Het centraal van 30 januari

Het centraal van 30 januari

Tijd voor het centraal, Topi van de week Ivan zal zijn plannen bekend maken. Ook worden er nog andere zaken besproken die je hier allemaal terug kunt lezen. Uiteraard kun je het centraal ook terug kijken per video.

De plannen van Ivan
Ivan, de Topi van de week brengt zijn ideeën naar voren. Hij  bewoners weer bij elkaar brengen en groepjes gaan vormen. Die groepjes gaan samenwerken aan een product, één week lang en 2 uur per dag. Tijdens deze uren zitten de duo’s aan elkaar vast geketend. De winnaar van het beste product krijgt 150 euro en wordt gekozen door de groep. Het product en de presentatie moet uiteraard wel goed zijn. Vandaag wordt er al gestart met het experiment van 15:00 tot 17:00, zal de productiviteit omhoog gaan?

Dit is de uiteindelijke verdeling geworden:
Patrick – Gabriëlle
Nicole – Chris
Bjorn – Joey
Naomi – Laura b
Giorgio – Laura
Gaby – Colinda
Wilco – Mark

Het gaat niet goed met Utopia BV
Mark moet als eerste even wat kwijt het gaat niet zo goed met Utopia BV. De balans is niet bepaald rozenkleurig te noemen en er zal meer geld verdient moeten worden. Zo zijn de bewoners van 23.000 euro binnen één maand naar min 3500 euro gegaan. We doen iets goed mis denk ik, er is ruim 40.000 euro uitgegeven in één maand aldus de boekhouder. Het lijkt hem dan ook een goed idee om er met zijn alle voor de 100% tegenaan te gaan tijdens de markt. Ook Joey denkt dat bezuinigen een optie is, de kachel wat lager en wat minder luxe levensproducten. Ook vertelt hij dat er redelijk wat verdient gaat worden via Utopia Ink.

Bedden voor de B&B
Laura wil graag nieuwe bedden aanschaffen voor de B&B. Maar aangezien het niet goed gaat met de bv zal ze dit van haar eigen geld betalen. Wel wil ze het geld later terug. Mogelijk kan een vernieuwing van bedden ook ten goede komen voor inkomsten.

Bjorn wil geld
Laura vindt dat het winstpercentage verlaagd moet worden naar 0% zodat alles naar de bv kan. Sommige bewoners hebben eigen geld, maar de nieuwe bewoners niet. Zo heeft Bjorn geld gehad van Laura maar dat is niet voldoende. Hij spreekt uit bezorgd te zijn dat er nu bezuinigd gaat worden. Wie weet komt er binnenkort een idee wat hij niet uit kan voeren. De andere bewoners stellen hem gerust dat als hij een heel goed idee heeft hij het geld kan vragen aan de BV.

Utopia markt
Zondag is het weer markt in Utopia, er zullen verschillende kraampjes zijn in totaal 21. Ook worden er rondleidingen gegeven, maar mag er niet op de slaapkamers gekomen worden.

Gospel koor
Gaby heeft een buitenlands koor benaderd, een gospel koor. Deze zal waarschijnlijk komen zingen tijdens een kerkdienst.

Carnaval
Ook in Utopia zal er carnaval gevierd worden, op 12 februari. Colinda organiseert het en vraagt of de bewoners na willen denken over een  carnavalsnaam die aan Utopia gekoppeld kan worden. Ook moet er worden nagedacht over een prins carnaval, boer John wordt als keuze geopperd.

De sfeer
Nicole vind de sfeer in Utopia de goede kant op gaan, er zit verbetering in!

Tijd om samen te werken!
Ivan stelt voor dat alle bewoners zich aan hun “partner” vast ketenen zodat het experiment van start kan gaan. Het centraal is dus beindigd!

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. Jeannet at 14:01

  Ah eindelijk lees ik iets over het “eigen geld” dat ze nog hebben (de verrassende premie die ze van John de Mol kregen toen ze bleven. (Heel attent en gul trouwens!) ). Lief ook dat Laura van haar geld, geld aan Bjorn gaf! Nuttig ook dat Laura haar geld verder wil investeren voor nieuwe bedden voor de B&B (zelf zou ik haar dat niet adviseren, gewoon lekker je geld houden en niet “slachtoffer” worden van het wanbeleid, met een investering die je misschien nooit meer terug ziet als – zoals Wilco opperde – de B.V. failliet gaat).

  Trouwens wat is dat voor rare rekensom van Mark (welke transparantie….. een stel domme getallen, die dus niet kloppen)…. 23.000 is de plus naar een negatief saldo van 3.500……

  Dus per Saldo (23.000 + 3.500) 26.500 en er is 40.000 Euro uitgegeven in een maand.
  Ik mis in het rekensommetje (niet moeilijk, basisschool niveau) 13.500 Euro

  De uitgegeven 40.000 euro minus 26.500 – resteert 13.500 Euro. Of voert Mark een dubbele boekhouding…..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *