Interview met oud Utopia bewoonster Nicoline

Interview met oud Utopia bewoonster Nicoline

Nicoline heeft samen met Vanessa en Charlotte Utopia verlaten. De dames wilde niet meer verder tijdens Utopia 2015. Voordat Nicoline definitief naar huis ging is er nog een interview afgenomen. Dit interview kun je hier terug lezen!

Wat dacht je toen je in februari door de poorten liep?
“Ik dacht: wat ga ik beleven, wie ga ik het eerst zien? Het was zó spannend. Ik had Ruud al gauw gezien dus ik hoefde mijn kist niet alleen te sjouwen. Hij was echt onwijs zwaar natuurlijk. En ik was echt heel benieuwd naar het avontuur.”

Wat wilde je gaan doen?
“Ik wilde in ieder geval graag het idealisme op de kaart zetten want ik vond dat het daar in de eerste maand nogal aan schortte. Ik wilde ervoor zorgen dat we qua voedsel een grote verbetering zouden maken. Niet alleen op het gebied van gezondheid maar ook geen rare plofkip uit de bio-industrie. En dat is in het afgelopen jaar denk ik heel goed gelukt want er is een groot verschil te merken. En ik wilde mensen natuurlijk heel graag kennis laten maken met filosofie want dat is natuurlijk toch een betrekkelijk onbekende tak van sport.”

Lijkt het Utopia hier een beetje op het Utopia van Thomas Moore?
“Nee, helemaal niet. Maar ik moet zeggen dat het Utopia van Thomas Moore ook verre van utopisch is. In het boek hebben ze het allemaal goed voor elkaar, maar er is ook een goelag waar mensen in worden opgesloten als ze iets verkeerd doen. Dus ons Utopia is wel een stuk utopischer dan dat van Thomas Moore.”

Wat moet er gebeuren in Utopia de komende tijd?
“Er wonen een paar heel capabele mensen in Utopia die moeilijkheden op moeten lossen. Bijvoorbeeld het geld dat iedereen heeft gekregen: aan de ene kant zorgt dat ervoor dat de Utopianen hun doelen kunnen verwezenlijken maar ik denk ook dat ze te maken gaan krijgen met een nog erger verminderde solidariteit binnen de groep.”

Wat waren je hoogtepunten?
“Het worstelgala van Emil vond ik echt fantastisch om mee te maken. Ik had nooit gedacht dat het zo gaaf zou zijn. Ik vond het natuurlijk helemaal te gek om aan het eind van het jaar zelf een lezing te geven bij de academie. Überhaupt het feit dat er het afgelopen jaar zoveel verschillende sprekers langs hebben willen komen om hun ideeën en gedachtengoed met ons te delen… Dat was echt fantastisch. Ik heb veel mensen ontmoet die ik nooit zal vergeten: m’n vriendin Isabel, Rienk natuurlijk – het bed dat Ruud voor ons had gebouwd was echt prachtig -, Gio… Er zijn zoveel hoogtepunten!”

En dieptepunten?
“Ja, juli en augustus waren voor mij een héél groot dieptepunt. Ik heb twee maanden lang alleen maar gehuild en ik wilde heel graag naar huis. Dat heb ik niet gedaan, er was iets dat me tegenhield. Toen heb ik mezelf bij de lurven gepakt en me afgevraagd wat ik echt wilde. Ik was nog niet trots op wat ik had neergezet tot dan toe en heb toen besloten om de laatste maanden alles uit Utopia te halen wat erin zit. En wat daar uiteindelijk is uitgekomen ben ik echt heel trots op.”

Plannen voor 2015?
“Ten eerste op vakantie met mijn familie, aan de weg timmeren als filosofe en natuurlijk kijken of er ergens misschien iemand nog een schilderij van mij wil kopen in de toekomst want de kunst ligt me ook wel!”

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 33    Gemiddelde: 3.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Anne at 02:02

  Wel fijn voor Nicoline na een geslaagd jaar in Utopia, weer lekker thuis bij haar
  familie en dierbaren te zijn. Heerlijk eerst op vakantie. Ik vind Nicoline een
  oprecht idealistische vrouw, altijd zuiver en open staand voor anderen.
  Nicoline kon met iedereen goed overweg in Utopia. Ik zie haar als kunstschilderes wel
  een eigen financieel bestaan goed op kunnen bouwen met lezingen daarnaast.
  Een eigen galerie met exposities en ik zie haar wel veel opdrachten binnen krijgen.
  Want je bent goed Nicoline, je hebt talent.
  Lieve Nicoline, het ga je heel goed in onze wereld buiten Utopia. Leuk, dat je
  weer contact hebt nu met Rienk en Isabella. Ze hebben je vast erg gemist.
  Je bent zo’n lieve en wijze vriendin. Welkom in deze wereld, die kan ook wel mooi zijn,
  het is wat je er zelf van maakt. En een heel fijne vakantie toegewenst! Je bent een mooi
  en lief mens!

 2. Jeannet at 19:37

  Ja ik zal Nicoline missen binnen Utopia. De rustige, stabiele Nicoline. Onpartijdig, geen vooroodelen, nooit geen onenigheid. En de lieve vriendin die Isabella steunde. De lezingen die ze organiseerde en die ze zelf ook gaf, waren perfect. Tot in de puntjes verzorgd: ze heeft hiervoor zeker een compliment verdiend. Rienk, tja dat is een apart verhaal. Binnen Utopia vond ik Rienk altijd een molensteen om Nicoline’s enkels. Of ze buiten Utopia samen toekomst mogelijkheden hebben betwijfel ik. Ik gun Nicoline een betere partner. Rienk was haar maatje binnen Utopia, maar hij claimt Nicoline veel te erg en staat Nicoline’s persoonlijke groei echt in de weg.

  De schilderijen die Nicoline maakte zijn ware kunststukjes, dat is goed voor haar wens een zelfvoorzienend bestaan op te bouwen.

  Leuk dat ze eerst met haar familie op vakantie gaat. Heerlijk om weer te relativeren met je dierbaren om je heen. Daarna kan ze haar toekomst verder opbouwen.

  Ik wens Nicoline veel succes op haar verdere levenspad !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *