Ivan weigert zijn straf te doen

Ivan weigert zijn straf te doen

Eerder vandaag heeft het tribunaal besloten dat Ivan 10 dagen moet schoonmaken. Echter is Ivan dit niet van plan om te doen en vind er wederom een centraal plaats.

De straf
Gio legt uit dat hij de situatie samen met Laura en Gabriëlle heeft bekeken. Je moet eerst voor de groep werken voor je weer voor jezelf aan de gang kunt gaan. Ivan moet tien dagen het huishouden doen.

Chris is het zat
Chris is het nu al zat. Ik blijf niet zitten bij dit kinderachtige gedoe, lacht hij.

Ivan weigert
Ivan wil de tien opgelegde dagen niet uitvoeren. Hij vindt dat er niet naar hem geluisterd is en dat er niet naar voorgaande situaties is gekeken. Volgens mij ben ik alleen maar voor de groep bezig geweest, aldus Ivan. Hij zegt dat hij zeker wel dingen wil oppakken, maar voelt zich niet gehoord.

De dader
Ivan zou graag zien dat de ‘dader’ betrokken wordt bij de vorming van de straf. Gio, Laura en Gabriëlle worden boos, want ze hebben een poging gedaan. Het gaat alleen maar om wat jij wilt, vindt Laura. Je hebt geen gesprek voor wat de groep vindt aldus Gio.

Ook naar de trigger kijken
Wilco is het met Ivan eens, maar dat schiet bij Laura in het verkeerde keelgat. Jij zegt dat alleen omdat Patrick de andere partij is, roept Laura. Naomi vindt dat Ivan zich neer moet leggen bij zijn straf. Joey en Nicole vinden tien dagen te lang, een week is voldoende.

En nu?
Ivan wordt van alle kanten aangevallen omdat hij de straf niet wil uitvoeren. Ivan blijft er op zijn beurt bij dat zowel hij als Patrick niet betrokken zijn bij het bedenken van de straf.

Patrick aan het woord
Patrick vindt dat Ivan veranderd is door de tijd heen, maar vindt dat ze ook een aantal dagen samen kunnen klussen.

Gemeenschapsraad
Laten we niet gaan lopen muggenziften aldus LauraB. Ze wil niet door blijven discussiëren over drie dagen verschil. Ze wil de punten die verkeerd zijn gegaan meenemen zodat dat in de toekomst niet meer misloopt.

Tijd nodig
Ivan heeft tijd nodig om na te denken. Tegelijkertijd stappen Gio, Laura en Gabriëlle uit de gemeenschapsraad. LauraB probeert de situatie uit alle macht te redden, maar Gio is er klaar mee. Deze bullshit slaat nergens op!

“Ik ben gewoon voor!”
Je hebt de kennis er niet van dus je kunt er toch gewoon van leren? Het hoeft toch niet in één keer goed te gaan? Ivan probeert Gio te overtuigen van zijn zienswijze en de mogelijkheid om het systeem te verbeteren. De rest is inmiddels opgestaan en weggelopen.

Nog geen oplossing
De discussie duurt voort. Wilco probeert op een redelijke manier uit te leggen hoe het proces verbeterd zou kunnen worden. Het is nu niet echt oplossingsgericht, het is meer een straf meent Wilco. Gio geeft toe dat hij gelijk heeft, maar dat het is besproken. Gabriëlle en Laura vonden echter dat de situatie dit keer maar door één iemand werd veroorzaakt. Dit keer is het dus op een bepaalde manier beoordeeld en is er één lijn getrokken wat het beleid betreft. De volgende keer zal het anders gaan. Later gaan Ivan en Gio in gesprek met elkaar. Ivan blijft volhouden dat hij Patrick nooit heeft aangeraakt of fysieke agressie naar hem heeft geuit. Volgens Gio is dat tribunaal maar onzin hij zal er toch niet naar luisteren. Ivan vindt Gio een matennaaier, hij moet hem niet zo veroordelen.

Ook op Facebook pagina van Ivan is het nieuws inmiddels bekend, ze roepen op dat Ivan naar huis moet. Zou Ivan zijn straf alsnog doen? Of besluit hij naar huis te gaan?

“Ivan vraag je 24 uur aan en kom lekker naar huis!!!
Wij hopen dat hij alsnog beslist om lekker naar huis te komen en het daar achter zich te laten.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 26    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 12 reacties op dit artikel
 1. Marie at 20:27

  Ja Ivan is iets te ver gegaan , maar vergeet Patrick niet de zogenaamde intellect die iedereen het bloed onder de nagels vandaan haalt . Er komt niets uit zijn handen in het hele totaal alleen bla bla wat die man produceert .
  Laat ook de beide Laura’s zich er niet meer mee bemoeien . Daar is
  Patrick alleen maar blij mee de huilebalk .

 2. Harlequin at 10:37

  Ik zou ook heel erg boos worden als iemand mail/post die voor mij bedoeld is, aan iemand anders laat lezen. Als ik het belangrijk vind dat iemand het zou lezen, dan zou ik dat zelf wel aan die persoon laten zien.
  Natuurlijk reageerde Ivan overdreven. Maar het is niet alleen dit puntje wat er nu is voorgevallen. Het is alles bij elkaar. Patrick blijft iedereen het bloed onder de nagels uithalen.
  De manier waarop Ivan zijn boosheid laat blijken kennen wij hier in Nederland niet. De ex-vriend(ook een Irakees, die meer had meegemaakt dan goed is voor een mens) van mijn zusje kon precies zo reageren. Dat was misschien een paar seconden dat hij dan boos was, en dan was het ook over en kon je weer normaal met hem praten. (Hij is trouwens geen ex omdat hij zo in elkaar stak, maar omdat hij is uitgezet naar Duitsland door de immigratiedienst) Doordat Ivan dit al een tijdje aan het opkroppen is, is het er nu veel heftiger uitgekomen. Als Patrick dan op een normale manier had gereageerd (Goh Ivan je hebt gelijk, ik had dit beter niet kunnen doen), dan was er verder niets aan de hand geweest. Maar meteen het nonchalante f*ck *ff, dat riep de reactie op. Ik zou daar ook pissig om worden.

  Tja en over die “straf” wil ik het maar niet hebben.

 3. ronald at 10:23

  Ik heb nog nooit zo beroerde groep nu bijelkaar gezien,sinds dat chris wilco en patrick in de groep is gekomen is er niks anders dan haat en nijd onder mekaar,alleen maar bakkelijen en ruzie maken.
  Ze gunnen mekaar het licht niet meer in de ogen,er word bakken geld uitgegeven aan onzinnige projecten zoals die frietkraam,ik ga echt niet ff een frietje eten voor 10 euro.
  Dan die tattoo shop ook weggegooid geld,project pisaoven staat ook doelloos daar,verder welness van colinda word hem ook niet.
  Het beste voor utopia zal zijn dat wilco,chris,patrick,ivan maar ook marc weggaan.
  Maar dat gaat toch niet gebeuren.

 4. Ladybug at 04:25

  Ben het met Farah eens, maar je kunt achteraf geen straffen meer uitdelen. Ik was werkelijk stom verbaasd hoe iedereen omging met de agressie van Chris die, terwijl Gio in de auto zat een steen door de voorruit smeet. Waar was toen de boosheid? Ze stonden er bij en keken er naar. Tja Wilco heeft ook niet echt een lang lontje, maar hij kan wél met iedereen overweg dat moet ik hem nageven. Ben heel benieuwd hoe de februari stemming gaat uitvallen. Wat mij betreft gaan er meer dan een uit. Ik hoop dat de groep en de stemmers zich goed realiseren wie de grote stoorzender is.

 5. Farah at 23:34

  Er hebben een aantal zich schuldig gemaakt aan agressie. ( Laura , Wilco en Chris)
  Ik vind dat zij ook gestraft moeten worden of men moet straffen uitdelen als het weer gebeurd.
  Dus dat Ivan nu als enige hiervoor op zijn vingers wordt getikt vind in niet kloppen.

 6. Ladybug at 19:47

  Het idee van Wilco om een contract te maken en 24 uur te geven vond ik meer volwassen dan dit kinderachtige gedoe.Dit is vernederend voor Ivan en die Patrick die als eerste met een F woord naar Ivan begon gaat vrijuit! o,o, wat is hij opeens zielig! Hij is de aanstichter van al dit gedoe.
  Als hij weg is komt dat de stemming in de groep heel erg ten goede.

 7. Jan at 19:06

  Dit Utopia begint helemaal uit de hand te lopen. Er zit geen enkel respect voor elkaar in en iedereen doet maar waar die zin in heeft. Ook in Utopia zul je leiders moeten hebben die er voor zorgen dat er structuur in komt anders gaat straks iedereen zijn eigen huisje bouwen en zich afzonderen van de rest. Kortom precies zoals de buitenwereld ook funtioneert.

 8. elisabeth at 19:01

  ‘laat ivan lekker thuis zijn grotebek oefenen,wat een mentaliteit heeft dat ventje bah ga lekker naar je moesje klein knulletje

 9. anneke at 18:43

  Wil hij nu zeggen dat niet de schuldige is van alles hij moet niet zo schelden met de f woorden dat is ook niet nodig en dan nog zeggen op het graf van mijn moeder
  Hij moet gewoon straf krijgen maar ik vind de straffen wel raar.
  Laura B moet zich er niet mee bemoeien die praat in haar straatje ze moet haar mond houden ze doet geen donder daar alleen geld uit geven aan spullen en Wilco ook hij is de onrust stoker ook hij moet een beetje indimmen als hij niet de club van 4 niet meer opstookt zal de rust weder keren
  En niet overal Giorgio in betrekken laat hem leren

 10. Manon at 18:42

  Serieus?? Welk niveau heeft dit programma bereikt!! Echt een kleuterklas functioneert nog beter dan dit zooitje bij elkaar! En laura (beide laura’s eigenlijk) wat vind ik jou hypocriet! Met iedereen meepraten, meer kun je niet!

 11. joyce madarie zweers at 18:29

  ivan moet gewoon zijn straf uitzitten , moeten de andere ook , hij wilt de baas spelen daaro , ivan moet maar eens gaan , dan komt de rust weer , waarom heeft wilco en patrick steeds ruzie , ook een gedeelte door ivan , door te stoken , hun tegen elkaar opzetten , aangezien dat wilco een grote meeloper is . met iedereen , dat doen patienten die adhd hebben , beinvloedbaar zijn ze . die groep is zo kut , sinds vanessa en lotje en nicoline weg zijn , hard achteruit gegaan.

  • Jeannet at 21:26

   Helemaal met je eens Joyce madarie zweers. Eigenlijk viel het programma al min of meer “dood” toen Isabella vertrok. Onze vertrouwde inwoners, die met zijn drietjes in December Utopia verlieten, hebben het laatste goede van Utopia meegenomen. Er is nu niets meer wat nog boeiend is. Ruzie, schelden en ontspoorden die relaties zoeken binnen Utopia. “Onze” Colinda is nu de nieuwe w*pkip en dan bedoel ik hiermee dat ze van Patrick “overwipt” naar Wilco. Ik voorvoel dat er binnenkort gevochten wordt daar binnen de poorten! Geloof mij, dan gaat de stream uit, dus wij zullen het nooit weten…..!

   Maar het broeit daar, eens ontploft de bom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *