Vanessa gaat naar huis en Laura twijfelt

Vanessa gaat naar huis en Laura twijfelt

De sfeer in Utopia is wat minder, dit omdat een gedeelte van de groep afgehaakt is bij de workshop familieopstelling. Vanessa is kwaad omdat ze aangesproken werd door Ivan en Laura weet ook niet wat ze er mee aan moet. Ze voelt zich al boeman aangekeken op haar actie. En al snel begint het over het einde van Utopia, Vanessa maakt kenbaar te gaan en Laura twijfelt…

Laura twijfelt, dat komt omdat het van Charlotte vrijwel zeker is dat ze Utopia zal verlaten. Laura weet op dit moment niet wat ze moet doen. Haar tattooshop wat net van start is gegaan zou een rede kunnen zijn wel te blijven. Vanessa zegt tegen Laura dat in een leven je kunt kiezen. En ik weet dat iedereen het goed gaat vinden als ik hier blijf. Maar dan verlogen ik mijn jongste kind. En vanmiddag heeft het mij de doorslag gegeven van, ik kan het niet als moeder verkroppen. Ik heb alles op een rij gezet en vanmiddag dacht ik ja en mijn zoon… Laura barst in tranen uit als ze hoort dat Vanessa waarschijnlijk ook gaat. Wat moet ik nu doen? Het wordt heel zwaar als ik alleen overblijf… En natuurlijk zal de groep weer aangevuld worden, dat weet Laura. Ik kan wel verzorgend zijn naar andere mensen toe, maar of ik dat ook terug kan krijgen? De komende dagen zullen moeilijk worden voor de Utopianen, er zal veer veranderen in een korte periode. Welke keuze zal Laura maken? Blijven of toch maar naar huis?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 19 reacties op dit artikel
 1. ah at 13:19

  Iedereen weet het weer beter, zoals gewoonlijk staat de beste stuurman aan wal. Vanessa het gaat je goed en ik hoop dat Laura Utopiaan van het jaar wordt en blijft.

 2. Gerda at 15:20

  Spijtig dat Vanessa naar huis gaat,ik vind ze een van de betere,haar zoon heeft het goed bij Oma dus, dan hoop ik weer dat Charlotte naar huis gaat,want zij is degene dat altijd roddelt

 3. Andre at 13:22

  Jammer als Vanessa weg gaat maar ik hoop wel dat IEDEREEN haar als winnaar zou den aan wijzen
  ze zullen haar nog missen, ze heeft ook haar trekjes maar lang niet zoals al die andere gekken zij heeft wel het hele jaar de boel schoongehouden en geregeld noem nog een naam die dat ook heeft gedaan. geweldig mens.

 4. dorina at 06:18

  Jammer als vanessa gaat.maar naar een jaar in utopia kan ik het me goed voor stellen dat ze naar haar gezin wil.ze had goede afspraken thuis erover toen ze mee ging doen met utopia..

  • Toke at 11:31

   Dorina,

   Hoe kan het, dat vraag ik me hier al maanden af, dat jij zo achter de mensen staat die door iedereen worden uitgekotst. Het is echt onbegrijpelijk, en eigenlijk heel sneu voor jou, dat jij niet ziet wat voor nare mensen dat zijn uit de groene kamer.

 5. Ronald at 23:59

  De groep zal Vanessa gaan missen maar de kijker niet! Zij heeft gedaan wat ze thuis ook altijd heeft gedaan en als je je afvraag wat ze heeft geleerd in Utopia is dat voor een jaar zeer weinig omdat ze vaak aangaf dat zij veel dingen niet snapte en zich daarom maar niet mee deed als het echt interessant was, al er iemand wat bereikte in Utopia zoals Isabella ging het gepaard met jaloezie, zij als ook Wilco zullen dus nooit wat leren omdat ze het zo wel goed vinden en hun eigen gang gaan, niet echt boeiend dus.

 6. ricky at 23:12

  Eindelijk neemt ze een besluit zoals een echte moeder zou doen. En het enigste wat ze een heel jaar heeft gedaan is assepoester wezen voor de rest. Als een sloof heeft ze alle rotzooi opgeruimd, de was voor alle gedaan, gekookt voor vele hongerige monden.
  En om wat geld te verdienen had ze af en toe eters in haar keuken..
  Ze wordt ook niet voor niets vanfles genoemd!!!! Roddelt met de hele groene kamer mee, dus voor vele kijkers kan ze eindelijk naar huis naar haar eigen zoon, die ze al een jaar bij oma heeft onder geschoven.
  Daar heb ik nooit iets van begrepen dat een moeder zoiets doet.
  Dus daaaag vanes…. kan je verder thuis je eigen uitsloven en ik hoop dat je daar wel gewaardeerd wordt

 7. suze at 22:43

  Natuurlijk,nu wil ze naar huis vanwegen haarzoontje die ze een jaar lang in de steek heeft gelaten.
  Tuurlijk na een ja nee gesprek met ivan en moeder krijgt geen gelijk,dreigt ze naar huis te gaan ,ga maar utopia kan echt wel zonder jou,en neem die vreselijke lottepot mee.
  zijn weer twee duivels uit uptopia.

 8. Mieke at 22:25

  Vanessa dacht er ineens aan dat ze ook nog een zoon heeft, dat zijn weer zo’n heldere momenten van haar. Zij moest zich diep schamen dat ze haar zoon gewoon een jaar in de steek laat, dat kan er bij mij niet in.
  Zoiets heet verwaarlozing en nalatigheid, ook al zorgen haar ouders voor haar zoon. Ook dat ze haar zoon zo voor schut zet op tv , dat doet een moeder niet. Het kind moet beschermd worden tegen zo’n uitlatingen van zijn moeder. Vanessa heeft bij mij afgedaan, zij stelt eigenbelang voorop, dat kan niet meer als je kinderen hebt, dan kun je niet zeggen nu ben ik een jaar aan de beurt, wachten jullie nu maar. Schande voor alle moeders.

  • Toke at 11:36

   Ik vraag me af voor haar zoon of het goed is dat ze naar huis komt, wat kun je nu leren van zo’n moeder. Haar stem alleen al, hoor je ze al commanderen tegen haar zoon. (Jongen, blijf lekker bij je oma wonen, daar ben je veilig.) Wie o wie opent haar ogen eens, zijzelf moet nog opgevoed worden, wie doet daar. Jeugdzorg?

 9. anneke at 22:16

  Eerst zien dan geloof ik het pas als dit echt voor gaat dan haar kind dan zal ik dat raar vinden Laura heeft makkelijk praten die heeft geen kinderen achter gelaten.
  ze moet nu echt terug naar haar zoon die wil zijn moeder toch bij hem willen hebben of hij moet denken blijf maar lekker daar heb ik rust.
  Wie zorgt voor haar zoon

 10. jeannet at 21:31

  Eindelijk weet vanessa waar haar verantwoordelijkheden liggen , dus verstandig dat zij naar huis gaat. Een frisse wind door utopia heen. En charlotte hoogstwaarschijnlijk naar huis , YES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *