Slecht nieuws voor Patrick over stroomkabel

Slecht nieuws voor Patrick over stroomkabel

Patrick krijgt slecht nieuws te horen terwijl hij druk bezig is om de stroomkabel die voor krachtstroom gaat zorgen aan het ingraven is. De leverancier belt hem namelijk op, ze moeten de timmerman even spreken.

Als Patrick de leverancier aan de telefoon heeft begint de man te vertellen. Die kabel die je maakt, die moet officieel iets van 60 cm onder de grond zitten. Het is lastig, maar direct onder de stenen is niet verstandig om te doen. Als er overeen gelopen of gereden wordt kan er kortsluiting ontstaan. Patrick had dit uiteraard niet aan zien komen en zegt dan ook dat de kabel maar 5 cm onder de grond ligt. Volgens de leverancier moet deze minimaal 20 cm onder de grond liggen voor de veiligheid. Patrick is uiteraard niet blij met het nieuws, zeker omdat hij bijna zijn huisje bereikt had. Patrick zal vandaag in het centraal de stratenmaker benaderen en dat is Wilco. Maar of hij dit klusje ook wil gaan doen is natuurlijk nog maar de vraag. Daarom gaat Patrick gelijk naar Wilco en overhandigd hem de telefoon met de leverancier nog aan de lijn. Nogmaals wordt het verhaal uitgelegd maar Wilco lijkt er niet zo veel zin in te hebben. Ik neem aan dat jullie dit aangegeven hebben? Ik sta er zelf verbaasd van te kijken, hij zal dan de kabel gewoon dieper moeten leggen. Hij zal gewoon moeten graven. Als de telefoon opgehangen is zegt Patrick dat hij niet dieper dan 10 cm mag graven van de ZK (zender kamer). Wilco zegt doodleuk dat hij dat dan maar even moet gaan overleggen met ze. Niet veel klinkt er dan ook Wilco & Patrick Zenderkamer… Maar of het probleem nu verholpen is? Morgen komt het bedrijf om alles aan te sluiten, uiteraard zonder stroom erop….

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 44    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 13 reacties op dit artikel
 1. Marie at 11:41

  Hoe kan Patrick met niks doen en alleen maar commentaar geven , dat er mensen daar zijn die nog met hem willen praten .Hij spoort echt niet die man .Hoe is die man in de buitenwereld ?

 2. ah at 13:35

  Hoe neemt Patrick zijn zaagmachine mee als hij wordt weggestuurd. Hij heeft geen huis of iets dergelijks; dus die €2500,00 is eigenlijk weggegooid geld van hem. Zal de Utopia b.v. hem schadeloos stellen? Ik denk van niet.

 3. Harlequin at 07:38

  Je mag krachtstroom toch niet zelf aansluiten? En dat die kabels zo diep horen te liggen dat weet toch “bijna” iedereen. Ik merk dat er hier heel veel mensen op de hand zijn van Patrick, maar hebben jullie niet in de gaten dat die man een gigantisch probleem heeft? Vooral met zichzelf.
  Hij wil veel maken, maar van een hoop dingen heeft hij geen verstand. Als hij dan advies krijgt luistert hij er niet naar. Natuurlijk zou Wilco het op een nettere manier tegen hem kunnen zeggen, maar die twee liggen elkaar gewoon niet, en dan krijg je dit soort reacties naar elkaar toe.
  Het geval met de readingruimte is ook zoiets. Patrick zegt 152 planken nodig te hebben. Die heeft hij gekregen, maar vervolgens gaat hij de planken verzagen. Logisch dat de anderen dan zeggen dat ze de planken die er nog liggen, gaan gebruiken voor een ander project. Ze gebruiken niet de 152 planken van Patrick, dat is wat ik gisteren heb begrepen toen ik de uitzending op tv zag. Mocht dit toch het geval zijn, dan zijn ze natuurlijk wel verkeerd bezig.
  Ik ben benieuwd hoelang het nog duurt voordat Patrick zelf beseft dat hij dingen aan het maken is die eigenlijk veel te groots voor hem zijn.
  Ik hoop dat de anderen Wilco binnenkort wel doorhebben, want die is gigantisch aan het stoken, niet alleen tegen Patrick, maar tegen iedereen.

  • David Brigham at 11:34

   Tuurlijk hebben we dat in de gaten (hij heeft bepaald een ‘rugzakje’ en z’n gedrag kan vaak niet door de beugel), maar in dit conflict met sabboteer Wilco zijn we gewoon op Pat’s hand. 😉 En wat die kabel betreft, dat wist hij vast wel, alleen doet de redactie al heel lang heel erg moeilijk over gegraaf op het terrein (vanwege hun eigen kabels), dus daarom heeft hij die stroomkabel zo ondiep gelegd.

   • Harlequin at 16:16

    Dus eigenlijk had het geen zin om die kabel te leggen als hij al wist dat hij niet zo diep mocht graven. Ik vind Wilco zelf ook een raar type, maar van Patrick kan ik ook geen hoogte krijgen. Van mij mogen ze allebei de poort uit lopen. Ik denk trouwens wel dat Patrick eens een psycholoog op moet zoeken, dan kan hij zijn frustraties kwijt. En wie weet kan deze persoon hem dan helpen om met zijn gevoelens om te gaan. Hulp vragen is geen schande. Het is juist erg, dat als je weet dat je een probleem hebt, om hier mensen mee op te zadelen die je lief zijn. Je kan dan juist beter met een buitenstaander praten. Ook al zijn het in Utopia allemaal buitenstaanders, want je maakt mij niet wijs dat je daar een “normale” relatie kan opbouwen.

 4. Ruud at 20:16

  Ha Ha wat zal Wilco balen zeg dat morgen een bedrijf komt om het aan te sluiten,,,Meneer de elektricien hij weet zelf niet hoe het moet…….Mooi voor Patrick dat de Zenderkamer iets ziet in zijn project en dat ze hem even helpen dermee. Klasse hoor.

  • Jeannet at 22:13

   Precies Ruud, ik gun het Patrick zeker. Ergens is het een stumper, hij doet zijn best. Hij weerstaat tot nu toe gelukkig de volledige tegenwerking van Wilco. Want dat Wilco Patrick voortdurend tiranniseert is over duidelijk. Wilco laat Patrick niet vredig zijn dromen nastreven. Waar hij ook maar enigszins kan zit hij Patrick dwars.

   Dan nog het beledigende gedrag naar Patrick toe om hem “zwerver” te durven noemen.
   (Dat was Rienk destijds toch ook. Niemand heeft Rienk dit ooit verweten, het werd zelfs destijds als positief gezien!).

   Dwerg Wilco moet de fouten eens bij zichzelf zoeken. Naargeestig figuur! Het is de persoon die ik liefst zo snel mogelijk Utopia zou willen zien verlaten. Een nare sfeer verpester!@

   Daarom Ruud ben ik het volledig met je eens dat het super is dat de Zenderkamer het project van Patrick ondersteunen en dat er morgen een deskundig bedrijf komt en niet zo’n klungelaar, in dit geval luisterende naar de roepnaam: Wilco.

   • Remy at 01:09

    Hmm patrick mag geen zwerver genoemd worden maar wilco mag wel dwerg genoemd worden dat is hypocriet, en ik begrijp wilco wel want patrick is een minkukel

    • Mjo at 13:47

     Dat heb je nu eenmaal bij ruzies, beste @Remy. Dan vallen over en weer harde woorden.

     Maar ik ben van menig dat Wilco heel duidelijk vanaf het begin op uit is geweest om Patrick het leven zuur te maken in Utopia, door hem te kwetsen en te beledigen.

 5. anneke at 18:30

  Hadden ze dat niet eerder kunnen vertellen of had hij dat niet eerder moeten weten.
  Zelfs ik weet dat een kabel diep moet liggen hij had dat kunnen op zoeken en als Wilco verstand heeft van electra waarom zegt hij dat niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *