Laura en LauraB gaan Gaby aanspreken

Laura en LauraB gaan Gaby aanspreken

Het kruis gemaakt door Gaby wordt veel besproken in Utopia. Zo is er vannacht veel over gepraat en heeft LauraB aangeboden om Gaby aan te spreken. Zojuist is ze opgestaan en bespreekt het nog eens met haar naamgenoot. De dames zullen Gaby aanspreken.

Ze zitten op het bankje gezellig te kletsen totdat LauraB tegen Laura zegt, kijk eens voor je. Ja dat kruis antwoordt Laura, dat vind ik verschrikkelijk. Ik vind het helemaal niks het lijkt wel alsof er een kerkhof is. LauraB zegt dat ze gisteren met Ivan ook over gesproken heeft. Laura onderbreekt LauraB en zegt dat ze zich er ongemakkelijk bij voelt. LauraB denkt dat dat voor het grootste gedeelte van de groep zo is. Ook zit er nog iemand met een ander geloof, Ivan. Iedereen is vrij in zijn geloof, maar ik vind dit wel een heftige manier. Laura antwoordt dat dat het hem ook is. Verder luister ik naar haar verhalen en laat haar in haar waarden. Maar het is zo groot, zo heftig, BOEM! Maar moet je dat dan zo tegen haar zeggen? Dat denk ik wel antwoordt LauraB, als we het nu niet doen wordt er een stempel gedrukt op Utopia. Ook zijn er verschillende bezoekers van verschillende achtergronden. Niet iedereen hoeft te denken dat we christelijk zijn. Joey zei gisteren ook wel iets goeds. Als je op zo’n manier je geloof tentoon wilt stellen en duidelijk wilt maken moet je van alle geloven symbolen neer moet zetten. Laura vind het maar heftig, ze is helemaal niet gelovig en heeft het gevoel dat ze zich in moet houden. Ik moet er gewoon effe aan wennen denk ik. Ik had al bedacht om het ding roze te verven, voor mijn gevoel ligt er iemand onder als ik het zo bekijk. LauraB zegt dat Ivan zich er ongemakkelijk bij voelt, maar het is wel iets waar we zorgvuldiger mee om moeten gaan. Ze heeft het hier neer gezet zonder het in de groep te gooien maar er wordt wel een stempel op Utopia gedrukt. Ik vind dat iedereen zich welkom moet voelen, of alle geloven moeten zo tentoon gesteld worden of op een kleinere manier. Ze mag hier alles vertellen over haar geloof en ik ben bang dat als niemand iets zegt dat iemand een keer aan de haal gaat met dat kruis. Laura oppert om een hoekje te maken daarvoor. Ja zegt LauraB maar niet bij de ingang. Laura zegt daarachter en LauraB vindt dat wel een goed plan. Iedereen die binnen komt die ziet het, het is geen goede uitstraling. Je laat zien dat je nu maar één geloof accepteert. We moeten het wel zeggen wordt ze afgemaakt in het centraal. We bespreken het met haar op een subtiele manier zegt Laura. En LauraB zou het eerst met haar bespreken en dan Wilco. Laura denkt dat je dat niet door Wilco moet laten zeggen. Ze brengen dat op zo’n stommen manier die mannen. Daarom wil ik het graag met jou samen doen zegt LauraB. Ja dan doen we dat gewoon effe samen gezellig met een bakkie koffie.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 4.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *