarmee ze zich ingeschreven heeft. Liefde, licht, kracht, spel en ontspanning. Liefde staat voor mij voor onbaatzuchtigheid en onvoorwaardelijkheid. Licht is voor mij spiritualiteit en delend met de bedeelden. Kracht staat voor mij verbinding maken en bouwen met wilskracht. Spel, fair play en team spirrit. En ontspanning, ruimte creëren waar je een met jezelf of allemaal met een voelt. Voor ik hier naar binnen stapte hield ik me niet bezig met het spel of winnaar worden. Wel wilde ik een liefdevolle samenleving opbouwen waarbij iedereen een persoonlijke groei konden maken. Met steun van mij en groep. Helaas hebben bepaalde individuen niet datzelfde doel. Innerlijke weerstand heeft me gevoed en dit verwoord in de stemming waarom ik mijn mening wilde delen met de buitenstaanders. Tijdens de stemming zou ik beken maken wie ik in mijn hard heb gesloten en wie voor mij de Utopiaan van het jaar is. Ik ben niet de winnaar maar wel een vrouw die een luisterend oor bied. Raad mag vragen en zichzelf mag zijn. Liefde licht en kracht zijn mijn sleutelwoorden, bouwend aan een mooie toekomst waarin iedereen de vrijheid en trots heeft om te mogen bestaan. Stem voor diegene die het meeste bij je hart ligt.

Nicole, heeft ook niets voorbereid. Utopia is inderdaad een samenleving en ik denk gewoon niet dat je zonder een enkele persoon die hier zit of gezeten heeft dat is zoals het nu is. Het zijn allemaal kleine dingen en bedankt een aantal personen. Iedereen heeft eigenlijk wel iets in zich. Iedereen voegt hier wat toe. Ik heb er nooit over nagedacht dat we bezig zijn met een spel, voor mij begint Utopia pas in januari. Ik ga stemmen op diegene op iemand die het meeste toegevoegd heeft. Dat doe ik tijdens de stemming wel. Jullie zijn allemaal fantastisch.

Naomi, wist niet helemaal hoe ze een pitch moest doen ze is hier nog niet zo lang. Ik zal mijn criteria opnoemen voor de Utopiaan van het jaar. Voor mij is eerlijkheid en hard werken belangrijk. Iedereen heeft weer andere criteria, ik heb vanuit thuis mee gekregen hard te werken en te gaan voor wat je wilt. Ik heb geleerd sterk te zijn en door te zetten. Met eerlijkheid en hard werken kom je er altijd. Daarom vind ik dat je als je voor 100 % hebt ingezet, jezelf ben gebleven en gegroeid kun je je pas Utopiaan van het jaar noemen.

 

 

v

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Andre at 13:28

    Laat Charlotte A.U.B. niet winnen zij en die Billie hebben er heel veel geld door gedraaid en weet nooit meer iets als het fout gaat, maar wat een dom mens stem aub niet op dit mens.
    Het eind bedrag zou vele malen hoger zijn als zij er niet zou geweest zijn met een groot gat in haar hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *