Utopia fan mening van: Jan

Utopia fan mening van: Jan

Wij hebben een artikel gemaakt: Utopia mening van een fan daarin willen wij graag iedereen de mogelijkheid geven om zelf een eigen geschreven stuk in te sturen die wij dan zullen plaatsten in een artikel.

Vandaag plaatsen wij de mening van: Jan

• Hoe denk je over Utopia 2015?
Helaas is Utopia 2015 niet te vergelijken met 2014. Op dit moment zie je alleen maar ruzie, roddels en luiheid. Naar mijn iedere geen goed voorbeeld voor de vele jongeren die naar dit programma kijken. Gaby is een lui meisje wat alleen maar kan praten over de Heer e.d. Tevens is ze een belediging voor alles wat met homoseksualiteit te maken heeft. Jammer dat er zoveel aandacht aan besteed wordt. Naomi is ook niet het voorbeeld wat je zou verwachten maar oke we hebben niks te verwachten.

• Wat moet er veranderd worden in Utopia 2015?
Ik denk dat er veel moet veranderen. Men zal zeker meer aan de slag moeten en zeker niet met alleen maar geld verdienen. Chris is een goed voorbeeld van hoe het kan ook al heeft hij ook zijn andere kanten. Men zou eens kunnen beginnen met de basis regels van het leven. “Wij zijn alleen één” Tevens zou het goed zijn toch wat regels op te stellen, zoals elke dag gaat om 23.30 het licht uit en dan moet het rustig zijn om zo te komen tot een gezonde nachtrust. Vrijdag en zaterdag zou het tijdstip dan rond één uur kunnen zijn. Elke dag heeft iedereen ontbijt gedaan voor 9.00 uur en niemand ligt dan meer in bed of op de bank. Zo komt er regelmaat in een dagtaak. Het zijn maar voorbeelden die ik aangeeft.

• Welke bewoners hebben nog meerwaarde voor het opbouwen van een samenleving?
Als Colinda weer terugkomt bij haar medium zijn en zich niet verlaagt tot wat ze nu doet, dan is zij zeker waardevol voor Utopia. Zij kan vanuit haar spiritueel denken veel meer betekenen dan ze nu doet. Chris is zeker een waardevol mens in Utopia. Hij heeft twee gouden handen maar wordt daarin niet gewaardeerd. ook zijn uitspraken over hoe hij een samenleving ziet dicht op de rand van spiritueel denken. Spiritueel denken heeft trouwens niets met religie te maken. Wilco is een goed bouwer maar af en toe zou hij eens wat minder moeten schreeuwen.

• Wat voor verbeteringen zouden de bewoners nog in kunnen voeren ter verbetering van de samenleving?
Men zou eens kunnen beginnen met het versterken van de saamhorigheid. Het is nu een losgeslagen geheel. Als men zou beseffen dat het woordje samenleving een betekenis heeft, namelijk “samen leven” dan kan er al veel veranderen. Ook zou men kunnen stoppen met het gebruik van scheldwoorden. Die doen soms (bijna altijd) heel zeer.

• Moet er meer luxe komen of juist minder?
De luxe die er nu is heeft alleen maar meer verdeeldheid gebracht. Luxe is ook niet nodig als basis behoefte voor het leven. Het kan dus veel minder. Laat ze leren beseffen dat luxe een illusie is. Als we doodgaan nemen we niets meer naar de andere kant. Zelfs ons lichaam laten we hier achter op aarde.

• Ben je wel eens in Utopia geweest? Deel ons je ervaringen?
Nee ik ben nog nooit in Utopia geweest alhoewel ik ze af en toe wel eens wat zou willen vertellen. Graag zou ik ze leren dat alles energie is en altijd zal doorwerken. De wet van oorzaak en gevolg. Ik wil echter niet op TV en dat houd me dus tegen.

 

Wil jij ook graag jouw mening insturen, dat kan via onze contact pagina.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Simone at 10:23

  Goedemorgen!
  Het lijkt me ook een goed idee Jan om vaste tijden in te voeren waarin iedereen kan genieten van zijn rust en ritme.
  Ik vind Chris een eerlijke, harde werker, maar zie hem een wandelende tijdbom worden. Gelukkig uit hij zich meer dan in het begin van zijn Utopia. Hij kan zijn emoties door slecht slapen steeds moeilijker onder controle houden. Zijn motivatie lijdt er onder en dat vind ik jammer.
  Wat me goed lijkt is, om de bewoners hun eigen beelden van gekozen momenten te laten bekijken. De momenten worden besproken met een soort coach. Hij en/ of zij helpt de bewoner zichzelf een doel te stellen wat ten goede komt aan Utopia.
  Het zou fijn zijn als dat bijv. in het huisje van Colinda zou kunnen plaatsvinden, in een ruimte waar ze ongestoord kunnen praten… Een beetje meer zelfreflectie kunnen de bewoners wel gebruiken.
  Wat ik nu zie is dat ze hun maatjes opzoeken om hun gal te spuien waardoor de groep verdeeld blijft. Ze willen samen iets opbouwen maar telkens zie ik teleurgestelde mensen. Misschien, als de bewoners inzien hoe er met elkaar omgegaan wordt dat er verbetering in kan komen.

  Dus, een persoonlijk verbeterpuntje als doel stellen en de voortgang mbv de filmpjes zichtbaar maken.

  Wat dat betreft ben ik wel benieuwd naar de reacties van de ex bewoners. Wat zien en vinden zij van zichzelf als ze hun beelden terug zien? Zijn ze veranderd?

 2. Agnes Joosten at 13:04

  Jan je hebt het fantastisch verwoord zo zie ik het ook. Op het moment zijn ze liever lui dan moe en brengen een groot deel v/d dag op of in bed door niet allemaal hoor.

 3. Jeannet at 13:01

  Zo Jan dat is een heldere duidelijke mening. Super, je hebt alle punten mooi verwoordt en ook helemaal gelijk. Een goede visie en een duidelijke mening.

  100% met je eens.

  Ik heb geen toevoeging(en), maar ik wil je wel graag een compliment geven voor het bericht dat je schreef.

 4. rina at 11:51

  Ik vind het heel mooi verwoord door Jan, mensen krijgen in Utopia een kans om te bewijzen dat ze met z’n allen een betere wereld kunnen maken.
  En wat er uit komt is dat ze het in een hele korte tijd nog slechter weten te maken als dat hij buiten de poort is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *