Wie blijft er tijdens Utopia 2015?

Wie blijft er tijdens Utopia 2015?

Tijd om bekend te maken wie er blijft tijdens Utopia 2015. Wie vertrekt er en wie zal morgen Utopia verlaten? In het centraal wordt dat bekend gemaakt.

Chris
Chris bijt het spits af en blijft. Hij is er pas twee maanden en wil verdergaan met de tuin in een paradijs veranderen. Chris wil zichzelf ook op meerdere vlakken ontwikkelen en in 2015 zich niet alleen op de tuin richten.

Joey
Joey geeft al aan tien maanden in Utopia te zitten. Hij heeft de moeilijke tijden meegemaakt en ziet Utopia groeien. Joey heeft wel structuur binnen Utopia gemist, maar dit moet goed komen in 2015. Dit is dan ook de reden dat hij blijft!

LauraB
LauraB zit vol met zenuwen. Volgens haar heeft de samenleving nog niet genoeg veranderingen laten zien, maar zijn er veel mogelijkheden om dit te doen. Daarom blijft zij ook!

Nicole
Nicole heeft er drie fantische maanden op zitten in Utopia.Ze is op zoek naar haar verborgen talenten en heeft zich nog niet volledig laten zien. Haar Utopia start op 1 januari 2015 en daarom blijft zij ook.

Mark
Mark had een doel in 2014 en dat was een gezonde BV neerzetten en dit is gelukt. Er kunnen meer risico’s genomen worden. Mark wil meer gaan ondernemen en zijn doel in 2015 is de finance volledig onder zijn hoede te krijgen. Tevens wil hij zich meer focussen op sport en bewegen. Mark blijft gewoon.

Gio
Voor Gio is het nog niet helemaal duidelijk, hij wil zijn tentamens halen. Echter heeft hij hier nog geen antwoord op en wordt er emotioneel van. Colinda stelt voor om te stemmen dat Gio tijdelijk Utopia mag verlaten. Dennis mocht dat ook bijvoorbeeld. Gio wordt vervolgens naar de zenderkamer geroepen. Eenmaal terug gekomen deelt Gio mede dat ze erover na gaan denken.

Naomi
Is er nog niet lang en hoefde er niet over na te denken, ze blijft. Ze wil meer structuur en iets met fotografie doen. Ik heb verder niets voorbereid, ik ga mijn best doen!

Laura
Laura vertelt dat ze geshockt was dat Utopia nog langer door zou gaan. Ze heeft er veel over nagedacht, elke dag dacht ze weer iets anders. Laura heeft goed nagedacht over haar verblijf. Ze is tevreden en haar doelen behaald. Kan ik met een opgeheven hoofd de poort uitlopen? Ja. Ik ben tevreden en geslaagd wat ik wilde doen. Maar één vraag ben ik vergeten, wat zou ik willen doen en heeft het nut? Het tatoeëren kwam op pad, ga ik hier mee door of is het goed? Ik heb één ding gemist en dat is om te shinen. Ik kan nu mijn moment pakken. Lieve papa en mama het spijt me maar ik kom nog niet naar huis. Laura wordt emotioneel en zegt ik blijf.

Vanessa
Ik ben als doel binnen gekomen één jaar te blijven. Uiteindelijk ging het prima met mij, ik ging mooi met de wind mee. En hoorde 16 september dat we één jaar langer doorgingen. Ik raakte in een emotie, ik had me ingezet op één jaar. Dan heb je voor je gevoel je doel behaald. Ik heb getwijfeld en onder dwang een keuze moeten maken. Er zijn veel dingen die mij hier houden, de keuken, Lautje, Naomi, Mark. Mijn ouders hebben mij toestemming gegeven dat ze achter mijn keuze zouden staan. Mijn dochter schreef een paar maanden wel te redden. Maar ik heb ook een brief van mijn zoon gehad. Ik ben met een belofte hier in gegaan niet langer dan een jaar weg te blijven. En ik zou egoïstisch zijn niet te luisteren naar mijn zoon. Ik heb al veel kritiek gehad, dus ik ga naar huis en vind het heel erg! Vanessa barst vervolgens in tranen uit en gaat op bed liggen. Mark gaat naar haar toe om te troosten.

Charlotte
Ik vertelt het nu gewoon, het is moeilijk om niet te huilen. En al snel komen de tranen, ik ben hier 31 december binnen gekomen. Mijn ouders zeiden dat het niets voor mij was, ze waren tegen realityprogramma maar hebben me uiteindelijk toestemming gegeven. Ik heb hier alles gedaan wat ik wilde doen. Laura en Ik zijn ook verliefd op elkaar geworden… Wat een k*t verhaal! Ik ben onwijs blij dat ik morgen naar huis ga. Het allerergste vind ik dat ik Laura achter laat. We doen onze eigen plannen, ik hoop dat iedereen Laura opvangt. Het was een prachtig jaar en heb veel geleerd en gezien. Ik ben blij dat ik het zo lang volgehouden heb, het is voor mij gewoon klaar. Ik hoop dat jullie iets moois van maken, ik ben een beetje op.

Nicoline
Ik ben hier op 9 februari binnen gekomen, ik had dromen en idealen. Ze had Utopia wel iets anders verwacht, en we hebben fantastische dingen beleefd. We zijn bij elkaar gezocht en hebben verschillende idealen. We maken eigenlijk een televisieprogramma. Ik ben dankbaar voor alle ervaringen. Als filosofe mee doen was bijzonder, je kunt de theorie die je bestudeerd beleven. Vrijheid lonkt voor mij erg. Ik heb getwijfeld, het podium hier is bijzonder. Ik wil de lessen die ik hier geleerd heb buiten toepassen, ik wil aan mijn carrière bouwen en iets met schilderen gaan doen. Ik wil graag naar mijn familie. Het experiment loopt voor mij af, ik blijf niet in Utopia.

Ivan
Hij vond het wat moeilijker dit keer, dus heeft wat opgeschreven. Ik kwam binnen met het idee de ideale samenleving te bouwen. Waar men elkaar accepteert en waardeerd en wilde mensen kennis laten maken met alle culturen. Om zo de tolerantie naar andere culturen te vergroten. Ook wilde ik meer professionaliteit en mijn ervaring en kennis hiervan te delen. Ook wilde ik leren van anderen. Ik heb mijn hoogte en dieptepunten gehad. Maar ben tot de conclusie gekomen dat mijn tijd nog niet voorbij is. Mijn tijd begint nu pas!

Colinda
Doet het nu zonder briefje, ze heeft niks voorbereid. Ik ben nu precies een half jaar geleden binnen gestapt. Ik heb met mijn kinderen overlegt en had al een vooruitziende blik dat het door zou gaan. Ik had afgesproken zeker één jaar te blijven. Ik heb veel uitdagende dingen ondervonden, iedereen heeft mij liefde en uitdaging gegeven. Ik kwam hier binnen voor spiritualiteit, en binnen gekomen als paragnost. Ik heb veel ervaringen en heb veel twijfel gehad. Ik kreeg een heel duidelijke brief afgelopen keer, ik mag niet naar huis. Ik heb nog veel te doen hier en heb nog wat dingen op mijn verlanglijstje staan.

Patrick
Is binnen gekomen als eenling en heeft zich gerealiseerd hoe hij dat was. Ik wilde wennen aan wonen met mensen, los te koppelen van de buitenwereld. Te laten zien wie ik ben en kennis laten zien en te leren. Jullie hebben mijn lelijkste kant ook gezien. Het is snel gegaan hoe ik jullie als soort van familie in mijn hart gesloten heb. Het doet me pijn dat verschillende mensen weg gaan. Ik wil ook iedereen bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat ik hier kon staan. Ik weet niet wat er was gebeurd als ik dit niet had gedaan. Ik heb mijn best gedaan, ook om mijn draai te vinden. Ik heb heel veel hoogtepunten die ik kan noemen. Dieptepunten zijn er ook waar ik geen aandacht aan wil besteden. Patrick bedankt Vanessa, Charlotte en Nicoline voor hun input. Patrick wil in 2015 kinderspeelgoed op de markt zetten. Ik weet niet wanneer ik daar mee kan beginnen maar zal tot die tijd mijn krachten delen met iedereen. Ik wil dat gaan delen in 2015 met jullie totdat ik kan shinen zoals Laura dat zegt. Ook wil Patrick nog een boek gaan schrijven en zal dat in de avond uurtjes gaan doen. Ik blijf.

Wilco
Wilco blijft ook

Rond 22:00 start er een feestje vertelt Joey aan de groep. Om oud en nieuw te vieren en nog een keer afscheid te nemen. LauraB benoemd dat er super vet vuurwerk is, het wordt echt top! Ook zal er morgen een nieuwjaarduik zijn om 10:00. Daarmee is het centraal ten einde gekomen en gaan een aantal bewoners hun spullen pakken…

De volgende bewoners zullen niet deelnemen aan Utopia 2015:

 • Vanessa
 • Charlotte
 • Nicoline

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Jeannet at 03:02

  Er blijven meer inwoners dan dat ik verwacht had. Leuk dat ze nu een extra bonus krijgen van John de Mol. Leuk als zakcentje. Joey gaf aan het in de B.V. te stoppen. Benieuwd wat
  de rest met het geld gaat doen. Nog spannend wat Gio uiteindelijk gaat besluiten. Als fan van Isabella hoop ik zo dat Gio besluit eruit te stappen en Isabella in zijn armen zal sluiten.

  Als ik in Gio’s schoenen zou staan, zou ik vertrekken en naar mijn liefde gaan. Die wacht ook op hem. Een opleiding – schriftelijk – binnen Utopia zal waarschijnlijk niet succesvol zijn.
  Ga voor je opleiding. Het was mooi zo. Nu eruit stappen dan houd je de eer aan jezelf, dan ga je op je eigen hoogtepunt. Bij een langer verblijf kom je mogelijk in een neerwaartse spiraal.

 2. Elly at 18:53

  Ik begrijp alleen niet zo goed dat Georgio wil blijven…. de meeste stemmen heeft hij gekregen van buiten en niet van zogenaamde vrienden binnen in Utopia…. ga lekker je leven oppakken buiten Utopia…binnen zijn ze toch alleen maar jaloers op je….en gunnen je geen stem…te kinderachtig voor woorden.

  • David Brigham at 20:31

   Wat men ook van ze vindt — het waren alledrie gewoon smaakmakers! En ze hebben alledrie publieksstemmen gekregen itt the meesten daar. Het kon nog wel eens saai worden zonder hen (zoals het dat ook even werd toen Ruud&Billy vertrokken waren). Zoals het motto in de TV wereld is: het maakt niet uit wat ze van je zeggen, als ze maar over je praten. Ik wens ze het beste.

 3. Sonja at 18:00

  Lieve allemaal ;

  Wens jullie veel geluk buiten en ondanks de goede en slechte momenten vind ik het vooral knap dat jullie het zo lang hebben volgehouden ;
  En de mensen die binnen blijven zet nu een sterke utopia neer .
  De basis licht er nu en doe daar wat mee.
  Een gezond en gelukkig 2015 toegewenst .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *