Het centraal van 6 januari in Utopia

Het centraal van 6 januari in Utopia

Tijd om weer wat zaken te bespreken, lees en kijk hier het centraal van 6 januari terug. Ook zal er een challenge plaats vinden geregeld door Joey… Hij heeft namelijk een mysterieus pakketje naar binnen gesmokkeld. Het zal iets met blinddoeken zijn, maar dat na het centraal…

Bouwplannen
Mark begint het Centraal met de nieuwe bouwplannen. Zo is er een cordwood huis in de planning, een nieuwe B&B, nieuwe slaapruimtes en het project van Patrick waar Colinda ook wat mee te maken heeft.. Totaal zullen de kosten ruw € 10.000,- euro zijn. Maar er moet wel weer geld ergens verdient worden. De maand januari zal in het teken van bouwen staan.

Verdienmodel
Er komt een nieuw verdien model. Er is een nieuwe fase aangebroken, iedereen moet zijn eigen verantwoording dragen. Dit houdt in dat iedereen vrij is zijn eigen percentages te bepalen om te verdienen. Of dit tien procent is of 80 procent, dat maakt niets uit. Iedereen beslist dit voor zichzelf.

Chris kan zich niet goed in het voorstel van een nieuw systeem vinden. Hij vindt dat alles naar de BV moet gaan en dus niet in eigen zak moet verdwijnen. Op deze manier lijkt dat dus wel te gaan gebeuren en zo gaat er niet aan een Utopia gebouwd worden. Chris heeft zelf al zijn geld in de tuin gestopt zonder enig eigen belang. Echter wil iedereen geld verdienen en het lijkt dit niet in Utopia te willen investeren. Uiteindelijk willen toch ook Nicole, Wilco en Ivan een winstpercentage van nul procent en blijkt Chris toch medestanders te hebben.

De Gouden Pot
Naomi wil met Bjorn een evenement opzetten waar geld verdient kan worden voor stichting De Gouden Pot. Ook zou Naomi graag een voorlichtingsavond organiseren met betrekking tot haar spierziekte. Ze wil 15 kids uitnodigen met een bekende voetballer. Wellicht ook nog iemand van de stichting Spieren voor spieren.  De voetbalclinic zal gaan plaatsvinden op 17 januari. Bjorn is bezig om informatie over kunstgras te winnen, wat zijn de kosten en dit te regelen.

Kerkdiensten
Gaby wil graag kerkdiensten organiseren binnen Utopia. Alle inkomsten uit giften gaan naar de kerk. Inkomsten uit de verkoop van kruisjes en zulke zaken gaan naar De Gouden Pot. Patrick wil graag zelf houten kerkbanken maken. 18 Januari wil zij de eerste kerkdienst plaatsvinden.

De markt
De nieuwe markt zal op 1 februari gaan plaatsvinden. Daarna zal dit op elke eerste van maand zijn. Het thema zal Hollandse Markt zijn, iedereen zal in klederdracht verkleed gaan. Ook zal Gio voor zijn studie een marktonderzoek gaan doen met betrekking tot de markt, dit is ook goed voor de BV. Ook wil Gio een nieuwe geluidsbox kopen wat in privé en zakelijk gebruik gebruikt kan worden. Dit zal een investering van € 150,- euro vragen.

Dromen verwezenlijken.
Laura en Joey wil meer rust ten tijde van tattooles. Ze worden te vaak gestoord. Ook is Laura dolblij dat ze in een magazine staat want dit was een van haar dromen.

Interview Laura
Het interview wat Laura gehad heeft komt op 30 januari uit in het blad Zij aan Zij.

Welness centre
Colinda is bezig met het realiseren van een wellness, beauty & spa salon. Ze is blij dat het gebouwd mag worden en heeft vandaag een saloninrichting op servicebasis geregeld. Ze moet dan 149 euro per maand betalen en dan is alles aanwezig wat er nodig is. Ook is Colinda nog bezig met een sauna en een whirlpool. Verder gaat Colinda daar ook readings geven en workshops. Ook begint Colinda aan een piercingscursus en zal dat leren bij Martin.

Investering
Patrick heeft krachtstroom nodig om zijn machine werkend te krijgen. Hij wil hier graag een investering voor een aansluitingspunt voor krachtstroom. De zaag die Patrick bestelt heeft mag alleen hij mee werken. Hij is de enige die diploma’s voor dit apparaat heeft.

Kruidencursus
Nicole en LauraB willen een kruidencursus gaan doen. Ze willen kruidenkunde gaan volgen. Ook wil LauraB in 2015 weer met de Topi van de Week doorgaan.

Love-shoots
Voor Valentijnsdag wil Naomi love-shoots gaan geven.

Leveranciers
Wilco is bezig met enkele leveranciers bezig voor al het materiaal.

En daarmee is het centraal van 6 januari ten einde, op naar de challenge van Joey. Utopia fear factor is hier terug te kijken.
 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Jeannet at 00:21

  De plannen zijn wel aardig. Apart hoe verantwoord en zichzelf wegcijferend, sommige inwoners het geld dat zij kregen, 100% inleggen in de activiteiten binnen Utopia, zoals Chris in zijn tuin.

  Plannen zijn allemaal heel aardig.
  Verbouwingskosten 10.000 Euro.
  Ik zou eerst zorgen dat de kas wat meer gespekt wordt, voordat ze gaan verbouwen. Maar ja het is hun Utopia, niet het mijne 🙂

  LauraB wil ik nog nageven, dat dat hele gezeur over “Topi van de week” een vreselijk irritant item is. Jammer dat ze dit in 2015 handhaven! 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *