Gaby is godslastering volgens Ivan

Gaby is godslastering volgens Ivan

Ivan en Gio hebben een gesprek over het geloof. Het gaat over de verschillen hiervan, ook wordt het geloof van Gaby besproken.

Ivan zegt tegen Gio dat zij niet in symbolen geloven. Op het moment dat er een symbool wordt gemaakt van dit is Jezus dan wordt dat voor ons godslastering. Je neemt een materiaal en associeert dat waarin je geloofd. Gio antwoordt dat het ook niet een klein kruisje is wat Gaby gemaakt hebben. Het is flink antwoordt Ivan, wat ook nog midden op het terrein is. Het is iets waar ik last van heb maar ik wil niemand in zijn vaarwater lopen of tot last zijn. Gio zegt het helemaal te begrijpen en Ivan vertelt nog even verder. Het is heel raar want ik denk dan weer aan de buitenwereld. Wanneer er partijen opstaan en zeggen geen moskeeën in ons land. Hoe moet ik dan denken aan de andere kant? Je moet mensen gewoon in hun waarden laten. Maar hoe moet je daar mee omgaan? Ik ben er niet tegen om iemand ongemakkelijk laten voelen. Hoe kan ik er het beste mee om gaan? Gio vraagt of hij al met Gaby gesproken heeft. Nee antwoordt Ivan, ik weet ook niet hoe ik met haar moet praten. Ik ben bang dat ik haar ga afschrikken omdat ze net nieuw is. Maar van de andere kant de twee dagen die ze er is heeft ze nog niet veel gedaan. Ze is daar alleen maar mee bezig en wie ben ik dan om dat kapot te gaan maken? Gio antwoordt dat het een delicate kwestie is. En Ivan zegt dat hij niet durft naar haar toe te gaan. Hij is zelfs bang dat ze bang en opgejaagd ga voelen. Ik ben er niet tegen maar heb er wel moeite mee. Gio zegt het te begrijpen en zegt dat door geloven vaak oorlogen ontstaan. Ivan kan zich er wel in vinden en zegt te respecteren wat iemand anders ook doet. Ik doe mijn ding en zorg zo min mogelijk tot last te zijn. Het is ook lastig jongen antwoordt Gio. De verschillen in geloof worden nog even verder besproken maar of Ivan nog zijn gevoelens en mening nog gaat uiten tegenover Gaby?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 4.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. tintje at 10:19

  Ik heb er moeite mee hoe gaby haar geloof uit, een beetje overdreven en ik kan ivan wel begrijpen, maar het symbool kruis is voor ons al zolang GOD er is en dat moeten we van elkaar accepteren. Het is zeker lastig om met elkaar zijn/haar geloof om te gaan. maar zolang men elkaar zijn geloof accepteerd, dan moet er niks aan de hand zijn. Zoals gio zegt, klopt het niet helemaal, men laat niet in hun eigen waarde, geloof enz. en daar komt het probleem door. Het is de mens die wat kortzichtig zijn en ook ik heb zo mijn oordeel, probeer het van allebei de kanten te bekijken. maar wanneer men vindt dat men aan de cultuur van de moslim bv rekening moet houden, moet dit ook andersom en dat gebeurd niet. En daar krijg je oorlog door

 2. Jeannet at 00:38

  Gaby is een lieve spontane meid, maar dat geloof van haar is wel iets TE

  Alle “Te” is verkeerd, enkel inderdaad TEvreden. Ook hier is Gaby opdringerig met haar geloof naar anderen toe. Dat zij a.u.b. in stilte bidt!

  Hieraan geeft men Godsdienstig gezien ook sterk de voorkeur. Door veel te “blaten” over het geloof, daar overtuig je God niet mee! Je gelooft in je hart, je handelt ernaar en bidt in stilte. Dat is geloven! Niet waarmee die Gaby bezig is! Heel de “Godsganselijke 🙂 dag” Vader hier, Vader daar. Ja ook als kijker wordt je daar zéér moe van. Okay ik ben zelf zeker gelovig, maar ik val met mijn geloof anderen niet lastig. En dat kun je van Gaby NIET zeggen!

  • tintje at 10:23

   Jeannet, gelijk heb je. Ze moet ook in stilte bidden en niet iedereen het geloof opdringen.
   Zo is de een christen, de ander moslim en de ander protestant enz. Hou gewoon rekening met elkaar en accepteer gewoon het geloof wat zij of hij heeft.

 3. Klaverboer at 21:40

  Ik heb het niet zo met een geloof. Wat mij betreft mag je geloven wat je wilt maar val er een ander niet mee lastig en accepteer het geloof van een ander!

 4. yvon at 20:50

  Gaby en de Pinkstergemeente:

  Pinkstergemeenten verschillen natuurlijk onderling, maar kenmerken die vaak voorkomen zijn:

  =Redding. Iemand kan alleen gered kan worden door Jezus Christus aan te nemen als Heer en Redder tot vergeving der zonden
  =De Bijbel heeft absoluut gezag
  =Doop met de Heilige Geest. Deze wordt gezien als een ‘tweede werk van genade’. Hierdoor wordt de gelovige toegerust tot diensbetoon en om te getuigen.
  =Handoplegging en genezing door gebed
  =Glossolalie of het spreken in tongen (het vermeende spreken in vreemde talen die men nooit heeft geleerd). De klassieke pinkstertheologie leerde dat dit het fysieke bewijs was van de doop in de Heilige Geest
  =Een nadruk op de persoonlijke, emotionele ervaring van God (en van het vervuld zijn van de Heilige Geest)
  =Uitbundige zang met gebaren en opheffen van handen, soms met dans
  =Openheid voor visioenen en openbaringen van God
  =Geloof wordt gezien als persoonlijke beleving
  =Kinderen worden “opgedragen” (gezegend in een speciale dienst), volwassenen (of jongeren die oud genoeg zijn om zelf te kiezen) worden gedoopt door onderdompeling
  =Nadruk op het zelf maken van een keuze voor God (het is niet alleen God die voor de mens kiest, maar ook de mens die voor God moet kiezen)
  =In (sommige) kringen heerst een zekere vorm van anti-intellectualisme. Dat vertaalt zich in een kinderlijke vorm van geloven en afkeer van bv. theologische opleidingen                   =Een sterke nadruk op zending. Alle stammen en volken moeten het evangelie hebben gehoord voordat Jezus terug komt
  Eindtijd. Het zal niet lang meer duren voordat de aarde vergaat, maar Jezus Christus zal spoedig komen. In veel kringen wordt geloofd dat er eerst nog een wereldwijde opwekking zal uitbreken.

  Kortom een club die zeer actief predikt voor eigen parochie en je letterlijk hun geloof door de strot wil duwen.  

  • Jeannet at 00:40

   Yvon, ik wil jou even bedanken voor de moeite die je genomen hebt om te verwoorden wat een Pinkstergemeente doet. Ik wist dat allemaal niet en ben daarom blij met jouw duidelijke uitleg. Wens jou nog een fijne avond Yvon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *