Utopia fan mening van: Jantien

Utopia fan mening van: Jantien

Wij hebben een artikel gemaakt: Utopia mening van een fan daarin willen wij graag iedereen de mogelijkheid geven om zelf een eigen geschreven stuk in te sturen die wij dan zullen plaatsten in een artikel.

Vandaag plaatsen wij de mening van: Jantien

Als je kijkt wat Utopia zou moeten betekenen, is dat “de ideale samenleving”. De samenleving zoals die in Utopia is/wordt opgebouwd, haalt dit absoluut niet. Er is wat mij betreft ook niemand van de bewoners op dit moment die dit zouden kunnen bereiken. Er wordt gescholden, geroddeld, geld is veel te belangrijk. En het is ook onmogelijk te verwachten dat dit programma dit zou kunnen bereiken. Want een dergelijke samenleving opbouwen betekent: de juiste mensen, zelfvoorzienend, geen inbreng van de buitenwereld, geen geld. De enige mensen die mogelijk iets van een Utopia hadden kunnen opbouwen, zijn al vertrokken. Het lijkt er sterk op dat de enige reden om mensen als nieuwe bewoner toe te laten, is om zo veel mogelijk tegenstellingen in de loods te krijgen in plaats van harmonie en samenwerking. Op die manier is Utopia wel een reality show, maar met een verkeerd gekozen titel.

Wil jij ook graag jouw mening insturen, dat kan via onze contact pagina.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Sonja at 20:36

  Het programma UTOPIA is op dit moment …. niet meer leuk TV kijken en zappen naar iets leuks geeft meer voldoening.
  Mogelijk komt het door de vele ellende in de wereld, overal en nergens.

  Doe je het toch wel uit nieuwsgierigheid dan bekruipt bij mij een zeer onaangenaam gevoel als ik blijf kijken. Het is het kijken niet waard geweest achteraf want ik word er echt niet vrolijk van want zij laten de kijker zeer beteuterd achter.

  In deze onzekere, enge tijden heeft de samenleving behoefte aan voorbeeld programma’s als tegenhanger voor wat wij aan gewelddadigheden etc. in het Nieuws – Journaal te zien krijgen in moslimlanden en die zich ook in ons land zo langzaam aan is gaan manifesteren.

  Het programma UTOPIA presenteert een aantal mensen bij elkaar die op dit moment absoluut géén voorbeeld zijn voor onze samenleving. Sterker nog: Ze irriteren mij voortdurend en mogelijk ook anderen.

  Het kan ook anders …

  Wissel per direkt deze ‘crew’!
  Creeër een sfeer van goedwillende-mooie mensen-zonder-problematische zorgen bijvoorbeeld waarvan het geluk de TV-buis uitspat en waar wij als kijker weer hoop krijgen dat het toch ook wel anders kan ….

 2. Jan at 11:26

  Goede conclusie alleen dat vinden de programmamakers niet goed want die willen actie want dat vind de kijker leuk. Als voorbeeld het ramptoerisme, bij een brand of verkeersongeluk ziet het altijd zwart van de mensen want die vinden dat bizar genoeg iets hebben waar ze bij moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *