Het centraal van 23 januari

Het centraal van 23 januari

Tijd om weer even centraal te gaan, hier lees je alles wat er besproken is op 23 januari. Ook kun je het centraal per video terug kijken zoals je wel gewend bent! Ook brengt Chris zijn eerdere plannen voor.

Speech
Chris begint het centraal. Hij heeft een speech voorbereid om op deze manier zijn visie over te brengen aan de groep. Want het is wel weer eens tijd voor wat zelfreflectie. Chris leest voor uit de Utopia handleiding. Daarin staat o.a. dat de bewoners een nieuwe samenleving moeten opbouwen. En daarvoor is een out of the box spirit voor nodig. Een tweede voorwaarde is zelfvoorzienend leven. Maar Chris heeft nog wat opmerkingen er mag ook wel wat meer creativiteit komen in de groep. Eten van kleinschalige producenten vindt hij belangrijk. Ook vindt hij dat mensen meer moeten nadenken hoe ze kunnen besparen. Om zo aan de wereld te laten dat je met weinig middelen kan rondkomen. Benut je tijd en ga aan de slag! Ook komt Chris nog even terug op het kruis van Gaby, deze is erg aanwezig en is niet echt “Feng Shui”. Wel vindt hij het idee mooi, er zouden zoveel mogelijk geloven in Utopia uitgedragen moeten worden. Discussie is ook belangrijk en dat mag ook wel een beetje meer. Ook begint Chris over een nieuw geldsysteem, hij stelt voor om 25% van de opbrengst naar De Gouden Pot te storten. 25% is voor jezelf  en 25% gaat naar de B.V.

Wat is nou de bedoeling?
Chris zijn betoog duurt inmiddels al 20 minuten en hebben dan ook niet alles exact over kunnen typen, het was nogal veel! Maar dat ligt gelukkig niet aan ons want niet iedere bewoner is er meer helemaal bij. Daarom vraagt LauraB om verheldering en wil een samenvatting. Chris vindt verandering van het geldsysteem het belangrijkste. De rest ook wel maar het is misschien te veel voor 1 persoon. Ik heb mijn punten voorgedragen om de groep te inspireren.

Er wordt al hergebruikt
Joey heeft wel een reactie en benadrukt dat er al veel wordt hergebruikt binnen Utopia. Chris antwoordt het daar ook wel mee eens te zijn.  Maar hij geeft wel als voorbeeld de banken. Dat werd een beetje door het centraal heen gedrukt, terwijl er ook een duurzame oplossing bedacht had kunnen worden. Ook zal Chris graag een troep hoekje willen en daar wordt dan ook voor gestemd.

Alle neuzen dezelfde kant op
Volgens Joey is het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Chris kan ook door zijn ervaring in zijn vakgebied veel mensen inspireren. Chris benadrukt dat hij alleen gewoon graag zijn verhaal kwijt wilde. Ik ga gewoon door met mijn eigen ding doen.

Discussie over geld
Het duurt niet lang voordat er een discussie losbarst over geld. Het nieuwe geldsysteem komt aan onder andere aan bod, moeten er vaste percentages komen of een winstuitkering? De meningen zijn nogal uiteenlopend. Mark vindt bijvoorbeeld dat er eerst meer geld verdient moet worden. De groep besluit er morgen op terug te komen. Gehele discussie kan in onderstaande filmpjes terug gekeken worden, mocht je daar behoefte aan hebben 🙂

Experimenteren?
De bewoners willen misschien gaan experimenteren met geldsystemen. Volgens Chris is het belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt. Mijn visie is geen verplichting ik wilde mijn verhaal kwijt. Uiteindelijk besluit de groep om later over een nieuw geldsysteem te praten.

Even iets anders…
Binnenkort vindt er  een academie plaats en gaat over veganisme. LauraB stelt voor om vanaf maandag vegetarisch te gaan eten. Maar daar staat ook niet iedereen achter, uiteindelijk komen er twee groepen. Vleeseters en de veganisten, uiteraard wordt er wel samen gegeten.

Opbrengst Live in de Loods
Gisteren vond er een live in de loods concert plaats waar Thomas Berge optrad. Wat zijn de opbrengsten? Mark heeft een schatting  gemaakt er is ongeveer 1450 euro winst.

Voetbal
Bjorn moet voordat het centraal eindigt nog even kwijt dat hij op 7 februari een voetbalclinic organiseert met kunstgrasveld…

Er zullen nog meer video’s worden toegevoegd, kom je later even terug?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 25    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Jeannet at 19:48

    Precies Petra!

    En dan Chris, hij noemt 3 maal 25%, dat is dan 75% Wat is de bedoeling van die resterende 25% ….?

    (ook tijd dat hij een studie neemt binnen Utopia 🙂 ).

  2. Petra at 16:59

    Ze gaan als veganisten eten??? Weten ze wel wat het inhoudt om als veganist te leven? Komt wel iets meer bij kijken dan geen vlees meer eten……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *