De challenge van Joey

De challenge van Joey

Na het lange centraal van 6 januari zou er nog een challenge plaatsvinden. Joey had eerder een mysterieus pakketje naar binnen gesmokkeld en verstopt. De bewoners zijn uiteraard benieuwd maar Joey heeft er weinig over vertelt, hij gaf als tip dat het iets met blinddoeken zou zijn…

Echter moet er eest nog het een en het ander voorbereid worden in de keuken. Iedereen mag dus een drankje pakken in de tussentijd aldus Joey. Diegene die mee wil doen met de challenge kan nog geld verdienen ook! Iedereen die mee doet legt namelijk 250 euro in en de uiteindelijke winnaar kan dus aardig wat geld in zijn zak steken! Joey is ondertussen druk bezig met een pens, hij bewerkt deze met een mes. Ook ruikt hij er even aan en gaat bijna over zijn nek. Bjorn kan er wel om lachen… Er zullen dus vieze hapjes klaar staan voor de bewoners. Zo wordt er onder andere maag, tong en oogballen geserveerd… Ook staat er een stierenpenis en een teelbal op het menu…  Maar wie zal eraan mee doen?

In de tussentijd zit Gio al een beetje te speculeren over wat er gebeuren gaat. Hij bespreekt het samen met Naomi. Hij zal een voorstel gaan doen, wat heeft Joey ervoor over dat wij dit uitvoeren. Dan komt hij waarschijnlijk met een k*t verhaal. Wij kwamen eerder met het idee om alle 5 individueel een opdracht te verzinnen voor de andere 5. Hij neemt het min of meer over, dan heeft hij 2 keuzes. Of hij doet een inleg of hij doet mee. Als hij geen van beide doet dan is het gewoon een pusy. Naomi vindt dat eigenlijk niet genoeg en wil gewoon zien wat ze eet. Joey en Bjorn zijn ondertussen nog steeds druk bezig. De heren inventariseren wat ze zoal klaar hebben staan, en gaan daarna de loods in…

Joey begint te vertellen, hij heet iedereen welkom bij Utopia fear factor. Hij heet de eerste kandidaat Ivan welkom en er volgt een applaus. En vertelt daarna de regels, er zijn 6 deelnemers. Ivan, Patrick, Laura, Mark, Gio en Naomi. Deze deelnemers hebben 5o euro in de pot gelegd. Niet durven of stoppen betekend dat je uitgesloten bent van verdere deelname en heb je verloren. De uiteindelijke score en winst zal op tijd gaan en wie het bord heeft leeg gegeten. Gebeurd dat niet gaat het er om wie het meeste gegeten heeft en in welke tijd. Er zijn 2 challenges en daarna worden de andere deelnemers naar voren geroepen. Gio wil nog even uitleg geven waarom ze aan deze “fear factor” mee doen. Ivan heeft mij een aantal dagen geleden al uitgedaagd. Om mijn hoofd in het kakhuis te laten zakken. We hebben dat niet te doen, het was niet zo verstandig. We zijn tot de conclusie gekomen iets anders te verzinnen. Gisteren was het idee om elk individu een opdracht laten te verzinnen. Maar Joey is zo vrij geweest om er 2 te verzinnen hebben we als deelnemers voor jou twee keuzes. De eerste is gezellig mee doen en de tweede is wat heb jij er voor over om ons deze opdrachten te laten uitvoeren. Joey antwoordt dat het allemaal goed komt, hij zegt dat hij niet iedereen hier mee op zal zadelen en heeft daarom iets leuks aan het eind. Volgens Joey is het toereikend. De eerste fase van de challenge begint met pijn en Bjorn voegt eraan toe dat hij het voorbeeld zal zijn. Er al een elastiekje om het hoofd gedaan worden en vervolgens van 40 cm afstand losgelaten worden. De kandidaten zijn vervolgens de klos om deze uitdaging aan te gaan, iedereen voldoet deze. En er volgt veel gejuich en vooral gelach van de mensen die niet mee doen.

Dan wordt het tijd voor de wat minder leuke dingen, het “eten”.  De kandidaten moeten een blinddoek om doen, die om mentaal voor te bereiden. Joey laat ondertussen aan alle anderen zien wat de kandidaten op mogen peuzelen. De bewoners kijken vol afschuw naar de schalen. De kandidaten mogen de blinddoeken af doen en Joey somt op wat er zoal op de schalen ligt. Lamsmaag, lamsoog, lamstong, stierenballen en als toetje runderlever. Vervolgens halen Joey en Bjorn wat borden met een portie die wel opgegeten kan worden. Één voor één zal de challenge gedaan worden. Kotsen is uitgesloten, en de tong moet uitgestoken worden zodat het zeker is dat alles opgegeten is. De winnaar krijgt 250 euro als winnaar.

Ivan eet heel snel zijn bord helemaal leeg, 14,1 seconden
Patrick eet ook zijn bord leeg, 21,1 seconden Laura eet één stukje en spuugt het snel uit, rot op dat ga ik echt niet doen!
Mark eet ook alles op, 49,4 seconden
Gio eet ook alles op, 55,5 seconden
Naomi eet een aantal gerechtjes op, 4 stuks

Ivan is dus de winnaar van Utopia fear factor, hij wint 250 euro. En Joey zegt dat omdat hij zo vriendelijk is om het te bedenken hij ook mee zal doen. Hij doet vervolgens een elastiek om zijn hoofd en spant deze zover als hij maar kan. Vervolgens laat hij los wat natuurlijk veel in pijn resulteert. Daarna begint hij gelijk te eten en kan het erg moeilijk binnen houden. Er volgt een applaus en daarmee zit fear factor erop.

Hieronder kun je alles nog eens terug kijken. Wel een waarschuwing, bekijk het NIET als je zwakke maag hebt.

Challenge wordt voorbereid

Joey bereid de “hapjes” van de challenge voor.

Hapjes voor de challenge

Een aantal “hapjes” die geserveerd worden tijdens de Challenge,
Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 2.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. leonie at 09:49

  niveau is echt op 0.0 ze krijgen geld en strooien ermee in plaats van hun dromen waarmaken hoop zo dat ze de nullijn bereiken op de bank

 2. Druif at 01:53

  Als ze niet zorgen dat er geld binnen gaat komen kunnen ze dit straks goed als avond maaltijd eten. Ja ze kregen 2500 euro van John de mol , klopt . Maar ze zullen denk ik ook wel een jaarafrekening krijgen van gas licht en water rioolbelasting. Oeps waren ze denk ik vergeten

 3. Jeannet at 00:08

  Het klinkt inderdaad uiterst smerig!

  Maar wat een kwallige, kinderachtige spelletjes zo binnen Utopia. Duidelijk kinderlijk. John de Mol ga ze een premie van dacht 2400 Euro, puur om ze te matsen en ze wat op weg te helpen met hun wensen. En wat doen ze: gisteren zo’n belachelijk spel, als Gio zou met zijn hoofd in een bak met uitwerpselen moeten gaan, dan kreeg hij Ivan’s geld. En dan nu dit kinderachtige spel van Joey…. afvalvlees eten tegen een inleg van 250 Euro.

  Sorry voor zo’n “kwallig” gedrag zijn bijna geen woorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *