Het centraal van 9 januari

Het centraal van 9 januari

Tijd om even centraal te gaan, waar komt de B&B nou? En alles wat er nog verder besproken wordt kun je hier terug lezen.

14:18 – Laura maakt standpunt duidelijk
Laura opent het centraal. Ze is het er niet mee eens. Naar mijn idee kwam de B&B in het cordwood house. Maar ik wilde ook een tijdelijke optie en dat is in het kantoortje! Ze voelt zich van het kastje naar de muur gestuurd: Ik vind het gewoon belachelijk dat dat grote ding daar staat!

14:20 – Transparant
Patrick zegt transparant te zijn geweest tijdens het laatste centraal. Hij heeft duidelijk gezegd dat zijn nieuwe speeltje in het kantoor kwam. Laura pikt het niet. Ze zegt dat ze de bedden gaat terugzetten, maar dan zal ze het grote apparaat van Patrick wel moeten weg halen. En of dat gaat lukken…

14:25 – Regels
Wie spreekt nu de waarheid? Elke utopiaan heeft er wel iets over te zeggen. Colinda zegt dat ze als groep hadden besloten om geen B&B te houden tot half februari. Laura weet nergens iets van.

14:26 – Overzicht
Nicole vraagt de groep wie wist van het feit dat de machine in het kantoortje kwam. Meer dan de helft steekt hun vinger op.

14:31- (Tijdelijke) oplossing
Laura is woedend en wilde per se haar B&B in het kantoor doen, Patrick moest maar zijn machine verplaatsen. Maar nu vraagt ze om een oplossing. LauraB zegt dat ze nu moeten gaan beslissen zodat Laura haar B&B voort kan zetten totdat het Cordwood huisje er is. Ook Patrick wil meedenken.

14:32 De klant is koning
Patrick komt met het idee om de klanten zelf te vragen waar zij het liefst willen slapen. Hij denkt dat ze elke plek leuk en comfortabel kunnen inrichten. Ze hebben alléén niet veel keuze. Volgens Wilco kunnen ze niet binnen in de loods slapen, aangezien alles overhoop ligt.

14:40 – Relativeer, adem in, adem uit
Joey relativeert met de groep. Wat is er nou in het verleden afgesproken en welke oplossingen komen er.

14:43 – Oplossing
De bewoners lijken, ondanks de drukte, tot een consensus te komen. Zodra de eerste slaapkamer vrij is, verplaatst de B&B zich daar heen, aldus Colinda. Wilco vraagt nog even na wanneer het cordwood huis af is. Nicole zegt dat iedereen rekening moet houden met half februari.

14:44 – Friet bakken en online winkelen
En dan ander nieuws. Vandaag is de eerste dag dat de patatkraam open is! Daarnaast roepen de Utopianen iedereen op om op de webshop te kijken. Er staan nieuwe dingen op!

14:47 – Afzondelijk slapen
En als we het dan toch over slapen hebben. Chris is groot voorstander van een nieuw slaapsysteem. Hij wil dat iedereen straks op zijn eigen plekje kan gaan slapen en niet allemaal meer bij elkaar. Mensen zullen dan beter uitgerust zijn en minder chagrijnig.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 2.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. dorina at 10:52

  Laura hou vast aan je stand punt.dit stond alvast vanaf het begin dat je B&B daar zou blijven.
  Patruck rot op met je machine naar je eigen hok samen met colinda.

 2. Jeannet at 22:00

  Dat vindt Chris “nu”, omdat hij geen Utopia “slapie” heeft.
  Maar ik las het bericht Boer/Chris zoekt vrouw…… dus als die zijn “bijslaapje” vindt dan zal hij wel voor het huidige systeem zijn…..

 3. Rick at 16:11

  Die Wilco staat Friet te bakken

  met vieze handen de friet in de mant gooien !!!!!

  en staat te hoesten boven de gebakken friet

  is dit normaal ???

  • David Brigham at 19:47

   Ik begrijp niet dat het sowieso mag – je moet volgens mij aan heel wat officiële vereisten voldoen: hygiene (net als Vanessas keuken). koeling, veiligheid (brandveiligheid, EHBO, etc), ventvergunning, enzovoorts, Ik hoop dat de Keuringsdienst de kar komt sluiten volgende week. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *